Kisebb kondíciójú nők rosszabbul bírják a szülést?
Sajnos sosem voltam sportos alkat, nem is szeretem, ha a tvben is megy, el szoktam kapcsolni.
Már lassan a terhesség vége fele járok, és bár próbáltam egy-két terhes tornát végig csinálni, egy pár nap után meguntam.
Igaz, hogy a vajúdás ill. a szülés alatt így hamarabb ki fogok fáradni, és esetleg nem bírom majd megszülni a kisbabám? Olyanról is hallottam, hogy volt aki mindig rendszeresen sportolt is mégis úgy kivolt a mint a kutya.
Szerintetek?
Én sosem sportoltam abszolut és azt kell mondjam neked elég könnyű szüléseim voltam, remélem a harmadikkal sem szenvedek sokat.
Könnyű szülést neked:)
Sosem sportoltam, teljes mértékben anti-sportember vagyok. :)
A lányomat 12 óra vajúdás után hoztam a világra, amiből 8 óra keményen oxitocinnal ment. Bírtam, nem fáradtam el. A kitolás is simán ment, egy fájásnál elrontottam a levegőt, a 4. fájásra meg is lett a kicsikém.
Pedig én is tartottam tőle, hogy nem bírom majd. De nem volt gond. Persze, elfáradtam, na de azért 12 óra volt. :)
én se tudom megcsinálni a nyolc perces hasizmot de a kitolás ment . ott a levegővételre kell jobban figyelni a nyomás mértéke nem annyira mérvadó de ha ott leszel tudod majd az utolsó energiáidat is bevetni ha úgy adódik.
a vajúdás alatt nem úgy fáradsz ki mintha lefutnád a maratont pl. hanem mintha nagyon hányós hasmenős virusod lenne és még meg is jön nemsokára érzés.
kondiciód majd akkor kell ha az egyéves örökmozgó után kell szaladgálni. :D
Tudod a szülés kiszámíthatatlan. Hogy ki hogyan reagál rá soktényezős, és nem csak a sportos alkat számít.
Nekem császárom lett, mert az istenért sem tágultam fél nap alatt sem, sógornőm meg 4 óra megszülte úgy a babáját, hogy mire beértek a kórházba, már kint volt jóformán a baba feje. S hogy ki a sportosabb amúgy??? Hát én.
Szóval hogy veled mi lesz, ki tudja...de sok sikert a szüléshez!
Hála égnek nem vagyok ágyhoz kötött, de mint írtam sportos sem. A férjem hozta rám a parát, hogy ő amiatt aggódik, hogy nem fogom erőnlétileg bírni. De az írásaitokból következően akkor, nem függ össze a sportosság a könnyebb szüléssel. Ez azért most egy kicsit megnyugtatott. Tudom, hogy nincs két egyforma szülés, mert azon is múlik a dolog, hogy ki mennyire tágulékony és még sok más...
De mégsem vagyok reménytelen eset! :)
A suliban utolsóként kullogtam be a célba,később "torna gyanánt" végig álltam-sétáltam a 8 óra munkaidőt,amikor pedig babás lettem,a "torna" annyi volt,hogy elsétáltam a boltba,megvettem ami kell,meg vissza-ezt napi szinten. Na,ehhez képest iszonyat gyorsan és könnyedén szültem az elsőt! 1:57 perc volt az egész,és aligha nevezhető fájdalmasnak,pedig natur szültem! Az összes beavatkozás egy gátmetszés volt-meg utána a varrás.
Annyira egyén függő ez a szülés lefolyása is,mint a terhesség "viselése" (hogy kinek lesz tünete,kinek nem,a végén van akinek nagyon vizes lesz a lába,máson meg sem látszik,van aki sokat hízik,van aki alig....).
Lelkileg ha megterhelve érzed magad,akkor érzed úgy hamar,hogy kifáradtál vajúdásnál!
Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!:-)
Üdv:3lányos,22hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!