Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Írnátok egészséges ételeket,...

Írnátok egészséges ételeket, amik E mentesek leginkább?

Figyelt kérdés

Szeretnék egészségesebben étkezni terhességem alatt.Gyümölcs,zöldség ok.

Olyanra gondolok ami nincs agyon nyomva tartósítószerrel és szinezékkel és minden sz*rral.

2012. aug. 15. 21:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de szerintem mindenben van sajnos, még a zöldségben gyümölcsben is, kivéve ha otthon termeled, és néha vannak olyan dolgok amik az E betűnél is ártalmasabbak például guargumi! Ha elfogadsz egy tanácsot szerintem a zöldség, gyümölcsöt is piacon vedd meg ne a Tescoban, Sparban például, mert itt tuti hogy nem magyar termék van, amit kamionban mesterségesen érleltek stb, ez sem egészséges! Remélem segíthettem!
2012. aug. 15. 21:27
 2/5 anonim ***** válasza:
igen sajnos mindenbe belerakják azt a fránya E adalékot, szerintem járj piacra és ott vásárolj zöldséget gyüymölcsöt tejet, a nádudvari vajkrém E mentes, illetve hentesboltban talán jobb húsok vannak , de összességében szerintem nagyon hitványak a hústermékek,
2012. aug. 15. 21:30
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

hmm

vannak olyan E számok amik egészen egyszerű dolgot takar

pl : karamell, aszkorbinsav, ecetsav, tejsav, almasav, vitaminok, zselatin stb...

ezektől nem kell félni :-)

2012. aug. 15. 21:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer egy gasztrós mondta, hogy a tejtermékek közül a Nádudvari és az Alföldi termékek tartalmaznak kevesebb adalékanyagot, ezzel szemben a Danone termékei rengeteget. Igyekezz inkább magyar termékeket vásárolni, és lehetőleg mindig frisset, ne tartósat, vagy ha mégis, az papírdobozos legyen. Ma már azért azt is feltüntetik sok dolgon, hogy 100 %-ban természetes összetevőkből áll, de a csomagolás sem mindegy. Az üveg és a papír a legbiztonságosabb.
2012. aug. 15. 21:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Az E számok, mint már írták, nem feltétlen takarnak egészségre káros dolgokat...Ez hatalmas tévhit. Ma már inkább teljes nevükön írják ki a termékekre ezeket az összetevőket, hiába hosszabb, mert az emberek többsége meglátja az Eszámokat a csomagoláson, akkor meg sem veszi.

A legegyszerűbb, ha te készíted az ételeidet, rendes fűszerekkel, nem keverékekkel. A tejtermékek hivatalosan (ezt kiemelném h hivatalosan), csak természetes adalékanyagot, színezéket tartalmazhatnak.

de elég sok dolgot megtudhatsz a Magyar Élelmiszerkönyből

pl:

a joghurt mindig élőflórást, hiába sugallnak mást a reklámok, vagy a vaj mindig márkázott,mert ez a munkafolyamat hozzátartozik a vajkészítéshez...ésatöbbi...

2012. aug. 16. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!