Akik szülésznőt fogadtatok, kérdezhetek?
én csak 2szer találkoztam vele szülés előtt.
Először csak összeismerkedtünk és beszélgettünk a babavárással kapcsolatos dolgokról.
Másodikkal alkalommal felvitt szülőszoba látogatásra és mindent elmondott,megmutatott.
Ezután már csak szülés előtt hívtam a fájásokkal kapcsolatban.
A szülőszobán végig velem volt.
Csak a szülés után fizettem neki.
Ne haragudj,de ehhez nem értek.
Nekem volt orvosom akihez jártam (terhesgondozás-TB alapon jár) és védőnőm.
Nem tudom egy szülésznő milyen vizsgálatokat írhat ki...
első vagyok.
Ezeket a védőnő intézi.Lakcím szerint minden kismamának van védőnője!
Ő ad beutalót minden vérvétel,vércukor vizsgálatra.
Vizeletet a kismama viszi és ellenőrzi.(mellette a súlyt,vérnyomást stb)
Ezek nem az orvos dolga és szerintem nem is a szülésznőé!
A védőnőnk 3 év alatt egyszer sem jött ki, egyik gyerek születése sem érdekli, telefonon elérhetetlen, mondtam, hogy veszélyeztett terhes vagyok+2 gyerek, azt mondta, majd ha erre jár, kijön. Nem hív, nem csinál semmit.
Kiakadt, hogy 3. babát várjuk az elején, amikor a kiskönyvért mentem.
Röviden: nincs védőnöm.
Hát nálunk a védőnő ugyan semmiféle beutalót, papírt nem írhat. Leleteket megnézi,jegyzi a kartonomra és a kiskönyvembe, súlyt, vérnyomást mér, szivhangot néz a picinél, megnézi vizesedek e.
A terhesgondozás azért van,hogy az orvos irja ki a vizsgálatokat, a nevében isbenne van. És ez sztk-s rendelés,nem magán. Lehet,hogy vidéken máshogy van, de az tuti hogy a 10. 17. kerületben Pesten igy van.
Ez Budapest és 3. baba. A szülésznő fogadott, így foglalkozik velünk. A kórházba vizsgálatokra küld külön, mert szeretné tudni, hogy rendben van - e minden.
Az sztk-s dokinál 100-ból 1 vagyok, akit gyorsan lerendez (ő szülést sem vállal)
Nálunk ez a helyzet.....sajnos.......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!