Ayukák, kire hogyan jott a szulés? Volt valami elojele, vagy csak hirtelen beindult? Tegnap volt a terminem, de nemérzek semmit:- (
Semmi előjele nem volt. Terminus betöltés napján mentem pont ctg-re, max. a negyedéig ment fel, de az se sokszor....
Rá 2 napra éjfélkor jóslókra ébredtem, de ezek már voltak korábban is, és fél óra múlva elmúltak. Csak akkor valahogy erősebbek, vagy másabbak voltak...felkeltem-lefeküdtem-felkeltem- eltelt vagy 1 óra, és még mindig voltak....Na, akkor már felkelt az uram is, h "na, na megyünk??" Mondom még nem tudom, 3 fájást megvárok még, ha utána is lesz még, megyünk. Hát nem múlt el, úgyhogy mentünk ....:)
Bent a kórházba megviszgált a doki, de mondta semmit nem tágultam, ugyanúgy csak 1 ujjnyira vagyok nyitva, de mivel már betöltöttem a terminust, megfigyelésre maradnom kell 2 óra, utána megyek az osztályra. Csak nekem az volt a furcsa, h ezek a fájások kezdtek rendszereződni, és egyre erősebbek voltak...Na, rátettek ctg-re, megfigyelés. Fél óra múlva jött a szülésznő megnézni a méhszájam. Azt mondta, h itt szülés lesz ma 100%, mert 2 ujjnyira már kitágultam, és erősödnek a fájásaim a ctg "szerint " is. Így tényleg 3 óra múlva már ott tarthattam a babám a kezeimben :)
Egyiknél sem volt jóslóm,vagy ilyesmi.
Első 37+2 héten született,így visszagondolva előző este egyszer hánytam,ez előjel lehetett.Reggel elfolyt a magzatvíz, fájás gyengeségmiatt nem tágultam,ezért kaptam 15 óra körül oxit, 17 órára meglett a kislányunk.A kisfiúnknál meg talán az lehetett előjel,hogy szülés előtt két nappal iszonyatosan bedagadt a kezem.Kiírt előtt 1 nappal arra ébredtem,hogy folyik valami,na bementünk a kórházba megvizsgálatak,épp volt a buroksapka.Azt mondták valószínű,hogy felül repedt meg a burok,felküldtek uh-ra,megnézték nagyon kevés volt a magzatvíz.De azt mondták ez normális a terhesség végén,mégis bent tartottam,mert másnapra voltam kiírva.Éjjel 1:07 -kor éreztem az első fájást,jött 4db 10 perces,beállt 6 percesre,fél 3-kor átsétáltam a szülőszobára 05:05 -kor meglett a kisfiam.Így összeségében nem nagyon volt előjel,legalábbis akkor nem gondoltam annak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!