Magas vérnyomás beáll valamikor?
Belgyógyászhoz nem küldtek? Lehet nem ártana oda is elmenni.
Amúgy ha ez a mennyiségű gyógyszer nem viszi le, akkor emelhetnek az adagon.
A terhesség előtt nem volt gondod a vérnyomással? Mert ha nem, akkor elképzelhető, hogy a terhesség hozta ki és szülés után el fog múlni.
A vizeletedet egyébként vizsgálják? Nem találtak benne fehérjét? Mert magas vérnyomásos kismamáknál fennáll a terhességi toxémia veszélye. Nekem is ezt állapították meg, mondjuk csak közvetlenül a szülés előtt, így folyamatos megfigyelés alá vettek.
Szia!
Én nagyon a szívemen viselem a terhességi magas vérnyomást. Mivel 2-szer már átestem rajta és e miatt 2-szer volt koraszüléses császárom.
Most 3.-szor vagyok várandós és mikor még terhes sem voltam az orvosom ráállított egy terheseknek szedhető vérnyomáscsökkentőre ( hogy a szervezetemnek legyen ideje már rászokni).
Az a lényeg hogy most vagyok a 21. hétben de már 3 félét kell szednem naponta. Csak így tudjuk szinten tartani.
Az orvosom mondta hogy nagyon fontos hogy mennyi a per. Mert azt mondta nem szabad hogy 90 fölé menjen.
A pulzusod is sok.
Mit mondott a védőnő? Fehérje van a vizeletben?
Először is nyugodj meg, mert többet ártasz ha felhúzod magad. ( saját tapasztalat...)
És igen, hívd az orvosod, mert a dopegyt mellé még azonnal kell valami. pl. betaloc vagy valami más.
Írj ha bármiben segíthetek.
A cordaflex az nem a legjobb megoldás. Az sajnos emeli a pulzust. Ezt az orvosom is megmondta és én is tapasztaltam. Bár azt is mondta hogy azért kiválóan leviszi a vérnyomást. Csak nem mindenkinek.. ez a baj.
Én cordaflexet, betalocot és depressan-t szedek. Nekem ez a 3 hat együttesen. Napi 2-szer kell bevennem ezt a 3-at.
Milyen adagban kell szedned a gyógyszereket?
Szigorúan sómentesen étkezz ( ez nagyon fontos!!!). Kerüld el az ízfokozós és mesterséges adalékanyagokkal teli ételeket.
Szalámik, felvágottak, májkrém stb-k ilyeneket nem szabad.
És igyál meg napi 2 l vizet!!!
Ha van vérnyomásmérőd mérd a vérnyomásod. Először mérd meg, ha magas pár perc után ismételd meg a mérést. És ez a 2. mérésnek az értéke lesz a mérvadó.
Magas vérnyomásosoknál mindig a 2. mérést kell figyelembe venni.
2. voltam
2. vagyok.
Ne félj! A kórházban azon lesznek, hogy levigyék a vérnyomásod. És ott a picit is figyelni fogják. De ha a vizeletedben nincsen fehérje, akkor még hála égnek nincs baj.
Ha ennyire nem megy le a vérnyomid, akkor mindenképpen muszáj kórházba menni a ti érdeketekben. Fogd fel így. Ott majd kikísérletezik hogy mi az ami használ neked. Napi 3-szor megmérik a vérnyomásod és ennyi.
Nekem egyébként digitális mérőm van, de teljesen jó.
2.
Reggel ébredés után 166/87 p 102,utánna folyamat 161/80 p 101,gyógyszerek után délután bögés után alvás után 161/80 P 101.Jelenleg 135/87 P 100 de ebben már nem ringatom magam,hogy ez igy megmaradna.Hivtam a barátnőmet aki ptt dolgozott a szülészeten és azt mondta be fog fektetni a doki .
2. vagyok!
Hú az tényleg sok. De a kórházban azon lesznek hogy normálisra levigyék. Ne izgulj és próbáld ne idegesíteni magad ( tudom mondani könnyű), mert az is árt a vérnyomásnak.
Sok sikert! Vigyázz magatokra! És az orvosod is vigyáz rátok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!