Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 128/71-es vérnyomás még jónak...

128/71-es vérnyomás még jónak számít, vagy már magas?

Figyelt kérdés
Túl sok gondom volt a vérnyomásom miatt az előző terhességeimben, és most aggódom hogy ez az érték nem túl magas-e.
2012. okt. 16. 08:06
1 2
 1/11 gelazso ***** válasza:
0%
egy kis mozgás jót tenne neked
2012. okt. 16. 08:15
 2/11 A kérdező kommentje:

Mozgás?

Ezt hogy érted?

2012. okt. 16. 08:28
 3/11 anonim ***** válasza:

ez még nem mondható magas vérnyomásnak csak a 140/ feletti.

bármitől magasabb lehet neked egy kicsivel

2012. okt. 16. 08:46
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!Terhességben a megemelkedett vérnyomás normális,140/90 Hmm-ig belefér,természetesen figyelni kell rá,ha van rá lehetőséged,otthon is méregesd.Második terhességemet 130/80-as vérnyomással vittem végig,szerencsére 140 fölé nem ugrott ki egyszer sem.Az áltatald írt érték még teljesen jó.A terhesség előrehaladtával esetleg emelkedhet a vérnyomás is,jó,ha oda van rá figyelve.

Egyébként az első terhességemet én is csak vérnyomáscsökkentővel tudtam végig vinni,gyerekkorom óta van magas vérnyomásom,a második terhességemnél pedig abba kellett hagynom a vérnyomáscsökkentő szedését,mert annyira leesett a vérnyomásom.Ez volt lassan 2 éve,azóta sem kell szednem gyógyszert.A terhesség meggyógyított:-)

2012. okt. 16. 08:59
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek.

Vérnyomáscsökkentőt szedek, emiatt találtam kicsit magasnak az értéket.

A dokim szerencsére odafigyel ránk.

Viszont azt hiszem hajlamos vagyok túlparázni ezt a vérnyomásdolgot.

Egyszer már túlságosan nagy árat fizettem a magas vérnyomás okozta toxémia miatt, és most most minden ilyan értéknél kezdek pánikolni, pedig nem szabadna.

Tehát köszönöm nektek.

Az 1. válaszolónak pedig azt üzenném, hogy szoktam mozogni, de a kérdésem nem a mozgás fontosságára utalt. Szerintem.

2012. okt. 16. 09:13
 6/11 anonim ***** válasza:
A terhesség alatt nekem is volt gondom a vérnyomásommal de nekem 160/110 körül volt.szerintem a 128/71 teljesen normális,magas vérnyomásnak a per érték 100 felett számít igazán,legalábbis én így tanultam.
2012. okt. 16. 09:38
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom hogy hány éves vagy de leírom mit mondott a doki nekem a doki (én 26 vagyok nov.1jén leszek 27) Nekem is gondok vannak a vérnyomással azért is kérdeztem rá. Azt mondta, hogy 120-125íg jó de még a 130 is elmehet ha 130 fölé megy akkor van gond. Ha nagyon alacsony az a terhességgel jár.
2012. okt. 16. 10:18
 8/11 anonim ***** válasza:

Nekem a terhességem első 12 hetében 128/80 volt,akárhányszor mérték,aztán azóta a védőnő már többször nézte és mindig 95/75 körüli átlagban mozog. És ikreket várok,tehát azt gondoltam,hogy majd biztosan magasabb lesz,de még nem szólt se a védőnő,se a dokim azért,hogy ennyire alacsony. Ja és túlsúlyom is van,de még emiatt sem megy feljebb! Úgy tűnik,a terhesség elég szélsőségesen befolyásolhatja a vérnyomást.

Üdv:

17 hetes,ikres kismami

2012. okt. 16. 13:48
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is!

7-es!

30 éves leszek jövő héten.

2012. okt. 16. 14:08
 10/11 A kérdező kommentje:

6-os!

160/110-el vitted végig az egész terhességed? És nem lett toxémiád?

Normál időre szültél?

2012. okt. 16. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!