Terheléses vércukorvizsgálatnál miért kell egyes helyeken szőlőcukros löttyöt inni, máshol meg egy kifli+2dl tej? Ha mindkettő elfogadott, miért kínozzák a kismamákat émelyítő itallal étel nélkül?
Mert a szőlőcukor az egyedüli diagnosztikusan elfogadott.
Nekem semmi bajom nem volt tőle, sőőőőt, egész jól esett az éhgyomor után.
A kifli tej csak jelzésértékú, ha az nem jó, ígyis-úgyis jön a szőlőcukor.
Én sem akadtam ki a cukros lötyin,lesz ettől még sokkal rosszabb is. :) Szerintem sem volt az annyira borzalmas.
Amúgy érdekes,mert én még nem is hallottam a kiflis opcióról. :/
Kifli. Na ezt még nem hallottam. :o)
A zsemle+tej alapból a cukorbetegek terhelésére jó, régebben nem igazán tettek különbséget a kismamák cukorterhelése, és a cukorbetegek cukorterhelése között. Ezért vannak helyek, ahol még mindig alkalmazzák a zsemle+tej verziót, pedig ma már világosan tudják, hogy egy kismama alapból nem cukorbeteg, és ahhoz, hogy kiderüljön, van-e gond az inzulin termelésével, ahhoz pont ennyi cukrot kell elfogyasztani.
Ez bár kellemetlen, de nem kínzás.
Szuper jó, hogy van ez a megelőző vizsgálat, ezzel a kismama megúszhat egy későbbi cukorbetegséget.
Köszönöm! Bár ez a második lesz az utolsó is remélhetőleg, ha időben megszülök. :)
34hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!