Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas vérnyomás beáll valamikor?

Magas vérnyomás beáll valamikor?

Figyelt kérdés
26 hetet betöltött kismama vagyok.Kiderült a legutóbbi védőnői látogatásom során magas vérnyomással küszködöm.Eddig mindig szép volt 120 /80,de mostanra azaz amiről tudok kb 3 hete 165,155,147,/87 90 97 a pulzus mindig 100 fölött van ritka amikor 90 körüli.Elmentem a nődokimhoz Uht csinálni és akkor mondtam neki irt dopegytet napi 2x1 ,de nem segit nem viszi le a vérnyomásom.Hivjam föl és beszéljek vele hogy nnöveljem az adagom ,mert nagyon aggódom a baba miatt nehogy baj legyen .Mit tegyek??Segitsetek
2012. okt. 8. 08:58
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

2. vagyok!

Valahol örülök hogy hazaengedtek, valahol meg mégsem. Dühös vagyok nagyon, mert nagyon sok a nemtörődöm ember az egészségügyben.

Az orvosod látott? Ő mit mondott?

Az jó hír hogy fehérje nincs a vizeletedben, viszont ez a vérnyomás ingadozás nem normális. Még a 132 is magas szerintem. a 151 meg még inkább.

Nem szabad engedni hogy tartósan magas maradjon mert a méhlepény károsodhat.

Figyi, tényleg abszolút nem szándékom megijeszteni. De tudom hogy miről beszélek.. sajnos. A saját bőrömön tapasztaltam.

A 2. terhességemnek a 25. héten vetettek véget épp a magas vérnyomás miatt, és mert annyira károsodott a méhlepény hogy a köldökzsinóron át már nem jutott elegendő tápanyag és oxigén a babának.

Sajnos csak napok jutottak számára...

Épp ezért nagyon szívemen viselem a magas vérnyomással küzdő terhes kismamák sorsát.

Ha nem vesz komolyan az orvosod ( mert engem sem vett a 2. terhességemkor), akkor se hagyd magad. Igenis adjon más gyógyszert is, más dózisban. valaminek muszáj hatnia.

A tartósan magas vérnyomás indítja el a folyamatot a szervezetben amit már nem tudnak visszafordítani. Ha már a fehérje is megjelenik a vizeletedben az már súlyos gond lesz.

Még 10 hétig mindenképpen ki kell húznotok a pocaklakóval.

És épp ezért muszáj hogy normális legyen a vérnyomid.

Ne hagyd magad lerázni, igenis légy határozott ( ne félj most a 3. terhességemnél én is az vagyok!!). Végülis az orvosok mossák kezeiket ha bármi történik.

Ha kell menj el kardiológushoz és beszélj vele. Ő biztos tud segíteni ha már a nőgyógyászod ilyen mekemula.

És nem ártana egy 24 órás vérnyomásmérés is, amit a belgyógyászaton szerelnek fel. Ez napközben fél óránként, éjszaka óránként méri a vérnyomást és így ki tudják számolni hogy átlagban mennyi a vérnyomásod.

Ilyen nekem is volt.

Nagyon szorítok értetek!

2012. okt. 9. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!