32 hetesen +10kg, nagyon sok? Tényleg szigorú diétába kellene kezdenem?
Én 176 cm emhez voltam 70 kiló mikor kezdtem a terhességet, és az első babámnál 32 hetesen plusz 8 kilónál jártam, de én úgy veszem észre hogy a java utána jön a vizesedés is ez után durvul be annál aki hajlamos rá. 87 kilósan mentem szülni! De mikor kijöttem a kórházból, itthon mérlegre állva nem hittem a szememnek mert 71 kiló voltam.
A lényeg hogy ez még egy korábbi lakhelyünkön volt, se a fogadott dokim nem szólt semmit, se a védőnő. Azt mondták majd lemegy szülés után.
A második és harmadik babámat máshol szültem és sikerült babavállalás előtt tornával diétával lefogynom így 68 kilósan kezdtem mindkettővel. A második terhességemnél semmi panaszom nem volt viszont elég jó étvágyam az igen..32 hetesen ismét plusz 8 kilónál jártam viszont itt már a védőnő és a nőgyógyász is megjegyezte amikor belenézett a kiskönyvembe hogy 76-77 kiló voltam akkor és ej ej mi lesz még a végéig.
A második terhességemnél már "csak" 14 kiló jött fel amiből 4 kiló volt a babám.
A harmadik terhességem rosszullétekkel indult így fogytam aztán mikor ez elmúlt nem igazán figyeltem mit eszek úgyhogy 32 hetesen megint plusz 8-9 kilónál jártam, mikor rámszóltak akkor elkezdtem kicsit szénhidrát szegényebben enni mint a terhességi cukrosok, olyasmi étrenden de persze azért ha nagyon megkívántam vmi édeset, megettem.
A végét 11 kiló plusszal zártam 4200 grammos volt a babám.
Ezzel csak azt akarom írni hogy van akinek ugyanaz nem számít túlsúlyos terhesnek, másnak meg igen...
Szigorú diéta szerintem erős túlzás amit neked mondtak...
Nem sok, és nem is feltétlenül tehetsz róla. A 32. hétig 10 kg jött fel, örültem is neki, hogy csak ennyi. A 32 és 34 hét között 5 kg-t nőttem úgy, hogy diétázok, és konkrétan alig eszek valamit, emellett napi 5x járok wc-re kakilni. Ellenben víz van az egész combomban, a bokám óriási, valamint a karomban.
A diétát továbbra is folytatom (cukor miatt), és azt érzem, hogy hétfő óta megint nehezedtem. Komolyan mondom, az étel látványa is kilókat ugrat rám...
Az első válaszoló vagyok, hát én örülnék neki, hogyha a 32 hetesen + 10 kg lenne...
Szerintem ez egyáltalán nem rossz, nincs miért aggódnod!
Amúgy most raktam fel kérdést, hogy hány hetes lehetek, és mennyi a + kg. Rajtam 22. héten kb 10 kg van és szerintem és mások szerint is alig látszik valami.
30 hetesen van rajtam 11 kiló. Eddig nem szóltak, de én diéta mellett vagyok ennyi. Ha zavar, próbálj kicsit kevesebb szénhidrátot enni, de ne vond meg teljesen. Legegyszerűbb, ha az édességet elhagyod, ha bírod.
Egyébként szerintem nem sok a 10 kiló ennyi idősen! Lassan itt a vége, még kétszer találkozol max. a védőnővel, elmondja, hogy mi jó neki, mi nem, meghallgatod, majd éled tovább az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!