Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, mekkorának szulett a...

Anyukák, mekkorának szulett a babátok? Császárral vagy rendesen? 38+1 hetesen 4008gramra mertek a babám, félek:- (

Figyelt kérdés
160 cm vagyok és 4008gramra mertek a babém és van még 2 hetem hátra.Hogy fogok én akkora babát a világra hozni?Félek a császártol is:-(...még sosem altattak...:-(((((

2012. okt. 11. 09:18
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
54%

Ezek a mérések semmit sem jelentenek, jóformán senkinek sem találják el.

A 4 kg-os babát a legtöbb átlagos nö meg tudja szülni simán is, ha nincs más kompliáció.

Ha meg császár lesz, az esm nagy gond, ma már rutinmütétnek számit. Az altatás nem tényleg nem vészes, mire észbekapsz már túl is vagy a mütéten.

De azért ne idegesitsd magad elöre, minden jót!

2012. okt. 11. 09:21
 2/25 anonim ***** válasza:
63%
szia! Először is a súlybecslés nem annyira pontos, fél kilót is tévedhetnek. Ha nem, akkor lesz egy szép nagy babád:-) ma már nem ritka a 4 kiló fölötti csöppség:-). Császárom volt másodjára, 3850 gramm és 51 centi kisfiam lett a lányom után. Van, aki simán megszüli a nagy babát is, van akit a kisebb súlyú babával császároznak, mint engem az elsővel. A császármetszésről rengeteg a rossz hír, de igazából műtét közben semmit nem érzel, utána pár nap a kellemetlen, de a babád kárpótol mindenért:-) Altatást csak sürgősségi esetben csinálnak! Ébren leszel közben és hallhatod amikor felsír, odaviszik, megsimogathatod, stb. Tudom könnyű mondani, de ne aggódj! Boldog babavárást így a végén is, sok boldogságot, könnyű szülést és egészséges babát kívánok! :-)
2012. okt. 11. 09:29
 3/25 anonim ***** válasza:
65%
Először is ne félj,a súlybecslés valóban csak "becslés".Nekem nem születtek nagy babáim-nem is bánom-hüvelyi úton szültem mindhármat.Az 1. 3350g,2. 3090g,a 3.3025g-al született.Különben nem is igazán a súlya,inkább a fejmérete a mérvadó.Ha az kifért,a teste már kibújik!És az sem biztos,hogy a végigviszed a 40. hétig.Olyan sok a HA!A császáron meg ne agyalj.
2012. okt. 11. 09:48
 4/25 A kérdező kommentje:
koszi csajok a válaszokat...tudom h nem pontos, épp ezért félek, mert tévedhet 500gramot is, milesz ha még 500grammal tobb?...és mivan ha tulhordom?ha nemindul be a szulés, egy és fél cmre nyitvavagyok, de szeintem ez még nemjelent semmit...annyira félek?...mi lesz ha a szulészeten hagyják megszulni az oriásbébyt annak ellenére h nemnagyon fér ki?koszi elore is a választ...
2012. okt. 11. 09:57
 5/25 anonim ***** válasza:
27%

Ne aggódj, biztos nem hagynak majd szenvedni, és megcsászároznak, ha nem férne ki.

De utána, ha már regenerálódtál, ill. ha szoptatni is fogod, amint befejezed, kezdj el diétázni meg sportolni.

2012. okt. 11. 10:01
 6/25 anonim ***** válasza:

A 37. héten 3500grammot becsültek és 36cm fejkörfogatot. 166cm vagyok, és hát én is megijedtem, főleg a fejméretétől!

1 hét múlva szültem meg a kislányomat és kereken 3kg volt, a buksija meg csak 33cm. Ne aggódj, nem lesz baj!

2012. okt. 11. 10:04
 7/25 A kérdező kommentje:
sportolo vagyok,ugyh azzal nemlesz gond, rendszeresen tornáztam szulés elott....de most ez érdekel a legkevésbé, én a szuléstol félek h mi lesz ha...elsem tudom képzelni h mi vár rám:-(...koszonom szépen a biztatást és a nyugtatatást nektek...tényleg, aranyosak vagytok!
2012. okt. 11. 10:07
 8/25 anonim ***** válasza:

A 37. héten vagyok, a második babámmal.Az első is császáros volt,igaz ott nekiindultunk a term.szülésnek,de meconiumos magzatvíz,nem tágulás,tolófájások,és egyre csökkenő magzatmozgás miatt csásár lett. Végül 4,26kg-mal és 52cm-rel születte meg.

Nem altatnak,csak érzéstelanítenek,nálunk az egész anno 38 percig tartott. Amilyen hamar lehet,talpra állítanak,én 5 napig volltam utánna bent,aztán hazaengedtek.

Most 2 héttel ezelőtt mondta a dr,h ne készüljek term. szülésre,mert nem bírja a varrat,és ő sem lesz kisebb baba.De súlyt nem becsült.Az elsővel sem egyszer sem. BPD-ből, és egyéb méretekből kiindulva mondta,h nagy baba lesz.

Kb tudom,h mi vár rám,és nem tudom,h az volt-e jobb,h váratlanul ért anno a császár és csak történtek a dolgok,vagy most jobb,h előre tudom, h mi után mi következik.

Egy biztos.A félelem természetes dolog.Én is félek ... ha ránézek a kisfiamra,egyenesen rettegek.DE hogy lehetne másképp??? Dolgoznak a hormonok. :)

Hidd el,nem lesz semmi baj.Ha a terhességed problémamentes volt idáig,akkor meg pláne. A császártól nem kell félni, az pedig ,h nagy a baba,csak jó! Kis előnnyel indul az eletben. :)(ezt most persze csak nagyon képletesen értettem...de ugye az első néhány napban minden babuci lead néhány dkg-t ...na,neki van miből :D )

Nagyon bolodg hátralévő időt, és boldog babázást kívánok!!! Sok sikert, és fel a fejjel! (mindig visszacseng egy 6 évvel ezelőtti mondat a Dr-emtől,amikor én is azon izgultam,h hogy,s mint lesz:Olyan még nem volt,h baba bent maradt volna,csak megoldjuk valahogy! :D )

2012. okt. 11. 10:26
 9/25 anonim ***** válasza:
34%
Ha én 173 centivel megszültem igaz császárral de máshogy nem is vállaltam vol na,szóval két 3,5 kilós gyereket akkor szerintem 160 centivel mivelilyen nagy más a babd habár ezek a mérések csak közelítőek ,akkor szerintem téraránytalanság miatt lehet neked is számítani lehet a végén egy császárra...minek is altatnának????császárnál gerincbe érzéstelenítés van ,ne félj a császártól én nagyon jól éltem meg és imádtam ahogy felsírtak és jelezték:anyaaaaaaa megjöttünk!!!!!!:)))légy pozitív és minden rendben lesz,ne stresszelj rá semmire
2012. okt. 11. 10:27
 10/25 anonim ***** válasza:
Nekem ket 4kilo folotti fiam szuletett, termeszetes uton. A becslesek szerint kicsik voltak, a kisebbit tivabb is hordtam ket hettel, mindvan uh alapjan pici, hagyjuk meg bent. Majdnem 4,5kilo lett.... Szoval az uh-nak ne higyj, es nem lesz gond attol ha nagy baba.
2012. okt. 11. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!