A GYED-hez 365 biztosított napnak kell lennie. Ez most az jelenti, hogy 365 ledolgozott napnak kell lenni, vagy pedig a TB szempontjából kell biztosítottnak lenni?
persze az úgy könnyen menne.
akkor mindenki kapna gyedet ha csak a TB-nek kéne biztosított lennie. az havi 4000 ft,fizetném magam után aztán szülés után gyedet kapnék
csak épp miből számolnák? a havi 4000 forintból? :)
ledolgozott napnak kell lennie !( 1 év)azt nem tudom hogy folyamatosnak kell-e lennie.
Nem ledolgozott napnak kell lenni, hanem élő jogviszonyban töltött napnak!
Vagyis minden olyan nap beleszámít a 365 napba, amikor élt a munkaviszony, akkor is, ha nem ledolgozott nap, hanem pl. táppénz.
Ha jövő májusban szülsz, akkor a 365 napnak 2011 májustól kell meglennie.
A ledolgozott (bérezett) nap az ellátás alapjánál számít.
Szia! Én úgy tudom, hogy a szülés napját megelőző 2 éven belül kell meglegyen a 365 napnak, tehát Neked bőven meglesz! A táppénz is beleszámít, és ha nappalis fősulin tanultál abból is fél év! Tehát ha nem szűnik meg a munkaviszonyod a szülés napjáig, akkor kapni fogod a GYEDet! De javítsatok ki ha tévednék.
Üdv, 33 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!