Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kiről neveznétek/neveztétek...

Kiről neveznétek/neveztétek el a gyereketeket?

Figyelt kérdés
Úgy értem, mindenkinek beugrik valami egy név hallatán - akár érzés, akár személy. Ez számít(ott)?
2009. aug. 10. 23:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én a bátyám után neveztem el. Igy (pótolván) a hiányát. Sajna a 19. szülinapomon meghalt és nem tudtam feldolgozni és úgy gondoltam ez talán megoldás lehet így nekem sokat számít.

2009. aug. 10. 23:33
 2/11 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom, hogy elvesztetted a testvéredet :( nem érezted úgy, h ezzel lelkileg "terheled" majd a gyerekedet, h egy elvesztett rokon után kapta a nevét?
2009. aug. 10. 23:38
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha lány lesz akkor egy francia divattervezőről és egy szikh vallású híres "szabadságharcos" (csak a mondanivalója az)-ról!
2009. aug. 11. 06:38
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

conan a barbár :)

nem találtunk nevet, a szokásos hülyeségekkel jött a konrád név, hogy becézhetjük konannak, és megtetszett.

most 5 hós, olykor komoly, de legtöbbször mosolygós, kedves, emberszerető baba, nem barbáros egyáltalán, úgyhogy nem is becézzük konannak :D konrádmanó, konrádbaba, koni, stb.

:)

2009. aug. 11. 08:25
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha fiú lett volna a babám, akkor 2. névnek megkapta volna a bátyám nevét, aki akkor halt meg motorbalesetben, amikor 8 hetes terhes voltam. Végül lány lett, de ha lesz kistestvére, a továbbiakban is ragaszkodunk a bátyám nevéhez.

Nem érzem úgy, hogy ez neki majd teher lesz. A bátyám viszont megérdemli.

Szia!

2009. aug. 11. 08:39
 6/11 anonim ***** válasza:

Nálam két keresztneve lesz a gyereknek, akár fiú, akár lány. Az egyik természetesen az apjáé/enyém. A másik egy választott név. Ha fiú, akkor valószínűleg Roland lesz, de ez még nem 100%. Ha lány, akkor Rebeka.

Ha lesz 2. fiú gyerek is, akkor annak az egyik neve biztosan János lesz, mert mindkét nagyapám az volt, és ragaszkodom ehhez a névhez. Ha lesz 2. kislány, akkor az biztosan Anna lesz, mert anyum és nagyim is az volt, és mert tetszik ez a név is. Sokféleképpen lehet becézni, és egyben komoly név is.

2009. aug. 11. 09:29
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia

(első vagyok)

Nem teher szerintem mert a család is úgy gondolta hogy Tamás nélkül nem élet az élet és ráadásul még hasonlít is rá mit külsőleg mind belsőleg és így megbékélt a cslád is hamarabb feldolgoztuk. Nem hasonlítjuk nem korlátozzuk nem akarjuk olyanná tenni mint ő volt hagyjuk érvényesülni. De úgy látom ez így volt megírva bár nem hiszek a reinkarnációban vagy ehhez hasonló dolgokban.

2009. aug. 11. 10:14
 8/11 anonim ***** válasza:

Az ultrahangon az első dolog amit a képernyőn láttunk egy "nagy" kuki volt. Annyira egyértelműen felismerhető volt, hogy még én is elnevettem magam, a doki meg csak ennyit mondott:" a kép önmagáért beszél".

Ezek után találtuk meg a megfelelő nevet: BOTOND. Ez egy ősi magyar név, jelentése: Buzogányos harcos!!!

Ettől találóbb nevet nem találhattunk volna!

2009. aug. 11. 10:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Sziasztok!A mi kislányunk aki októberben fog megszületni,Édesanyám után kapja majd a nevét,akit Magdolnának hivtak.Anyukám a teherbeesésem idején halt meg,csupán 68 éves volt.A mai napig nem dolgoztam fel,szerintem nem is fogom soha.A kislányunk fogantatását úgy fogtam akkor fel,hogy Anyuci őt küldte maga helyett,hogy "könnyebben"elviseljem ezt a mérhetetlen fájdalmat.Hogy teher lenne a gyereknek egy halott nevét viselnie??Miért lenne az,nem is értem??A nagymamája volt,és az ő nevét kapni nem teher.Sőt!!!!!!!!!!!

Igy lesz a babánk Kamilla Magdolna.

31 hetes km.

2009. aug. 11. 11:17
 10/11 A kérdező kommentje:
Senkit nem akartam megbántani azzal h teher-e egy elvesztett személy neve, egyszerűen csak ahogy olvastam olyan szomorú volt a történet és az ugrott be, h vajon jó-e ha a gyerekhez a neve miatt a családban mindig szomorúság is kapcsolódik. Nálunk nincs ilyen, így ezért kérdeztem, de elhiszem nektek, hogy ez még segít is a feldolgozásban és inkább pozitív élményt jelent, sem mint negatívat.
2009. aug. 11. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!