Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A GYED-hez 365 biztosított...

A GYED-hez 365 biztosított napnak kell lennie. Ez most az jelenti, hogy 365 ledolgozott napnak kell lenni, vagy pedig a TB szempontjából kell biztosítottnak lenni?

Figyelt kérdés
Jaj remélem értitek mit akarok kérdezni?!
2012. szept. 5. 21:16
 1/6 anonim ***** válasza:

persze az úgy könnyen menne.

akkor mindenki kapna gyedet ha csak a TB-nek kéne biztosított lennie. az havi 4000 ft,fizetném magam után aztán szülés után gyedet kapnék

csak épp miből számolnák? a havi 4000 forintból? :)

ledolgozott napnak kell lennie !( 1 év)azt nem tudom hogy folyamatosnak kell-e lennie.

2012. szept. 5. 21:19
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha ledolgozott napnak kell lennie,akkor az nem baj,hogy nekem szülés előtt 2 hónappal lesz csak meg?Kb jövő év májusában várható a szülés és nekem jövő év márciusában lesz meg az 1 év.Ilyenkor csak az előző év,azaz 2012 decemberéig nézik a ledolgozott napokat?És 2013 év eleje már nem számít bele?Mert ha nem,akkor nekem nem lesz meg az 1 év bedolgozott időm :(
2012. szept. 5. 21:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem ledolgozott napnak kell lenni, hanem élő jogviszonyban töltött napnak!

Vagyis minden olyan nap beleszámít a 365 napba, amikor élt a munkaviszony, akkor is, ha nem ledolgozott nap, hanem pl. táppénz.

Ha jövő májusban szülsz, akkor a 365 napnak 2011 májustól kell meglennie.

A ledolgozott (bérezett) nap az ellátás alapjánál számít.

2012. szept. 5. 21:24
 4/6 A kérdező kommentje:
Én ennél a cégnél ebben az évben,március 5.én kezdtem el dolgozni,és dolgoztam teljesen most augusztus 26.ig. 27.én eljöttem táppénzre.Pont ma van fél éve,hogy itt dolgozom.És csak 2013 március 5.én lesz meg az 1 év.2011 májusában még tanultam.2011 június 22.én vizsgáztam a suliban,utána otthon voltam munkanélkülin teljesen 2011 szeptemberéig.Aztán ledolgoztam 2 hetet,utána elmentem másik m.helyre,ott lehúztam 5 hetet(nem voltam bejelentve),aztán megint itthon voltam 2011 novemberétől teljesen 2012 márciusáig m.nélkülin.És most ennél cégnél dolgozom.
2012. szept. 5. 21:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia! Én úgy tudom, hogy a szülés napját megelőző 2 éven belül kell meglegyen a 365 napnak, tehát Neked bőven meglesz! A táppénz is beleszámít, és ha nappalis fősulin tanultál abból is fél év! Tehát ha nem szűnik meg a munkaviszonyod a szülés napjáig, akkor kapni fogod a GYEDet! De javítsatok ki ha tévednék.

Üdv, 33 hkm

2012. szept. 6. 04:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2012. szept. 6. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!