Anyukák, mekkorának szulett a babátok? Császárral vagy rendesen? 38+1 hetesen 4008gramra mertek a babám, félek:- (
Ezek a mérések semmit sem jelentenek, jóformán senkinek sem találják el.
A 4 kg-os babát a legtöbb átlagos nö meg tudja szülni simán is, ha nincs más kompliáció.
Ha meg császár lesz, az esm nagy gond, ma már rutinmütétnek számit. Az altatás nem tényleg nem vészes, mire észbekapsz már túl is vagy a mütéten.
De azért ne idegesitsd magad elöre, minden jót!
Ne aggódj, biztos nem hagynak majd szenvedni, és megcsászároznak, ha nem férne ki.
De utána, ha már regenerálódtál, ill. ha szoptatni is fogod, amint befejezed, kezdj el diétázni meg sportolni.
A 37. héten 3500grammot becsültek és 36cm fejkörfogatot. 166cm vagyok, és hát én is megijedtem, főleg a fejméretétől!
1 hét múlva szültem meg a kislányomat és kereken 3kg volt, a buksija meg csak 33cm. Ne aggódj, nem lesz baj!
A 37. héten vagyok, a második babámmal.Az első is császáros volt,igaz ott nekiindultunk a term.szülésnek,de meconiumos magzatvíz,nem tágulás,tolófájások,és egyre csökkenő magzatmozgás miatt csásár lett. Végül 4,26kg-mal és 52cm-rel születte meg.
Nem altatnak,csak érzéstelanítenek,nálunk az egész anno 38 percig tartott. Amilyen hamar lehet,talpra állítanak,én 5 napig volltam utánna bent,aztán hazaengedtek.
Most 2 héttel ezelőtt mondta a dr,h ne készüljek term. szülésre,mert nem bírja a varrat,és ő sem lesz kisebb baba.De súlyt nem becsült.Az elsővel sem egyszer sem. BPD-ből, és egyéb méretekből kiindulva mondta,h nagy baba lesz.
Kb tudom,h mi vár rám,és nem tudom,h az volt-e jobb,h váratlanul ért anno a császár és csak történtek a dolgok,vagy most jobb,h előre tudom, h mi után mi következik.
Egy biztos.A félelem természetes dolog.Én is félek ... ha ránézek a kisfiamra,egyenesen rettegek.DE hogy lehetne másképp??? Dolgoznak a hormonok. :)
Hidd el,nem lesz semmi baj.Ha a terhességed problémamentes volt idáig,akkor meg pláne. A császártól nem kell félni, az pedig ,h nagy a baba,csak jó! Kis előnnyel indul az eletben. :)(ezt most persze csak nagyon képletesen értettem...de ugye az első néhány napban minden babuci lead néhány dkg-t ...na,neki van miből :D )
Nagyon bolodg hátralévő időt, és boldog babázást kívánok!!! Sok sikert, és fel a fejjel! (mindig visszacseng egy 6 évvel ezelőtti mondat a Dr-emtől,amikor én is azon izgultam,h hogy,s mint lesz:Olyan még nem volt,h baba bent maradt volna,csak megoldjuk valahogy! :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!