Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van az, hogy "löttyedteb...

Miért van az, hogy "löttyedtebb" lettem, ha nem is híztam és mozgok is?

Figyelt kérdés

A 13. hétben vagyok. Nem zavar különösebben a dolog, csak érdekelne, hogy veletek is előfordult-e, illetve mi lehet a magyarázata. Vékonyan, izmosan estem teherbe, sokat sportoltam, most is tornázok heti 4 alkalommal, amit lehet, a babára odafigyelve. Nem étkezek másképp, sőt, sokkal egészségesebben.

Nem híztam még, az izmaim is megvannak, mégis löttyedtebbnek érzem a belső combom és némi úszógumi is megjelent, a fenekem meg narancsbőrös lett.

Pocim egyébként még nincs (vagyis van, de csak estére a puffadás miatt, bár egy hete már a puffadás is múlóban van.)

Ti tapasztaltatok ilyet?

2009. aug. 8. 08:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kedves sportos kismama, nem akarlak elkeseríteni, de lehet ez még rosszabb is. Nyúlik a bőr, repedezik, jönnek fel a kilók meghívó nélkül is. És ezt nem rémisztgetésnek írom , DE ne vegyél be minden reklámot , hogy egy kismamának állandóan fittnek kell lennie, szálkásnak kell maradnia és minimum hízással kihordani a terhességét. (Persze a sportolás megengedett , de nem a zsírpárnák ellen) 17 kg híztam terhesség alatt; kemény hasfalam volt , és az alkatom is normális előtte. A 17 kg-t pár hét alatt "ledobtam" szülés után, a hasfalamat kell majd újraerősíteni. De terhesség alatt annyira nem érdekelt, hogy hol van úszógumi meg ilyesmi :)

2009. aug. 8. 08:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
bocs, nem sportolást akartam írni, hanem tornát :) Tehát az megengedett, sőt jó is egy kis hátizomerősítő , vagy ilyesmi!
2009. aug. 8. 08:35
 3/6 A kérdező kommentje:

Tudom én ezt, ez a 2. babám, az első terhességemnél semmire sem figyeltem oda, sem az étkezésre, sem a mozgásra és 25 kg-ot híztam. Szülés után három hónap alatt lement minden, de nagyon nem tett jót az ízületeimnek ez a sok plusz. Ráadásul ennek nincs egy éve (hamar vállaltuk a 2. babát), épp emiatt szeretnék most odafigyelni, mert a doki szerint nem lenne jó, ha megint 25 kg-ot dobálnék fel-le, azt mondja, hogy azt már a szívem is megérezné, nem csak a térdem és a hátam. Érthető.

Akkor is párnásodtam, de akkor annak a számlájára írtam, hogy az első trimeszter végére már volt rajtam 8 kg. Azért nem mondhatjuk, hogy az egészséges volt...

Tisztában vagyok vele, hogy most sem fogok CKM címlaplány lenni a szülés után két héttel, nem erre készülök, csak szeretném, ha nem terhelném túl a testemet, mert két baba mellett szükségem lesz az állóképességemre. :-)

Az érdekelne, hogy van-e valamilyen biológiai magyarázata a "terhespárnácskák" kialakulásának? Ez alkatfüggő, vagy úgy általánosságban minden terhességgel együtt jár?

2009. aug. 8. 08:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem normális! Nekem az első kiló a 3 hónap végén jött fel. Ennek ellenére már mielőtt kiderült volna a manó olyan furcsán éreztem magam, ha belenéztem a tükörbe, mintha imitt amott kicsit teltebb lennék, "puha". Ma kezdem a 25. hetet, már feljött 6 kiló, és attól tartok ez csak rosszabb lesz. A barátnőm a 7. hónapig azokat a ruhákat hordta, amit a terhesség előtt. Rám már a 2. hónapban nem jöttek fel a cuccaim.
2009. aug. 8. 10:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia én most 27 hetes vagyok, és a terhességem elején kb így nézhettem ki mert annyira puffadtam, persze most inkább a hasam a nagy, de akkor elég elkeserítő volt , hogy "már most" pufi vagyok, és eltünt az arcvonalam, később ez elmult. most fittebb vagyok, és több energiám is van, neked attól lehet, hogy emlékszik a tested az első terhességre és minnél korábban próbál átálni a hormonok miatt.
2009. aug. 8. 13:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia, Ugyanezt ereztem.. A mellfeszules mellett az elso jel volt nalam mikor beleneztem a tukorbe es a fenekem nem ugy feszult mint elotte.. Aztan olvastam hogy a hormonalis valtozasok okozzak. A sportot nem hagytam abba, nem hiztam meg, de valahogy mar nem ugyanaz az alakom. Remelem, kesobb visszajon!
2009. aug. 8. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!