Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák meddig vezettetek...

Kismamák meddig vezettetek autót? Volt aki épp ment valahova és beindult a szülés?

Figyelt kérdés
39 hetes vagyok de ma is vezettem. Ha nem akarunk itthon ülni álandóan a 2.5 évesemmel akkor muszáj... de nem túl kényelmes :(
2012. jún. 20. 21:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Pont ma tiltotta meg a férjem pedig csak anyukámékhoz akartam menni városon belül(kis város).Lehet én is meghülyülök így,most majd mindenhova ő fog vinni.

37hkm.

2012. jún. 20. 21:43
 2/12 anonim ***** válasza:
Én szülni is én akartam bevezetni a kórházba mikor az ikrekkel voltam terhes, de akkor már pár napja nem ültem a volánnál, és ott derült ki, hogy már nem is érem el a pedált a hasam miatt. :-) Úgyhogy a hugom vezetett, mert a férjem épp lerobbant a másik kocsinkkal (pont a kórház előtt), úgyhogy nem tudott értem hazajönni.
2012. jún. 20. 21:43
 3/12 anonim ***** válasza:
Én még a szülés napján is vezettem. Nem is keveset, kb. 80 kmt. 41 hetes voltam.
2012. jún. 20. 21:50
 4/12 anonim ***** válasza:
Második vagyok, az ikres. Anyukám is vezetett még szülés napján, mikor a hugommal volt terhes. Reggel elvitte mamáékat dolgozni, aztán ők meg csodálkoztak este, hogy miért nem ő ment értük. :-)
2012. jún. 20. 21:55
 5/12 anonim ***** válasza:

Én a 39.heti vizsgálatokra még vezettem. A szülés nem úgy indul be, h hirtelen kipottyan a baba, vagy h hirtelen nagyon fáj. Jó, tudom, vannak kivételek. De azért lehet azt már érezni, ha beindulnak a fájások, és akkor félreállsz, vagy egyenesen a kórházba veheted az irányt. A magzatvíz elfolyásakor meg még semmi se fáj, majd csak 1-2óra múlva. De gondolom van saját tapasztalatod is, hisz egyszer már átestél ezen.

Na a lényeg, én vezetnék. Vezettem is végig. A férjem dolgozott, valahogy elkellett jutnom A-ból B-be.

2012. jún. 20. 21:58
 6/12 anonim ***** válasza:
Én a kiírás előtt is egy nappal még róttam a km-eket 2 város között.Nem volt semmi gond;bár nem volt túl kényelmes.Én nem vagyok az az egy helyben megülő típus.
2012. jún. 20. 21:59
 7/12 anonim ***** válasza:
37.hétig mindennap vezettem az ikrekkel.Utána már annyira kényelmetlen volt,hogy nem bírtam.A párom/anyum vitt mindenhová.Aztán a második terhességemnél,ahol nem ikreket vártam végig vezettem,a szülés napján is.
2012. jún. 20. 22:07
 8/12 anonim ***** válasza:

41 hetesen még vezettem, a szülés napján is. 2 naponta kellett járnom vizsgálatokra a 39.héttől. De nem vezetés közben indult be a szülés. Hazaértem, és utána 1-2 óra múlva. De az sem érdekelt volna, ha beindul, mi van akkor, félreparkolok és hívok segítséget. Nem csináltam ebből nagy ügyet.

Persze nem kényelmes nagy pocakkal vezetni, de én inkább vezettem, mint bkv-ra szálltam volna.

Nekem az utolsó héten már mindig a kocsiban volt a kórházi csomag (40.héttől), de akkor már attól is féltem, hogy esetleg valamikor bent tart a doki.

2012. jún. 21. 06:48
 9/12 anonim ***** válasza:

Mindkét gyerekemmel az utolsó pillanatig vezettem, nem volt kényelmetlen egyáltalán. Ha az lett volna, akkor nem teszem. Vizsgálatokra is kénytelen voltam egyedül járni, mivel munkaidőben voltak és akkor ugye ált. mindenki dolgozik.

Az elsőnél úgy alakult, hogy anyum vitt be, a másodiknál viszont a 39. héten NST után az Ikea-ban nézelődve jött az első fájás. Mivel pikk-pakk rendszeres 10perces lett, hívtam a dokit és a szülésznőt, akik megnyugtattak, hogy nyugodtan elindulhatok egyedül. Persze a dugó nem volt belekalkulálva, így végül 5 perces fájásokkal, 2 ujjnyira tágulva érkeztem a kórházba. Na onnan viszont már a kocsihoz sem engedtek ki a cuccaimért :)

Így utólag elég meredeknek tűnik, de akkor nem volt más választásom. Bkv-zni még rosszabb lett volna, a taxi meg túlzás lenne, ha 2 autó is van a családban...

2012. jún. 21. 06:52
 10/12 anonim ***** válasza:

Nekem az elsőnél még nem volt jogosítványom. A férjem vitt be, mert 34 hetesen elindult. Visszatartották 36 hétig. Kiengedtek, majd aznap éjjel vissza kellett mennünk, akkoris a párom vitt. Ülni is nagyon kényelmetlen volt már, mondjuk nagy is volt a hasam és nagyon vizesedtem már.

Most, a másodiknál vezetek napi szinten, hordom a nagyobbat oviba. Pont a terhességem miatt vettünk egy kisautót, mert elég messze lakunk a falutól. Megkönnyíti az életem.

Hogy meddig fogok vezetni? Nem tudom. Még nincs bajom, nem kényelmetlen.

33hkm

2012. jún. 21. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!