Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ahhoz, hogy kapjak Tgyást és...

Ahhoz, hogy kapjak Tgyást és Gyedet tényleg ledolgozott 1 évnek kell meglennie?

Figyelt kérdés
A sógornőm azt mondta,hogy ledolgozottnak kell lennie,és én csak 5 hónapot és 22 napot dolgoztam le..augusztus 27.én eljöttem táppénzre,azóta itthon vagyok.Az egy évem jövő év márciusában lenne meg.Szóval akkor ledolgozottnak kell lennie annak az egy évnek,vagy munkaviszonyban eltöltött időnek?Mert engem nem rúgott ki a cég amióta táppénzen vagyok,szóval a munkaviszonyom fenn áll.Jövő év májusában fogok szülni.Ha kapok is majd valamit,akkor azt is meddig fogom kapni??Arra a időre kapok majd csak,amennyit bedolgoztam??Szóval 5 hónapig és ennyi?
2012. okt. 8. 11:04
 1/10 anonim ***** válasza:
63%

Nem, a sógornőd tévedett.

365 biztosításban töltött napnak kell lennie, az is biztosításban töltött nap, amikor táppénzen vagy.

A ledolgozott napok az ellátások alapja miatt számítanak, nem a jogosultsághoz.

Vagyis ha jövő májusig nem szűnik meg a munkaviszonyod, akkor mind a tgyásra, mind a gyedre jogosult leszel.

2012. okt. 8. 11:09
 2/10 anonim ***** válasza:

Ja, és igen, a táppénzt 5 hónapig és 22 napig kaphatod, ha ennél több munkaviszonyod nem volt.

Kb. márciusig.

2012. okt. 8. 11:11
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia! Jól mondja az előttem szóló! :) Az már más kérdés, hogy a táppénz alatti összeg után mennyit számolnak és mennyit fogsz kapni majd. Én is hasonló cipőben jártok, jártam. :(

Jó babavárást!

2012. okt. 8. 11:17
 4/10 anonim ***** válasza:
Ismét én. Az elsőre gondoltam.
2012. okt. 8. 11:17
 5/10 anonim ***** válasza:
Viszont így necces lesz a dolog,mivel táppénzre csak 5 hónap 22 napra vagy jogosult,ami januárban lejár.Mivel májusban fogsz csak szülni,így kénytelen leszel dolgozni...(mivel a TGYÁS-t is csak a szülés várható ideje előtt 28 nappal veheted igénybe.)
2012. okt. 8. 12:15
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz kénytelen dolgozni, maradhat táppénzen, csak ellátást nem kap majd. Attól nem lesz keresőképes, hogy csak február végéig kap ellátást.

Nem január, mrt majd 6 hónapról neszélünk, és augusztus 27-től van táppénzen - szeptember-január 5 hónap, plusz 22 nap az már majdnem március.

Vagyis 2 hónapig nem kap majd ellátást.

2012. okt. 8. 14:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az 5. vagyok.Köszi,hogy pontosítottad.Azért írtam,hogy dolgoznia kellene,mert ugye pénz nem jár a köztes időre(gondolom arra pedig szüksége van mindenkinek).
2012. okt. 8. 14:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!Kedves utolsó válaszoló:nem fogok visszamenni dolgozni,mivel szülés előtt 2 hónappal hülye lennék visszamenni..nem azért vetettem fel magam táppénzre rögtön ahogy megtudtam,hogy terhes vagyok,hogy visszamenjek.Mivel nehéz fizikai munkát végzek,ahol emelni kell és folyamatosan állni.Ki fogom bírni azt a 2 hónapot pénz nélkül.És akkor a tgyást is csak 5 hónapra fogom megkapni,meg utána a gyedet is csak 5 hónapig fogom kapni???
2012. okt. 8. 15:06
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem.

Ha hamarabb megigényled a tgyást, akkor csak kicsivel több, mint egy hónapot leszel pénz nélkül.

A tgyás 168 napi jár, utána a gyed neked 14 hónapig, vagyis kicsit több, mint a kicsi 18 hónapos koráig.

2012. okt. 8. 21:17
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm a választ.Hát majd kiderül,hogy mi lesz.
2012. okt. 8. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!