Imádom a fokhagymás pirítóst, ti mennyi fokhagymát esztek? (csak kíváncsiságból)
Arra gondolsz, hogy terhesen?
Nekem speciel olyan gyomorsavam volt és minden bajom volt akár egy egyszerű őszibaracklétől is, hogy nem is tudom mi lett volna, ha fokhagymát eszek. Most, nem terhesen is ég tőle a gyomrom...
Amúgy semmi jelentősége, egészségedre!
igen, terhesen. Majdnem minden reggel pirítós megy amióta van melegszendvicssütőnk... :)
Szerencsére nincs sok savam (végre!) remélem marad ez az állapot..:)
én fokhagymát szoktam tejfölbe reszelni.. nyammi :)
de nem eszek sokat, mert rengeteg savam van. de minden kajába amiben illik a fokhagyma jó sokat teszek. úgy nem ég tőle a gyomrom.
imádom a fokhagymát amúgy is (meg mindenféle hagymát is :D) és mindkét várandósságom alatt töménytelen mennyiségben ettem.
A kutatások szerint a magzatvízben is érezhető az íze, talán ezért, talán nem, de mindkét gyerekem imádja a fokhagymát. Most 4 és 2,5 évesek és mi hárman együtt heti szinten elpusztítunk 6-7 fej fokhagymát minimum pirítóshoz, szendvicshez, salikba, kenyérre való kencékbe stb és akkor még nem is főztem semmit amibe kellett volna :)
Az első babám 4 hós volt, még színtisztán anyatejes és emlékszem, a lábammal ringattam a hordozóban míg a konyhában tettem-vettem. Éppen fokhagymát aprítottam, amikor elkezdett cuppogni, nyelvet szopogatni stb, minden lehető módon jelezte hogy ő éhes - közben tudtam, hogy nemrég szopott és dugig lakott - hát ahogy elkezdtem vele beszélgetni stb látom, hogy a szemével követi a fokhagymagerezdet a kezemben... de úgy bámulta hogy majd a kezemből kibűvölte, nyeldekelt, tátogott, kalimpálni kezdett. neki az kellett. hát mondom lesz ami lesz, odatartom neki.. és rácuppant, szopta mint az őrült és elégedetten szuszogott meg minden. őrült hisztit levágott mikor elvettem a szájától. kísérletképpen bedugtam a fokhagymaízű ujjamat, azt is elkezdte szopni de rájött hogy nem az igazi kiköpte és követelte vissza az előző fincsit...
hát szóval azóta tudom hogy ő is szereti ;)
6#-os ez nagyon jó... :D
Azt hinné az ember ezek alapján hogy akkor a későbbi finnyásság/változatos étkezés is múlhat rajta hogy anya mit evett babóval a hasában annak idején.
De tuti nem így van, mert anyám pl rengeteg csokit falt velem, én meg rosszul vagyok ha arra gondolok hogy meg kéne ennem akár 2 szelet csokitortát vagy egy tábla csokit egyben... :S -nem most nem szeretem, hanem általában nem szeretem az édességet... néha lecsúszik de amúgy nem remegek érte..
Ezek szerint nem csak én falom a fokhagymákat itt a hónapok alatt... jólvan :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!