Elkezdett nagyon fájni a torkom, ha bevennék 1 szem strepsilst nagyon ártanék vele? 37 hetes vagyok
mindjárt főzök egy kamilla teát sok mézzel és citrommal,de ha a torkomra nem veszek be valamit megőrülök majd éjjel a fájdalomtól.
lidokainos strepsils..
1-2 szemet max.?????
van itthon tantum verde torokspréy is...
Nekem ugyanez volt 6 hetes terhesen.
Tantum Verde pasztillát 1x szopogattam, de aztán inkább váltottam meleg mézes-citromos teára, illetve egy anyuka barátnőm javaslatára pumpás Salvus vizet vettem, amit a torokba kell spray-zni, inhaláltam kamillával is (ez is nagyon jót tett, nem gondoltam), illetve Oscillococcinumot vettem, ez ilyen homeopátiás szer. Nagyon jót tettek, pár nap alatt rendbe jöttem.
Vicc, hogy ahány védőnő, vagy orvos annyi féle dolgokat mondanak. Itt most a méz ellenes védőnőre gondolok.
Nekem a patikus azt mondta, hogy annyi mézes teát igyak, amennyit csak tudod, mert az fog segíteni.
Milyen betegségeket okozhat a babának????
sziasztok
kicsit jobb már a torkom megittam egy liter teát,meg hát egyetlen strepsilst éjjelre annyi volt !
ma reggel már sós vizzel öblögetek..
egyéb tűnetem nincs, talán kicsit az orrom be van dugulva.
meg majd tantum verde sprével fújuk be hátha az is segít..
Szia, 34 hetes vagyok, és múlt héten nagyon megfáztam. Torokfájás, gyengeség, láz, és társai. Én nem szórakoztam szopogatós gyógyszerekkel, mert egyébként sem használnak, hanem felmentem a háziorvosomhoz, gyulladáscsökkentő injekcióra. Már másnap sokkal jobban voltam, a torokfájás is elmúlt, és a nyálka is kezdett felszakadozni. Még másnap, és harmadnap is kaptam szurit, kúra szerúűen, és 3 nap alatt, teljesen rendbe jöttem. Az orvos tudja,h. mit adhat be, és mit nem. Nekem az fontosabb volt, h. minnél hamarabb meggyógyuljak, mint az,h. napokig lázas legyek. Nem hiszem,h. ártottam vele a babámnak. Bár én amúgy sem vagyok ilyen nagyon parázós anyuka. Második gyerekemet várom, az elsőnél is kb ilyen idős terhesen lettem nagyon beteg. Akkor is kaptam 3 napig injekciót, és született egy makk egészséges gyönyörű kisfiam. Szerintem ha tényleg beteg vagy, menj el te is orvoshoz.
27 hetes voltam, mikor egy éjjel az epém görcsölt be. Kaptam akkor is injekciót fenékbe, ill. vénásan is, amitől 20 perc alatt elmúlt a görcsölés. Amikor muszály bevenni gyógyszert, akkor muszály. Egy-egy ilyen alkalommal nem ártunk a magzatnak.
köszi :)
egyébként érdekes hogy csak a torkom fáj a mandulám nincs begyulladva,pedig nekem mindig beszokott és még átmegy tüszősbe is..
orvoshoz nem megyek, mert az egy idióta, és mindenre azt mondja hogy . " HÁT EZ BÁRMI LEHET"
nem akarom hogy teli nyomjon erős antibiotikumokkal.,volt már rá példa mikor teljesen felesleges volt.
persze 1-2 alkalom nem a világ, remélem betegebb nem leszek,majd iszok még teát, meg nyelem a mézet, meg éjjelre még elszopogatok egy erős negrót hátha használ az is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!