Üdítőtől koraszülés?
Sziasztok! Az október-novemberi Kismama újságban volt egy cikk arról, hogy aki naponta megiszik legalább egy cukrozott üdítőt, annak 25%-kal nagyobb az esélye a koraszülésre, aki pedig ugyanezt édesítőszeresen teszi, annak egy kicsit kevesebb. De egy túlsúlyos nőnél a heti egyszeri édesítőszeres üdítő is 30%-os eséllyel koraszülést okoz. Mi erről a véleményetek?
Állítólag egy norvég kutatáson alapszik. Valahogy el nem hiszem, hogy más dolog nem játszott közre. Cukorgyanús kismamaként el nem tiltottak teljesen az üdítőktől - azt mondták, ha iszok, számoljam a szénhidráttartalmát bele a diétába, és az édesítőszereset, ami nem aszpartám tartalmú, fogyaszthatom számolás nélkül.
Nekem kissé hihetetlen, amit olvastam. Gyanítom, ha ma megkérdem róla a nődokimat, kinevet a kérdésért. Ha nem felejtem el, megkérdem...
Ez egy baromság.
Ahogy írod, az össz cukor számít és nem a cukros löttyök.
Amúgy én is olvastam már kismama magazinba baromságot pár hónapja, egyszerüen el sem akartam hinni, hogy egy szak magazin képes ilyet közölni. Arról ít, hogy a járni tanuló babáknak és a kisgyerekeknek a legjobb a cipö, és legyen merev lábat tartó stb...
Rengeteg édességet ettem és ittam üdítőt is, ráadásul túlsúlyos is vagyok.
Mindkét fiam 40+4-re született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!