Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hallottatok már a toxoplazmáról?

Hallottatok már a toxoplazmáról?

Figyelt kérdés
szeretném tudni, hogy milyen tapasztalaitok vannak ezzel kapcsolatban. 1,5 hónapos terhes vagyok. A párommal úgy 2-3 hete kaptunk egy kicsi macskát.. Lakásban tartjuk egyenlőre, és szobatiszta. Még csak a féregtelenítésen van túl, az oltáshoz az orvos szerint még kicsi, szóval még pár hetet várni kell. De azt is mondta, hogy szép és egészséges.. Kérdésem,hogy mennyire lehet rám, illetve a babámra veszélyes ez így a tartása?
2012. okt. 10. 20:51
 1/7 anonim ***** válasza:
no egyszerűbb lett volna a 6582361242 ilyen kérdést figyelembe venni, amit itt heti rendszerességgel feltesznek. IGEN, a kiscicák fertőzHETnek. Almot ne takaríts, mindig moss kezet. Aztán vérvételnél kérd a vizsgálatot, és ha nem kaptad el minden oké, mert 2 hét után lefolyik ez a betegség a cicáknál ha fertőzöttek.
2012. okt. 10. 21:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia!Nem akarlak ijesztgetni,de én mikor kismama voltam eltávolodtam a házi állataimtól(pedig a macska volt a mindenem..)Sok rosszat hallottam,hogy miket lehet kapni tőlük.Rád nem lesz hatással (pláne ha volt már állatod),de a kicsire veszélyes.Úgy tudom hogy ez a toxoplazma megtámadja a magzat idegrendszerét!De szűrik ezt vérvizsgálattal terhesség alatt!Én ettől féltem és a rubeólától.
2012. okt. 10. 21:07
 3/7 anonim ***** válasza:
62%

Maximálisan veszélyes lehet!Azt mos viccen kívül mondom.DE!

A toxopasmosis gyógyítható.Az emberek nagy része átesik rajta úgy,hogy nem is tud róla.

Alap esetben semmi tünete nincs,viszont a kismamákra veszélyes,vagyis a babára.Főleg az első és utolsó harmadban.

Antibiotikummal kezelik a kismamát,ha a teszt kimutatja, hogy fertőzött.Ez fizetős vizsgálat, vérvétellel nézik meg.

Viszont kevesen tudják, hogy nem csak a macskák terjesztik az ürülékükkel, hanem elkapható pl. nyers(fővetlen) húsoktól, mosatlan gyümölcsöktől is.

Ha van cica a közeletekben,akkor te semmiképpen nem takarítsd az almát,ha megoldható.Ha mégis kell, akkor CSAK gumi kesztyűben!!Amúgy nem minden macska terjeszti, csak hát ugye nincs rájuk írva.

Engem pl. megharapott a macskánk,mikor vártuk a kisfiamat és mégsem kaptam el.Én mind a 3 trimeszterben elvégeztettem a tesztet, így voltam nyugodt.Kimutatta, hogy fogékony vagyok rá,d emég nem estem át fertőzésen.Ha már korábban átestél rajta (ezt is kimutatja a teszt), akkor nincs gond.Ha fogékony vagy rá,akkor oda kell figyelned, és kerülnöd a kockázati tényezőket.Ha pedig fertőzött vagy, akkor úgy is mondja majd a védőnő, hogy mi a további teendő.

Egyébként javaslom, hogy erről beszélj vele, ad majd infókat+keress utána a Google-ban.Rengeteg infó van fenn róla.

2012. okt. 10. 21:11
 4/7 A kérdező kommentje:
jaj, nagyon köszönöm a válaszokat. Mindenképpen fogok beszélni az orvosommal és a vizsgálatot is megcsináltatom. Az almot a párom tisztítja mindig, kezet is mindig mosok rendesen. Remélem nem lesz rossz vége..
2012. okt. 10. 21:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Én felnőtt fejjel kaptam el.A volt párom anyukája tartott vagy 9 macskát bent a házban.Majdnem minden macskának volt valami baja.Évekig jártam orvoshoz.Nem kívánom senkinek,míg a gyógyszeres kezelés tartott lefogytam 5 kg.Az orvos mondta is, hogy nem lett volna szerencsés, ha éppen gyermeket vártam volna.Ennek már 8 éve és van egy egészséges gyerekem.
2012. okt. 10. 21:27
 6/7 anonim ***** válasza:
semmi baj h van cicátok..egyszerűen ne cseréld te az almot és naponta többször moss kezet! a cicát be kell oltatni toxoplazma ellen és ennyi.
2012. okt. 10. 21:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Tudomásom szerint toxoplazma ellen nem létezik oltás. Viszont azt meg tudjátok nézetni, hogy a cica volt-e mát toxoplazmás. Ha a cica elkapja, kb. 3 napig üríti, addig fertőzhet a széklete. Szóval ha megnézitek, hogy volt-e toxoplazmás a cica, az eredmény negatív lesz, és utána nem engeditek ki az utcára, nem kerül kapcsolatba más macskákkal és nem kap nyers húst, akkor kisebb a kockázat.
2012. okt. 11. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!