Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sima nőgyógyászhoz mehetek...

Sima nőgyógyászhoz mehetek azzal, ha félek, szivárog a magzatvizem?

Figyelt kérdés

Nincs orvosom és a körzetünkben sajnos a kismamagondozás is csak annyi, hogy a védőnő mér mindent, így doki nem lát, csak ha beutalót kell írni.

Elmehetek sima nőgyógyászati rendelésre várandósként, hogy megvizsgáljon az orvos?

Utoljára 6 hetesen vizsgáltak, azóta nem voltam SZTK rendelésen.

34 hetes vagyok és egy ideje teljesen vízszerű "folyás" jön belőlem, szagtalan és biztos a hüvelyemből jön, nem vizelet.

Próbáltam, hogy tisztasági helyett zsepit teszek be, ez átázik, annyira híg, de kissé fehéres, mintha folyással lenne keveredve.

2012. okt. 15. 20:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
76%
Remélem, hallgat a 6-os és 7-es válaszolóra, és bemegy a kórházba. Tényleg nem leugatni kell. Engem sem vizsgált meg az orvos, pedig havonta jártam tanácsadásra, és veszélyeztetett terhes voltam. Ennyi.
2012. okt. 16. 00:54
 12/22 anonim ***** válasza:
64%

Gondolom a hurrogók az AFP-re gondolnak, vérvételekre, meg ilyesmi...

Kíváncsi vagyok, hogy mi lett az eredmény. Mármint a folyásnak. Mert ha kissé fehéres, az nem valószínű, hogy magzatvíz, mert a nevében is van, hogy VÍZ, és a víz, mint olyan, átlátszó, vagy is színtelen. Tehát ha fehéres, akkor az folyás. És a hígabb, több folyás tök normális a terhesség végefelé, és ez még több is lesz a végére. Nekem is van, kb óriás tisztasági betéet használok, mert annyi van. Kaptam rá betadine kúpot, de annyi értelme volt, mint szarnak a pofon. :) Szóval kíváncsi vagyok, hogy végül magzatvíz volt-e vagy sem...

34 hkm

2012. okt. 16. 02:55
 13/22 anonim ***** válasza:
64%

Elképesztő hogy mi a helyzet az ország egyes részein.

Én nem is tudom mit mondjak erre.

Nálam is úgy van hogy a védőnő csinálja a vérnyomásmérést, nézi a vizeletet, szívhangot hallgat, elbeszélgetünk stb.

De mindezt azért mert amikor következő nap megyek a dokimhoz a sztk-ba terhesgondozásra, ő mindent lásson. Minden alkalommal megvizsgál hüvelyi úton. És ráadásul úgy hogy 2 hetente (!!!) kell mennem hozzá.

És bármi nyűgöm van, azonnal hívhatom telefonon.

Kérdező! Remélem minden rendben van veletek.

És még egy apró dolog amiért remélem nem haragszol meg, de csak halkan "súgom": örülök hogy nem arrafelé vagyok várandós mint te, ahol szinte le se sz.rják az embert.

2012. okt. 16. 08:27
 14/22 anonim ***** válasza:
78%

Tisztelt kérdező!

Ne foglalkozz az első válaszolókkal,pont olyan szinten vannak agyilag mint a magyar egészségügy.

A magzatvíz lehet teljesen átlátszó,vagy kicsit rózsaszínes,és olyan érzést ad mintha pisilnél,persze csak lassan,szivárogva,amit nem tudsz visszatartani.Ha ilyent érzel gondolkodás nélkül orvos.De tanácsolom,hogy mindenképpen spuri a legközelebbi ambulanciára.Ha gond van ha nincs.Vizsgáljanak meg,és ha kell harcolj ki magadnak egy Ultrahangot is.Bárhova mehetsz ami a legközelebb hozzátok,szó nélkül fogadniuk kell.

Remélem semmi bajotok sincs,és minden rendben lesz!

Ha kérhetek majd írj itt nekünk Többieknek,hogy mi volt veletek!

