Ti emelgettetek terhesség alatt nehezet?
Ha egy kutyát nem lehet pórázon levinni a lépcsőn, mert leránt, az igenis NEVELÉSI PROBLÉMA!
Nem nehéz megtanítani a laza pórázos sétára. A folyosón, séta előtt pár percet szánj rá: ha húz, akkor hátraarc, majd pár lépés után ismét az eredeti irányba mész. Ha húz, ismét hátra arc. Cél, hogy a lépcsőhöz már nyugodt-engedelmes kutyával érj!!!
Ha a lépcsőnél kezd "bekattanni", akkor keményen rászólsz és leülteted, ha kell, pórázrántással. Majd LASSAN elindulsz, a kutyát szorosan magad mellett tartva. Amint húzna megállsz és leülteted a kutyát. Hosszú idő, amíg leértek a földszintre, de muszáj...megéri!
Azt ne csináld, hogy most sietünk, felkapom, nem baj, hadd húzzon, majd délután gyakorlunk. Ha ugyanis nem vagy következetes, egyszer hagyod húzni, egyszer nem, így SOHA nem fogja megtanulni a dolgot!
Nekünk is van kutyánk a lakásban. Mondjuk ő csak 6 kg-os. De én mindig úgy viszem le sétálni hogy póráz nélkül megy le a lépcsőházban.
Ha szólok neki hogy "állj", azonnal megáll és megvárja míg mellé érek. Ha mondom neki "mehetsz" akkor megy tovább.
Szóval 1-1 lépcsőfordulót engedem egyedül lemenni, de meg kell várnia míg odaérek.
Amikor leér a földszintre, akkor sem merne kilépni ha tárva-nyitva lenne lent az ajtó és pl. egy macskát meglátna ( na azokat utálja). Tudja hogy meg kell ott is várnia.
Megvárja míg rákapcsolom a pórázt és már indulhatunk is.
Erdős részeken vagy folyóparton simán elengedem póráz nélkül futkozik, mert minden szavamra figyel és tudom hogy szót is fogad.
A mi házunkban is van rajta kívül kutyus, de nagyon jól kijönnek egymással.
Szóval, nem akarlak megbántani de minden csak nevelés kérdése.
Majd ha viszed le a kutyust sétálni és a picit is, akkor hogy fogod megoldani? Mind a kettőt nem viheted az öledben.
A kutyának meg kell tanulnia mit szabad és mit nem. Még most idejében kezdjed el megnevelni, különben nagyon nehéz lesz amikor meglesz a baba.
Így hogy csak 6 kg-os a miénk, így is csak séta után emelem be a kádba, hogy samponnal megmossam a lábait.
Egyébként nála nehezebbet a világ összes kincséért sem emelnék.
Rángat? És nem bírod visszahúzni? Nekünk 60kg-s rotink volt és simán lehetett vele bírni. Egy 15kg-s kutyát visszahúzni semmiség. Inkább, mint kézben cipelni!
Mi is a 3.on laktunk az első terhességemnél. Kis 7kg-s mopszunk volt és szegénynek megterhelő volt a lépcsőzés. Sajnos nekem is, mert nagyon keményedtem a vége felé, de akkor sem vettem fel! Inkább tartson fél órát amíg felérünk! Igaz ez másfajta probléma.
Most megint terhes vagyok és kénytelen vagyok emelgetni a 11 kg-s lányomat. Igaz ez is más helyzet, mert ehhez ugye már jó ideje hozzá vagyok szokva. De 3 emeletet őt sem cipelném, mert tud lépcsőzni a maga módján.
Kedves kérdező !
Egyetértek Szilvi hozzászólásával. Jó ötletet adott a neveléshez.
Hidd el megéri a ráfordított idő. Ha következetes vagy, mindketten jól jártok.
Ha már meg lesz a baba, akkor hogy fogtok sétálni? Egyszerre nem fogod tudni a babát és a kutyát cipelni. Vagy akkor nem mész vele sehová?
Én még nem voltam kismama, de nem emelgetném, inkább tanítsd meg rendesen közlekedni. Neked is jót tenne a napi kényelmes séta.
Jó tanítást és boldog baba várást kívánok !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!