Ahhoz, hogy kapjak Tgyást és Gyedet tényleg ledolgozott 1 évnek kell meglennie?
Nem, a sógornőd tévedett.
365 biztosításban töltött napnak kell lennie, az is biztosításban töltött nap, amikor táppénzen vagy.
A ledolgozott napok az ellátások alapja miatt számítanak, nem a jogosultsághoz.
Vagyis ha jövő májusig nem szűnik meg a munkaviszonyod, akkor mind a tgyásra, mind a gyedre jogosult leszel.
Ja, és igen, a táppénzt 5 hónapig és 22 napig kaphatod, ha ennél több munkaviszonyod nem volt.
Kb. márciusig.
Szia! Jól mondja az előttem szóló! :) Az már más kérdés, hogy a táppénz alatti összeg után mennyit számolnak és mennyit fogsz kapni majd. Én is hasonló cipőben jártok, jártam. :(
Jó babavárást!
Nem lesz kénytelen dolgozni, maradhat táppénzen, csak ellátást nem kap majd. Attól nem lesz keresőképes, hogy csak február végéig kap ellátást.
Nem január, mrt majd 6 hónapról neszélünk, és augusztus 27-től van táppénzen - szeptember-január 5 hónap, plusz 22 nap az már majdnem március.
Vagyis 2 hónapig nem kap majd ellátást.
Nem.
Ha hamarabb megigényled a tgyást, akkor csak kicsivel több, mint egy hónapot leszel pénz nélkül.
A tgyás 168 napi jár, utána a gyed neked 14 hónapig, vagyis kicsit több, mint a kicsi 18 hónapos koráig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!