Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas vérnyomás beáll valamikor?

Magas vérnyomás beáll valamikor?

Figyelt kérdés
26 hetet betöltött kismama vagyok.Kiderült a legutóbbi védőnői látogatásom során magas vérnyomással küszködöm.Eddig mindig szép volt 120 /80,de mostanra azaz amiről tudok kb 3 hete 165,155,147,/87 90 97 a pulzus mindig 100 fölött van ritka amikor 90 körüli.Elmentem a nődokimhoz Uht csinálni és akkor mondtam neki irt dopegytet napi 2x1 ,de nem segit nem viszi le a vérnyomásom.Hivjam föl és beszéljek vele hogy nnöveljem az adagom ,mert nagyon aggódom a baba miatt nehogy baj legyen .Mit tegyek??Segitsetek
2012. okt. 8. 08:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Belgyógyászhoz nem küldtek? Lehet nem ártana oda is elmenni.

Amúgy ha ez a mennyiségű gyógyszer nem viszi le, akkor emelhetnek az adagon.

A terhesség előtt nem volt gondod a vérnyomással? Mert ha nem, akkor elképzelhető, hogy a terhesség hozta ki és szülés után el fog múlni.

A vizeletedet egyébként vizsgálják? Nem találtak benne fehérjét? Mert magas vérnyomásos kismamáknál fennáll a terhességi toxémia veszélye. Nekem is ezt állapították meg, mondjuk csak közvetlenül a szülés előtt, így folyamatos megfigyelés alá vettek.

2012. okt. 8. 09:10
 2/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nagyon a szívemen viselem a terhességi magas vérnyomást. Mivel 2-szer már átestem rajta és e miatt 2-szer volt koraszüléses császárom.

Most 3.-szor vagyok várandós és mikor még terhes sem voltam az orvosom ráállított egy terheseknek szedhető vérnyomáscsökkentőre ( hogy a szervezetemnek legyen ideje már rászokni).

Az a lényeg hogy most vagyok a 21. hétben de már 3 félét kell szednem naponta. Csak így tudjuk szinten tartani.

Az orvosom mondta hogy nagyon fontos hogy mennyi a per. Mert azt mondta nem szabad hogy 90 fölé menjen.

A pulzusod is sok.

Mit mondott a védőnő? Fehérje van a vizeletben?

Először is nyugodj meg, mert többet ártasz ha felhúzod magad. ( saját tapasztalat...)

És igen, hívd az orvosod, mert a dopegyt mellé még azonnal kell valami. pl. betaloc vagy valami más.

Írj ha bármiben segíthetek.

2012. okt. 8. 09:12
 3/11 A kérdező kommentje:
Már bevettem majd egy órája a 2 vérnyomás csökkentőt amit kaptam még hozzá (Dopegyt és Cordaflex)de semmi hatása,Még magasabb mint volt.Holnap szerintem befekszem
2012. okt. 8. 11:46
 4/11 anonim ***** válasza:

A cordaflex az nem a legjobb megoldás. Az sajnos emeli a pulzust. Ezt az orvosom is megmondta és én is tapasztaltam. Bár azt is mondta hogy azért kiválóan leviszi a vérnyomást. Csak nem mindenkinek.. ez a baj.

Én cordaflexet, betalocot és depressan-t szedek. Nekem ez a 3 hat együttesen. Napi 2-szer kell bevennem ezt a 3-at.

Milyen adagban kell szedned a gyógyszereket?

Szigorúan sómentesen étkezz ( ez nagyon fontos!!!). Kerüld el az ízfokozós és mesterséges adalékanyagokkal teli ételeket.

Szalámik, felvágottak, májkrém stb-k ilyeneket nem szabad.

És igyál meg napi 2 l vizet!!!

Ha van vérnyomásmérőd mérd a vérnyomásod. Először mérd meg, ha magas pár perc után ismételd meg a mérést. És ez a 2. mérésnek az értéke lesz a mérvadó.

Magas vérnyomásosoknál mindig a 2. mérést kell figyelembe venni.

2. voltam

2012. okt. 8. 11:59
 5/11 A kérdező kommentje:
Szeptember 24 én mért elég magas vérnyomást a védőnő,elküldött belgyogyihoz ő már 120 /80 at mért.Van külömbség a digitális és a pumpás mérő között??És folyamat a pulzusom 100 fölött van.A gyógyszert a Dopegytet napi 2 x1 volt az adag1 hét,mivel szóltam a dokimnak emelte az adagot napi 3x1 re és még hozzá cordaflexet 3x1 et(ezt a mai nappal kezdtem a cordaflexet)a déli adagomat bevettem de semmi hatása és a pulzusom is ahogy azt irtad 2.még szaporább lett .Reggel megyek be mert nem javult semmit és ezért berendelt a nődokim.Nagyon nem szeretnék befeküdni és lvagyok keseredve teljes mértékben és már kibőgtem magam.
2012. okt. 8. 14:27
 6/11 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Ne félj! A kórházban azon lesznek, hogy levigyék a vérnyomásod. És ott a picit is figyelni fogják. De ha a vizeletedben nincsen fehérje, akkor még hála égnek nincs baj.

Ha ennyire nem megy le a vérnyomid, akkor mindenképpen muszáj kórházba menni a ti érdeketekben. Fogd fel így. Ott majd kikísérletezik hogy mi az ami használ neked. Napi 3-szor megmérik a vérnyomásod és ennyi.

Nekem egyébként digitális mérőm van, de teljesen jó.

2012. okt. 8. 15:35
 7/11 anonim ***** válasza:
De mennyi az a magas vérnyomás? Mennyit mértél most legutoljára?
2012. okt. 8. 15:37
 8/11 A kérdező kommentje:

2.

Reggel ébredés után 166/87 p 102,utánna folyamat 161/80 p 101,gyógyszerek után délután bögés után alvás után 161/80 P 101.Jelenleg 135/87 P 100 de ebben már nem ringatom magam,hogy ez igy megmaradna.Hivtam a barátnőmet aki ptt dolgozott a szülészeten és azt mondta be fog fektetni a doki .

2012. okt. 8. 15:50
 9/11 anonim ***** válasza:

2. vagyok!

Hú az tényleg sok. De a kórházban azon lesznek hogy normálisra levigyék. Ne izgulj és próbáld ne idegesíteni magad ( tudom mondani könnyű), mert az is árt a vérnyomásnak.

Sok sikert! Vigyázz magatokra! És az orvosod is vigyáz rátok!

2012. okt. 8. 18:32
 10/11 A kérdező kommentje:
Itt vagyok nem kellett befeküdnöm,mikor megérkeztem akkor volt 151/ 86 a vérnyomásom de vettem be gyógyszert és addigra nem hatott gondolom én.Megnézték a vizeletem nem volt benne fehérje,utánna megmérték a vérnyomásom 132/80 volt és haza engedtek.De!!!! bevettem már a második adagom és 140 /80 a vérnyomásom ,jövök megyek pakolászok akkor meg felmegy 151 re az itthoni mérőn.Nem tudom már mit tegyek megbolondulok.
2012. okt. 9. 15:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!