Magas vérnyomás beáll valamikor?
2. vagyok!
Valahol örülök hogy hazaengedtek, valahol meg mégsem. Dühös vagyok nagyon, mert nagyon sok a nemtörődöm ember az egészségügyben.
Az orvosod látott? Ő mit mondott?
Az jó hír hogy fehérje nincs a vizeletedben, viszont ez a vérnyomás ingadozás nem normális. Még a 132 is magas szerintem. a 151 meg még inkább.
Nem szabad engedni hogy tartósan magas maradjon mert a méhlepény károsodhat.
Figyi, tényleg abszolút nem szándékom megijeszteni. De tudom hogy miről beszélek.. sajnos. A saját bőrömön tapasztaltam.
A 2. terhességemnek a 25. héten vetettek véget épp a magas vérnyomás miatt, és mert annyira károsodott a méhlepény hogy a köldökzsinóron át már nem jutott elegendő tápanyag és oxigén a babának.
Sajnos csak napok jutottak számára...
Épp ezért nagyon szívemen viselem a magas vérnyomással küzdő terhes kismamák sorsát.
Ha nem vesz komolyan az orvosod ( mert engem sem vett a 2. terhességemkor), akkor se hagyd magad. Igenis adjon más gyógyszert is, más dózisban. valaminek muszáj hatnia.
A tartósan magas vérnyomás indítja el a folyamatot a szervezetben amit már nem tudnak visszafordítani. Ha már a fehérje is megjelenik a vizeletedben az már súlyos gond lesz.
Még 10 hétig mindenképpen ki kell húznotok a pocaklakóval.
És épp ezért muszáj hogy normális legyen a vérnyomid.
Ne hagyd magad lerázni, igenis légy határozott ( ne félj most a 3. terhességemnél én is az vagyok!!). Végülis az orvosok mossák kezeiket ha bármi történik.
Ha kell menj el kardiológushoz és beszélj vele. Ő biztos tud segíteni ha már a nőgyógyászod ilyen mekemula.
És nem ártana egy 24 órás vérnyomásmérés is, amit a belgyógyászaton szerelnek fel. Ez napközben fél óránként, éjszaka óránként méri a vérnyomást és így ki tudják számolni hogy átlagban mennyi a vérnyomásod.
Ilyen nekem is volt.
Nagyon szorítok értetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!