2012. okt. 16. 10:38
 15/22 anonim ***** válasza:
.
2012. okt. 16. 13:21
 16/22 anonim ***** válasza:

Gondolom engem is azért pontoztak le, mert felelőtlen anyának tartanak. De hát nem lehet mindenki tökéletes! Akik lehurrogták, azoknak biztosan minden klaffolt a terhességük alatt, szuper orvosokkal, klassz kis kórházakkal és tökéletes terhesgondozással! Hát ki kell ábrándítsam őket, hogy ez nem mindenhol van így! Örüljenek, hogy nekik minden szuper volt!

Kérdező! Voltál dokinál?

2012. okt. 16. 16:57
 17/22 A kérdező kommentje:

Voltam ma a terhesambulancián ( miután 2 órát vártam a soromra a sima nőgyógyászaton, ahonnan átküldtek ide...) és végre bejutottam egy igazi, élő nőgyógyászhoz! :)

Azt mondta, tökéletes a méhszáj állapota, teljesen zárt, írt fel gyógyszert és már jövő hétre kaptam időpontot NST-re, úgyhogy megnyugodtam.

Amúgy ahol lakom (Miskolc), itt sem mindenütt ilyen a várandósgondozás.

Mikor kiderült, hogy babát várok, mentem védőnőhöz és külön kismamagondozásra, ahol volt nőgyógyász is (de csak ült a székében és megkérdezte, ugye jól vagyok-e).

Aztán rögtön az első alkalom után elköltöztünk a város másik részébe, ahol a védőnő mondta, hogy itt nem kell járni külön kismamagondozásra, csak őhozzá, egyedül a beutalók kérésekor fog látni orvos.

Ez engem is megdöbbentett, dehát ez van.

Csak azért részleteztem, hogy tudjátok, sajnos bizony ilyen is létezik.

2012. okt. 16. 18:01
 18/22 anonim ***** válasza:

7.-es vagyok. Örülök, hogy jól vagy.

Én is miskolci vagyok, augusztusban szültem. A terhesgondozásról annyit, hogy én a terhesgondozónak csak kívülről láttam az ajtaját. Szó szerint kib@szták hozzám a beutalókat a folyosóra. Egyszer sem látott orvos, a leleteimet csak a védőnőnek és a magándokimnak tudtam megmutatni. Egyszer valamit meg akartam kérdezni és az ajtónyílásba kellett tenni a lábamat, mert a csaj rám akarta csapni az ajtót. Ez egyébként a diósgyőri terhesgondozó, a többit nem tudom milyen.

Engem ez azért nem érdekelt, mert volt fogadott orvosom a Megyei Kórházban és vele minden vizsgálatot elintéztünk.

2012. okt. 16. 19:05
 19/22 A kérdező kommentje:

Na igen...

A Vasgyári SZTK-ról kb. ugyanennyi a véleményem, mint neked.

Egyszer voltam ott a legelején, úgy kellett magam visszafogni, hogy ne sírjam el magam a doki előtt, annyira lekezelő volt.

Ráadásul mikor megkérdeztem, hogy akkor ide hozzam-e vissza a vérvétel eredményét, akkor flegmán közölte, hogy ide ugyan ne jöjjek, ha valami bajom van, menjek be a kórházba.

Mondta ezt nekem, kismamának a terhesgondozást végző doki, ahová akkor körzetileg tartoztam!

2012. okt. 16. 19:55
 20/22 anonim ***** válasza:
itt a fejlett gazdag kulfoldon sem lat a kismama orvost csak szulsznot .ha gond van szuleszno ad beutalot a terhes ambulanciara ahol ugyeletes megvizsgal .magandoki nincs .huvelyi vizsgalat itt tilos. terhesseg alatt mert fertozest is okozhat ha a burok megrepedt es nem vettek eszre . uh az uh szakember kesziti aki nem nodoki alt egy szuleszno kulon foiskolai tanfolyammal. szoval nekem semmi furcsa nincs ebben a tortenetben hiszen terhesseg nem betegseg. nem kezelni kell igy minek az orvos
2012. okt. 16. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!