Miért van az, hogy "löttyedtebb" lettem, ha nem is híztam és mozgok is?
A 13. hétben vagyok. Nem zavar különösebben a dolog, csak érdekelne, hogy veletek is előfordult-e, illetve mi lehet a magyarázata. Vékonyan, izmosan estem teherbe, sokat sportoltam, most is tornázok heti 4 alkalommal, amit lehet, a babára odafigyelve. Nem étkezek másképp, sőt, sokkal egészségesebben.
Nem híztam még, az izmaim is megvannak, mégis löttyedtebbnek érzem a belső combom és némi úszógumi is megjelent, a fenekem meg narancsbőrös lett.
Pocim egyébként még nincs (vagyis van, de csak estére a puffadás miatt, bár egy hete már a puffadás is múlóban van.)
Ti tapasztaltatok ilyet?
Szia!
Kedves sportos kismama, nem akarlak elkeseríteni, de lehet ez még rosszabb is. Nyúlik a bőr, repedezik, jönnek fel a kilók meghívó nélkül is. És ezt nem rémisztgetésnek írom , DE ne vegyél be minden reklámot , hogy egy kismamának állandóan fittnek kell lennie, szálkásnak kell maradnia és minimum hízással kihordani a terhességét. (Persze a sportolás megengedett , de nem a zsírpárnák ellen) 17 kg híztam terhesség alatt; kemény hasfalam volt , és az alkatom is normális előtte. A 17 kg-t pár hét alatt "ledobtam" szülés után, a hasfalamat kell majd újraerősíteni. De terhesség alatt annyira nem érdekelt, hogy hol van úszógumi meg ilyesmi :)
Tudom én ezt, ez a 2. babám, az első terhességemnél semmire sem figyeltem oda, sem az étkezésre, sem a mozgásra és 25 kg-ot híztam. Szülés után három hónap alatt lement minden, de nagyon nem tett jót az ízületeimnek ez a sok plusz. Ráadásul ennek nincs egy éve (hamar vállaltuk a 2. babát), épp emiatt szeretnék most odafigyelni, mert a doki szerint nem lenne jó, ha megint 25 kg-ot dobálnék fel-le, azt mondja, hogy azt már a szívem is megérezné, nem csak a térdem és a hátam. Érthető.
Akkor is párnásodtam, de akkor annak a számlájára írtam, hogy az első trimeszter végére már volt rajtam 8 kg. Azért nem mondhatjuk, hogy az egészséges volt...
Tisztában vagyok vele, hogy most sem fogok CKM címlaplány lenni a szülés után két héttel, nem erre készülök, csak szeretném, ha nem terhelném túl a testemet, mert két baba mellett szükségem lesz az állóképességemre. :-)
Az érdekelne, hogy van-e valamilyen biológiai magyarázata a "terhespárnácskák" kialakulásának? Ez alkatfüggő, vagy úgy általánosságban minden terhességgel együtt jár?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!