Magzatvédő vitamin téma és születési súly. Többi lent. Vélemény?
Az orvosom annak idején azt mondta, hogy a magzatvédő vitaminokat elsősorban nem a baba, hanem az anya miatt kell szedni. A baba úgyis elveszi azt, ami neki kell, az anya szempontjából pedig nem mindegy, hogy mennyire strapálódik le a terhesség alatt.
Én végig szedtem vitaminokat és az első babám 2900 grammal született.
Szia!
A genetika és a terhesvitamin két különböző dolog. Lehet, hogy genetikailag kódolva van a babátokban, hogy nagy súllyal szülessen meg, de ezzel az is, hogy normál súllyal szülessen, hiszen a te génállományodból is van ám benne. :) A vitamint főleg az első pár hónapban azért szükséges szedned, hogy a babád egyrészt megfelelő mennyiségű vitaminhoz és ásványi anyagokhoz jusson, másrészt hogy a szervezeted, ami a baba miatt veszít az immunitásából, ne gyengüljön le és ne betegedj meg úton útfélen.
Szerintem attól függ, hogy milyen vitamint szedsz, de az én orvosom pl az első 3 hónapban nagyon ajánlotta a vitamint, sőt, egészen fél időig, azután azt mondta, hogy elég ha két naponta szedem, a harmincadik hónaptól heti kétszert, és a múlt hét óta nem kell szednem. Szóval ő fokozatosan "leállított" róla, mondván ilyen tempóban fejlődő babának ez így a jó. A terhesvitamin mellett azonban fontos még plusz folsavat szedni, magnéziumot és kálciumot is ajánlott, egyesek még az omega3-at is beleveszik a képletbe. Szóval szerintem ezt a kérdést inkább az orvossal tárgyald meg, aki egyénre szabottan tudja irányítani a terhességed fejlődését.
Másrészről meg, volt nem rég a híradóban egy majdnem hat kilós baba, akinek a mamája egy fikarcnyi terhesvitamint sem szedett, na akkor most megkérdem, hogy hogyan is függ össze a kettő? :)
37 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!