Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most jutott eszembe, hogy...

Most jutott eszembe, hogy elfelejtettem tegnap bevenni a terhesvitamit. Ma duplát vegyek be?

Figyelt kérdés

10 hetes terhes vagyok és Femibiont szedek.

Ugye nagy gond nem lehet ebből az egy napból?

2012. okt. 18. 11:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmi bajod nem lesz abból, ha kihagysz egy napot. Van, aki egyáltalán nem szed. Dupla adagot ne vegyél be.
2012. okt. 18. 11:28
 2/9 anonim ***** válasza:
55%

kettőt ne vegyél be.

nem gond, ha néha kimarad egy, de azért figyelj oda :)

3/9 anonim ***** válasza:

Ez vitamin, nem gyógyszer.Az ég adta világon semmi bajotok nem lesz,ha kihagysz 1-2 napot.

Hidd el, nem kell ezt olyan véresen komolyan venni.Majd ha már a 30. hetekben jársz, hidd el többször elő fog fordulni, hogy kimegy a fejedből mert 1000 másik dologra kell figyelned! :)

4/9 anonim ***** válasza:
A femibionra rá van írva, hogy napi egy.Nem baj ha egy nap kimaradt.
2012. okt. 18. 11:32
 5/9 anonim ***** válasza:
az nem baj ha nem veszed be minden nap, nagyobb baj ha egy nap többet veszel be. femibiont szedek, de én csak kétnaponta :)
2012. okt. 18. 11:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Semmi bajod nem lesz sem neked sem a babának, ha egy napot kihagytál, de kettőt ne vegyél be.
2012. okt. 18. 11:54
 7/9 anonim ***** válasza:
Nem baj, és ne vedd be duplán. És nem kell olyan szigorúan venni, hogy "legközelebb figyelj jobban". Pár napja kétnaponta szedem, direkt - bár tegnap megnyugtatott a doki, hogy hülyeség, hogy attól lesz nagy a baba. Egy ismerősöm egy héten kétszer szedte, mert nem bírta sűrűbben. Kevesebbet szabad, többet sose.
2012. okt. 18. 11:57
 8/9 anonim ***** válasza:
Ez nem gyógyszer, nem ettől lesz egészséges a gyermeked. A terhesvitamin egy viszonylag új találmány, nem kell izgulni tőle, valaki egyáltalán nem szed. Én az első trimeszterben szedtem femibiont, mert akkor alakulnak ki a létfontosságú szervek, ezért akkor jónak tartottam a metafolin miatt. Azóta vettem egy doboz elevitet és még nem fogyott el: hetente egyet, max kettőt szedek. Inkább a táplálkozással szeretném bevinni a szervezetbe a szükséges vitaminokat mint tablettával. Akkor veszek be vitamint, ha úgy érzem, hogy ma nem ettem olyan vitamindúsan. Nyáron pl szinte egyáltalán nem szedtem...most lehet, hogy most, hogy bejön a tél, most többet fogok, mert kevesebb a zöldség, gyümölcs. Plusz szedek magnéziumot meg néha kalciumot, mert abból több kell. Szerintem a terhesvitamin nagyrészben csak a kismamák lehúzása, amit megintcsak azért találtak ki, hogy az ember lelkiismeretére hassanak, hogy nem vagy jó és felelősségteljes szülő, ha nem veszed meg ezt és ezt. Úgyhogy attól, hogy nem vettél be egy nap vitamint, de ha egy hétig nem veszel be, akkor sem lesz baja a babádnak. Hidd el, ha valami van (és szívből kívánom, hogy ne legyen), az nem ennek elhagyásától lesz! Boldog babavárást! 30 hkm
2012. okt. 18. 13:25
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ és a segítséget:)

Boldog babavárást.

2012. okt. 18. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!