Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik szülésznőt fogadtatok,...

Akik szülésznőt fogadtatok, kérdezhetek?

Figyelt kérdés
Ha szülés előtt találkoztatok (többször) különböző vizsgálatok miatt a kórházban, akkor alkalmanként fizettetek neki vagy csak a szülés után?
2012. okt. 18. 17:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

én csak 2szer találkoztam vele szülés előtt.

Először csak összeismerkedtünk és beszélgettünk a babavárással kapcsolatos dolgokról.

Másodikkal alkalommal felvitt szülőszoba látogatásra és mindent elmondott,megmutatott.

Ezután már csak szülés előtt hívtam a fájásokkal kapcsolatban.

A szülőszobán végig velem volt.

Csak a szülés után fizettem neki.

2012. okt. 18. 17:25
 2/13 A kérdező kommentje:
De ha ő csináltat vizsgálatokat, mert nincs orvosom, akkor alkalmanként is illene fizetni neki mondjuk 5 e ft-ot, nem?
2012. okt. 18. 17:34
 3/13 anonim ***** válasza:

Ne haragudj,de ehhez nem értek.

Nekem volt orvosom akihez jártam (terhesgondozás-TB alapon jár) és védőnőm.

Nem tudom egy szülésznő milyen vizsgálatokat írhat ki...

2012. okt. 18. 17:37
 4/13 anonim ***** válasza:
nekem ő csinálta az NST-ket is, de csak a szülés után, hazamenetelkor fizettem, alkalmanként nem.
2012. okt. 18. 18:25
 5/13 A kérdező kommentje:
Az sztk-s orvos nemigazán foglalkozik velünk. Így vérvétel, vizelet, uh...... ilyen vizsgálatokra visz a szülésznőm a kórházon belül.
2012. okt. 18. 18:37
 6/13 anonim ***** válasza:

első vagyok.

Ezeket a védőnő intézi.Lakcím szerint minden kismamának van védőnője!

Ő ad beutalót minden vérvétel,vércukor vizsgálatra.

Vizeletet a kismama viszi és ellenőrzi.(mellette a súlyt,vérnyomást stb)

Ezek nem az orvos dolga és szerintem nem is a szülésznőé!

2012. okt. 18. 20:18
 7/13 A kérdező kommentje:

A védőnőnk 3 év alatt egyszer sem jött ki, egyik gyerek születése sem érdekli, telefonon elérhetetlen, mondtam, hogy veszélyeztett terhes vagyok+2 gyerek, azt mondta, majd ha erre jár, kijön. Nem hív, nem csinál semmit.

Kiakadt, hogy 3. babát várjuk az elején, amikor a kiskönyvért mentem.

Röviden: nincs védőnöm.

2012. okt. 18. 22:12
 8/13 A kérdező kommentje:
Lassan szülök. Nem a terhességem elején járok.
2012. okt. 18. 22:13
 9/13 anonim ***** válasza:

Hát nálunk a védőnő ugyan semmiféle beutalót, papírt nem írhat. Leleteket megnézi,jegyzi a kartonomra és a kiskönyvembe, súlyt, vérnyomást mér, szivhangot néz a picinél, megnézi vizesedek e.

A terhesgondozás azért van,hogy az orvos irja ki a vizsgálatokat, a nevében isbenne van. És ez sztk-s rendelés,nem magán. Lehet,hogy vidéken máshogy van, de az tuti hogy a 10. 17. kerületben Pesten igy van.

2012. okt. 20. 09:58
 10/13 A kérdező kommentje:

Ez Budapest és 3. baba. A szülésznő fogadott, így foglalkozik velünk. A kórházba vizsgálatokra küld külön, mert szeretné tudni, hogy rendben van - e minden.

Az sztk-s dokinál 100-ból 1 vagyok, akit gyorsan lerendez (ő szülést sem vállal)

Nálunk ez a helyzet.....sajnos.......

2012. okt. 20. 11:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!