Terhesség alatt melyik testhelyzetben a legajánlatosabb aludni? Úgy hallottam, hogy nem háton, hanem oldalt, és a bal oldalon főként. Igaz ez? 14hkm
Figyelt kérdés
2012. nov. 2. 08:19
1/10 anonim válasza:
Ahogy jól esik!
Ezt nem tudod szabályozni!
Elalszol a bal oldaladon, majd álmodban átfordúlsz a hátadra, majd a másik oldaladra, majd vissza...
Ettől semmi bajotok nem lesz, ne aggódj ennyit mindenen!!
2/10 anonim válasza:
Ahogy az első is mondja,ahogy neked kényelmes.Ami neki nem jó,az neked sem lesz kényelmes.
3/10 anonim válasza:
14 hetesen még bárhogyan. :) Én akkor még hason aludtam, később fél hason. Igazából úgy, ahogy kényelmes, nekem is főként a bal oldal volt az. De úgy is érezni fogod, hogy mikortól mi a kényelmesebb.
4/10 anonim válasza:
Én végig félig hason aludtam a másodikkal,az elsőnél még nem mertem,vele az oldalamon aludtam.
5/10 anonim válasza:
Annyi igazság van benne hogy a bal oldalon jobb mert akkor jobb a baba oxigén ellátása. De nem fogsz tudni mindig bal oldalon aludni. Próbálj minél többet és ha már nem kényelmes akkor jobb oldalt.
Egyébként én 32 hetes vagyok és háton is tudok simán.
6/10 anonim válasza:
14 hetesen ez még egyáltalán nem számit. A babának még alig van súlya. Ez a háton alvás inkább már akkor nem ajánlott, amikor a baba nagyobb és elnyomhat bizonyos ereket, de ezt ugyis érezni fogod amikor eljön az az időszak. Most még úgy alszol, ahogy kényelmes. Én ilyenkor még bőven félhason, háton, össze-vissza aludtam.
7/10 anonim válasza:
legkényelmesebb általában az oldalt fekvés, lábad között egy nagypárnával, de én nagy hason alvó voltam, sokáig aludtam félig felhúzott lábbal hason, aztán sokszor ébredtem rá, h háton alszok, most már nagyon rúg a baba ha háton alszok, marad az első verzió.Ő jelez ha kényelmetlen és felébredsz rá.
8/10 anonim válasza:
Én erre direkt rákérdeztem a dokinál. Azt mondta aludjak úgy ahogy kényelmes, nyilván ne pörögjek a hasamon, mint egy labdán, bár kétli, hogy az kényelmes :)) Azt is kérdeztem, hogy mi van a háton alvással, mert a megfullad a gyerektől kezdve mindent hallottam. Azt mondta, az utolsó 2 hónapban nem nagyon szokták ajánlani, mert elnyomhat dolgokat (ahogy már írták), de azt mondta sok kismama nem is tud már olyankor. Tehát marad az oldal fekvés, abból is a jobb, mert a bal oldalon jobban terheled a szíved, és pl nekem egy óra után kokrétan fáj ha a baloldalon fekszem. De van akinek az a jó. Igazából a lényeg az, hogy ahogy neked jó, és nem fulladozol, nem fáj semmi. :)
9/10 anonim válasza:
Az első időkben kb mindegy. Később azonban mindenképpen a háton fekvést KERÜLD, mert a méh és a baba súlya nehezedik rá arra a nagy artériára háton fekvéskor, ami a baba ellátásáért felelős. Tehát a baba fuldoklik, ha te háton fekszel... kis túlzással. Tehát később oldalt feküdj csak, és mindegy, melyik oldalon.
10/10 anonim válasza:
A bal oldal a javasolt, de amíg tudsz, pörögj. Én 20 hetes korom óta csak a bal oldalamon tudok aludni és a csípőm -éjszakánként nagyon ki van készülve ettől.
34+4 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!