Mi a helyzet ilyenkor? A párom nyers húst eszik és sokszor nem mossa meg a gyümölcsöt sem! Ilyenkor nem szívesen csókolom meg!
Szia!
Ne haragudj,de mikor elolvastam,felfordult a gyomrom!Mi a te férjed,hogy nyers húst eszik?Még a mosatlan gyümi elmegy!Hát nem valami egészséges,de valahogyan hatni kell rá!Te főzöd a kaját vagy a férjed odamegy a hűtőhöz vág egy darab nyershúst és úgy eszi?
A liszterózisról itt találsz részletezést:
A toxoplazmózisról bővebben:
A lényeg: emberről emberre nem terjed.
És bár értem, hogy félsz a fertőzéstől, azért nyugodtan fogyassz tojást, tartárt, tejterméket, nyers zöldség és gyümölcsféléket, sajtokat.
(Zárójeles kérdésem: lehet, hogy nem is a férjed étkezése a gond, hanem a férjed?)
A toxoplasma akkor lenyeges ha van a kornyezetedben macska. cicusok terjesztik az urulekuk utjan. a toxoplasmanak semmi koze a nyers hushoz. a lenyeg ha sosem volt cicad valszeg nem is vagy vedett toxoplasma-ra igy olyan kornyezetbe ne menj itt ertendo rokon ahol cica van ill ne simogasd es ne nyulj a macskaalomhoz. Ha van otthon cicusod sem biztos h vedett vagy ilyenkor ha szolsz a dokinak a vervizsgalat soran elrendeli h teszteljenek erre is.
a liszterozisnak mar tobb koze van a nyershushoz. Nekem azt mondta a dokim, h ne egyek nyers fustolt lazacot, beleertve itt a sushikat, ne egyek olyan sajtot ami penesszel erlelt tehat camembert es egyeb blue cheese-t, ne egyek nyers gombat, es korlatozzam a halfogyasztast.
azok a hiedelmek h nem lehet terhesen nyers hust szeletelni vagy elkesziteni az hulyeseg, a lenyeg h hust is jol mosd meg es miutan befejezted meleg vizben szappannal jol moss kezet es nem lesz semmi bajod. Nem tudom nekem a gyumolcs megmosasa evidens dolog, terhesseg nelkul is, hisz ki tudja h ki fogdosta elotte meg egyebek. En meg a banant is megmosom meg a narancsot is hiaba hamozom le a hejat. nalunk a csaladban igy volt szokas. ne aggodj a nyal utjan ezek igy nem terjednek, de megertelek h egy nyers veres husi evese utan nincs kedved a paroddal csokolzoni. en meg ilyenrol nem is hallottam h vki veresen es nyersen megeszi a hust...
Mivel én is félek ezektől a fertőzésektől, és nem is vagyok toxo ellen védve, én megértem a parádat.Volt már egy félidős vetélésem, és a doki rögtön arra gyanakodott hogy nem e a toxoplazma okozta, de mint kiderült még nem estem át rajta.
Most ismét terhes vagyok, 37 hetes,és az elején nézték, és még mindig védtelen vagyok, tehát én is agyonmosom a gyümiket, és a húst is jól átsütöm.
Én nem csókolnám meg a helyedben a férjed miután olyat evett, sose lehet tudni.Ezt a pár hónapot igazán kibírhatta volna!
Minden jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!