Vesetágulat miatt szült hamarabb valaki?
Nekem a 26. héten 4-5 mm-eseket látták a baba veséiben. A 29. héten 9-10 mm volt. A 32. hétre megint csökkent, és szülés utáni ultrahangon már nyoma sem volt.
Nekem akkor azt mondták, hogy nem szokott ez gondot okozni, felszívódik. És hogy fiú babáknál nagyon gyakori (nekem mondjuk kislánynál volt).
Szia! Az én babám nagyfokú veseüregrendszeri tágulattal született, jóval 30 mm fölötti volt a tágulat, de természetes úton született időre, sőt, kicsit túl is hordtam, a 41. héten szültem - és semmi gond nem volt ebből! Az egyik uh-n nálunk is felmerült a szülés előrehozása (nem "fertőzésveszély"-jel indokolták, hanem hogy esetleg hamarabb meg lehessen műteni a veséjét), de csak mint elméleti lehetőség - persze én is nagyon megijedtem... Azután viszont minden orvostól azt hallottam, hogy ilyet manapság már nem nagyon csinálnak, mert a vese a tágulat ellenére is még viszonylag jól működhet, a tüdeje viszont inkább csak méhen belül érik meg rendesen. Olvasd el ezt a témában, a Heim Pál osztályvezető gyermeknefrológusa írta: [link]
Egyébként pedig nyugi, lehet, hogy a következő uh-n már nem is lesz ekkora a tágulat, sokszor maguktól megszűnnek, biztos nektek is mondták.Szóval nyugi:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!