Hallottatok már a toxoplazmáról?
Maximálisan veszélyes lehet!Azt mos viccen kívül mondom.DE!
A toxopasmosis gyógyítható.Az emberek nagy része átesik rajta úgy,hogy nem is tud róla.
Alap esetben semmi tünete nincs,viszont a kismamákra veszélyes,vagyis a babára.Főleg az első és utolsó harmadban.
Antibiotikummal kezelik a kismamát,ha a teszt kimutatja, hogy fertőzött.Ez fizetős vizsgálat, vérvétellel nézik meg.
Viszont kevesen tudják, hogy nem csak a macskák terjesztik az ürülékükkel, hanem elkapható pl. nyers(fővetlen) húsoktól, mosatlan gyümölcsöktől is.
Ha van cica a közeletekben,akkor te semmiképpen nem takarítsd az almát,ha megoldható.Ha mégis kell, akkor CSAK gumi kesztyűben!!Amúgy nem minden macska terjeszti, csak hát ugye nincs rájuk írva.
Engem pl. megharapott a macskánk,mikor vártuk a kisfiamat és mégsem kaptam el.Én mind a 3 trimeszterben elvégeztettem a tesztet, így voltam nyugodt.Kimutatta, hogy fogékony vagyok rá,d emég nem estem át fertőzésen.Ha már korábban átestél rajta (ezt is kimutatja a teszt), akkor nincs gond.Ha fogékony vagy rá,akkor oda kell figyelned, és kerülnöd a kockázati tényezőket.Ha pedig fertőzött vagy, akkor úgy is mondja majd a védőnő, hogy mi a további teendő.
Egyébként javaslom, hogy erről beszélj vele, ad majd infókat+keress utána a Google-ban.Rengeteg infó van fenn róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!