Anyukák, mekkorának szulett a babátok? Császárral vagy rendesen? 38+1 hetesen 4008gramra mertek a babám, félek:- (
Ha szepen tagulsz es a baba feje beilleszkedik a medencebe akkkor barmekkora a baba kifer.Ez a szabaly Ha a tagulas majd huzodik a baba feje fenn marad (egyszeru kezi vizsgalattal megallapithato) akkor van ok aggodni.
En lattam mar 4800 g gyereket huvelyileg megszuletni egy varrat kelett utan tehat a suly nem mond sokat se a te sulyod vgy magassagod csak az szamit a baba beilleszkedik e vagy sem.
4 kg körüli becsléssel, a 41. héten végül 3750 grammal, 54 cm-rel szültem meg gyerekemet mindenféle érzéstelenítés nélkül.
Persze, mondjuk, hogy ne félj, de nem baj, ha van egy kis természetes félelmed. Higgy benne, hogy jó kezekben vagy te is és a babád is. Akár császárral, akár hüvelyi úton szülsz a szervezetedet persze, hogy "megviseli" a dolog. De ez a természetes. Pár nap alatt elmúlik az a fájdalom, és nem is fogsz vele törődni, mert a babád lesz a minden.
Szoptass mindenképpen, ha tudsz. Nekem eszméletlen mód segített a regenerálódásban és a fogyásban!
Nem a súly a lényeg, hanem a feje!!!
a bpd-jét mennyire mérték?
Nekem a picim 35cm-s fejjel született 3040grammal- és szétrepesztett, míg a szobatársam a 4220grammos gyerekét 34cm-s fejjel egy nyomásra mindenféle sérülés nélkül megszülte!!!!!
nyugodj meg, csak pozitívan gondolkozz, azt súlykold magadba, hogy milyen könnyen fogsz szülni!!
Az én babámnál majdnem 1 kg-ot tévedtek a súlybecsléssel.
Nyugi, biztos nem fogsz érezni semmit a császárnál, ha az lesz. Ha gerincérzéstelenítést csinálnak, akkor nem vágnak, amíg meg nem bizonyosodnak arról, hogy biztosan nem érzel semmit. (általában egy toll-szerűséggel "kapirgálják" a hasadon a bőrt, ha érzed, akkor szólsz, és ha másképp nem megy, akkor elaltatnak). Altatásnál meg tuti nem érzel semmit, hiszen nem vagy magadnál.
Nekem császárom volt, altatásos, és bizony úgy volt, hogy az egész rokonság kb előbb látta a babát, mint én. Akkor ez rossz volt, de utána annyira eltörpül, apróságnak tűnik ez a dolog. Hidd el, ez csak akkor tűnik nagy dolognak, de az igazi, fontos dolgok majd azután jönnek, és pár nappal a szülés után már nem fog érdekelni, hogy hányadikként láttad a babádat :)
nekem is tévedett a súlybecslés, fél-fél kg-ot a 2. és 3. babánál- mindkettő kisebb lett.
UH-n ha a baba hasát mérik, és azt nagyobbnak mérik- pocakosabbnak, vagy éppen jóllakottan- akkor az nagyon sokat tud rárakni a becsült súlyra.
ÉN is mindig nézegettem a gyerekeim uh adatait annak idején- hasnolítgattam. És volt egyszer, hogy az egyiknek 29heti uh-kat néztem minden adta sokkal kisebb volt a tesónál, csak a haskörfogata volt nagyobb- és őt így 20dkg-mal nagyobb súlyúnak saccolta a gép. (ugyanaz a gép és doki is volt)
Tehát minden lehetséges, de tényleg nyugodj meg, semmire sem lehet eléggé felkészülni, bármikor közbejöhet bármi. Nem a rosszra gondolok, hanem pl arra, hogy ezerrel készülsz a császárra és közben majd villámgyorsan megszülsz, vagy fordítva... :))
Majd írd ám meg mekkora lett a baba, és hogy szültél- már kiváncsi vagyok én is!! :))
MInden jót nektek!! Mikorra vagy kiírva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!