Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kisebb kondíciójú nők rosszabb...

Kisebb kondíciójú nők rosszabbul bírják a szülést?

Figyelt kérdés

Sajnos sosem voltam sportos alkat, nem is szeretem, ha a tvben is megy, el szoktam kapcsolni.

Már lassan a terhesség vége fele járok, és bár próbáltam egy-két terhes tornát végig csinálni, egy pár nap után meguntam.

Igaz, hogy a vajúdás ill. a szülés alatt így hamarabb ki fogok fáradni, és esetleg nem bírom majd megszülni a kisbabám? Olyanról is hallottam, hogy volt aki mindig rendszeresen sportolt is mégis úgy kivolt a mint a kutya.

Szerintetek?

2012. okt. 8. 12:50
 1/10 anonim ***** válasza:

Én sosem sportoltam abszolut és azt kell mondjam neked elég könnyű szüléseim voltam, remélem a harmadikkal sem szenvedek sokat.

Könnyű szülést neked:)

2012. okt. 8. 12:52
 2/10 anonim ***** válasza:

Sosem sportoltam, teljes mértékben anti-sportember vagyok. :)

A lányomat 12 óra vajúdás után hoztam a világra, amiből 8 óra keményen oxitocinnal ment. Bírtam, nem fáradtam el. A kitolás is simán ment, egy fájásnál elrontottam a levegőt, a 4. fájásra meg is lett a kicsikém.

Pedig én is tartottam tőle, hogy nem bírom majd. De nem volt gond. Persze, elfáradtam, na de azért 12 óra volt. :)

2012. okt. 8. 12:53
 3/10 anonim ***** válasza:
hacsak nem vagy ágyhoz kötött, akkor menni fog. Ha vki nagyon sporots, az ált kötöttebb is, több rajta az izom ,nehezebben tágul .Én sem vagyok sportos, de miondkétszer könnyű szülésem volt. A kitartás nagyrészt az akaraton múlik
2012. okt. 8. 12:54
 4/10 anonim ***** válasza:
Előző. Mármint nem fáradtam, el anniyra, hogy ne tudtam volna kinyomni.
2012. okt. 8. 12:54
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

én se tudom megcsinálni a nyolc perces hasizmot de a kitolás ment . ott a levegővételre kell jobban figyelni a nyomás mértéke nem annyira mérvadó de ha ott leszel tudod majd az utolsó energiáidat is bevetni ha úgy adódik.

a vajúdás alatt nem úgy fáradsz ki mintha lefutnád a maratont pl. hanem mintha nagyon hányós hasmenős virusod lenne és még meg is jön nemsokára érzés.

kondiciód majd akkor kell ha az egyéves örökmozgó után kell szaladgálni. :D

2012. okt. 8. 12:55
 6/10 anonim ***** válasza:

Tudod a szülés kiszámíthatatlan. Hogy ki hogyan reagál rá soktényezős, és nem csak a sportos alkat számít.

Nekem császárom lett, mert az istenért sem tágultam fél nap alatt sem, sógornőm meg 4 óra megszülte úgy a babáját, hogy mire beértek a kórházba, már kint volt jóformán a baba feje. S hogy ki a sportosabb amúgy??? Hát én.

Szóval hogy veled mi lesz, ki tudja...de sok sikert a szüléshez!

2012. okt. 8. 12:56
 7/10 A kérdező kommentje:

Hála égnek nem vagyok ágyhoz kötött, de mint írtam sportos sem. A férjem hozta rám a parát, hogy ő amiatt aggódik, hogy nem fogom erőnlétileg bírni. De az írásaitokból következően akkor, nem függ össze a sportosság a könnyebb szüléssel. Ez azért most egy kicsit megnyugtatott. Tudom, hogy nincs két egyforma szülés, mert azon is múlik a dolog, hogy ki mennyire tágulékony és még sok más...

De mégsem vagyok reménytelen eset! :)

2012. okt. 8. 13:02
 8/10 anonim ***** válasza:
Csak azon múlik a szülés fizikilag, h mennyire széles a csipő, ill.medencecsont? (Nem extraszélesre gondolok, hanem normálra, mert keskeny(ebb) csipővel nehezebb a szülés!) lelkileg pedig azon, h mennyire tudod elengedni magad?
2012. okt. 8. 13:15
 9/10 anonim ***** válasza:

A suliban utolsóként kullogtam be a célba,később "torna gyanánt" végig álltam-sétáltam a 8 óra munkaidőt,amikor pedig babás lettem,a "torna" annyi volt,hogy elsétáltam a boltba,megvettem ami kell,meg vissza-ezt napi szinten. Na,ehhez képest iszonyat gyorsan és könnyedén szültem az elsőt! 1:57 perc volt az egész,és aligha nevezhető fájdalmasnak,pedig natur szültem! Az összes beavatkozás egy gátmetszés volt-meg utána a varrás.

Annyira egyén függő ez a szülés lefolyása is,mint a terhesség "viselése" (hogy kinek lesz tünete,kinek nem,a végén van akinek nagyon vizes lesz a lába,máson meg sem látszik,van aki sokat hízik,van aki alig....).

Lelkileg ha megterhelve érzed magad,akkor érzed úgy hamar,hogy kifáradtál vajúdásnál!

Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!:-)

Üdv:3lányos,22hkm

2012. okt. 8. 13:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Pontosan a sportos emberek szoktak általában nehezebben szülni, mert nehezebben tágulnak.
2012. okt. 8. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!