Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon rosszul viselem a...

Nagyon rosszul viselem a terhességet, úgy érzem sosem lesz vége. Miért hagytam magam a megtartásra rábeszélni?

Figyelt kérdés
Azok válaszára vagyok kíváncsi, akik hasonló helyzetben tartottak meg babát. A férjemmel másfél éve vagyunk házasok, előtte 4 évig voltunk együtt, és mindig megértette, hogy nem igazán szeretnék gyereket, vagyis inkább sosem voltam benne biztos, de elfogadta. Ő mondta, hogy majd szeretne, de ha mégsem leszek benne biztos, és nem lesz, akkor is elfogad. Védekeztünk mindig, gyógyszert szedek, de mégis terhes lettem. Úgy éreztem, hogy nem akarom megtartani, de a férjem annyira örült, ráadásul tanácsot kértünk a szüleinktől, mindenki olyan boldog volt, örült a babának, fiatal sem vagyok már, én meg hagytam magam rábeszélni a babára, hogy higgyem el, hamar megváltoznak az érzéseim, de nem így van :( Rettentően bánom, hogy nem a saját érzéseimre hagyatkoztam, de már nincs visszaút. Az egész terhességet szó szerint annak érzem, semmit sem lehet úgy csinálni, mint előtte, félek, hogy nem fogom kibírni a szülést, szoptatásról hallani sem akarok. Mi lesz így? Annyira, de annyira szeretném én is boldogságnak megélni, miközben végig azzal hibáztatom magam, hogy tönkretettem egy még meg sem született ember életét. Akik az elején bizonytalanok voltak, őket kérdezem, ugye ez meg fog változni? Férjemnek többször beszéltem már az érzéseimről, de mindig azt mondja, hogy ne aggódjak és csak a hormonok miatt van. szeret engem is, és a babát is. De mi van, ha én nem fogom igazi anyaként szeretni?

2012. okt. 30. 00:43
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy megváltozik de az is lehet hogy nem, és realistának kell lenni. Az meg hogy nem beszélünk róla csak egy elavult, prűd dolog meg egészségtelehn is. 2012 van, nem az őskor, igenis tudni kell az embereknek a valóságot, hogy az anyaság nem egy tökéletes álom mindig.
2012. okt. 30. 15:45
 12/12 anonim ***** válasza:

Mi régóta szerettük volna a babát, nagyon megtervezett volt, mégis volt egy időszakom, amikor lelkileg teljesen készen voltam, gondolom a hormonok miatt, és nekem is eszembe jutott, hogy nekem ugyan nem kell ez a gyerek, milyen hülye vagyok, hogy ezt akartam, stb... A terhesség nem leányálom, akárki akármit mond, kellemetlen a hormonok miatt, a hízás miatt, hányinger, mellérzékenység, derékfájás, és hát ugyan kinek kell ez az érzés?! DE!

Ha abba belegondolok, hogy ez a kis gyermek rám van utalva, én fogom neki jelenteni a mindenséget, hiszen én vagyok az anyukája, akkor örömmel gondolok arra, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy ez történik velem! És biztos vagyok abban, hogy hamarosan benned is előjönnek ezek az érzések, ha máskor nem, akkor majd mikor a kezedben tarthatod azt a kis csodát, akinek életet adtál!

21hkm

2012. okt. 30. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!