Nem ártok ezzel? 14 hetes terhes vagyok.
Nem szerettem, ha mások a hasamat fogdosták;)
Szerintem meg kell találni az egészséges középutat! Nem mondom, hogy ártasz, de nem is jó.
Állítólag nem jó, ha sokat simogatod a pocakodat, mert méhösszehúzódást okoz. Ez persze gondolom, hogy majd később igazán érdekes, mert a méhösszehúzódások koraszülést okozhatnak az arra hajlamosaknál...
Szerintem ezért is érzed néha hogy kemény a pocakod, mert akkor megfeszül, amikor pedig nem érzed keménynek, akkor nyugalmi állapotban van.
Úgy értem, ahogy írtam!
Azért érzed keménynek olykor a pocakodat, mert a simogatástól méhösszehúzódásaid vannak. Aki koraszülésre hajlamos, annak fokozott kockázatot jelent ez.
Ezért én például, habár nem voltam koraszülésre hajlamos, inkább csak a pocakomon pihentettem a kezemet, nem nagyon simogattam...
Egyébként maga az, hogy kicsit erősebben megnyomod, nagy gondot nem okoz, mivel a baba magzatvízben van, ártani nem tudsz vele. Nekem a doki is "megnyomogatta" párszor, hogy érezze hogy fekszik, mekkora már a méh...
Szóval azért mértékkel, de nem hiszem hogy gond lehet belőle...
Jó babavárást!
Nem, szerintem ez adott terhességre értendő. Ha mondjuk vérzés van, gyakoriak a keményedések, vagy korán lekezd nyílni méhszáj vagy megrövidülni a méhnyak, stb...
Ezt orvos állapítja meg, és kétlem, hogy a felmenők kórelőzménye alapján, úgyhogy nyugi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!