Akinek volt császármetszése, miért az volt és mit éreztetek belőle? Mi alapján mondja azt az orvos, hogy császározni fog? Szerintetek lehet kérni is?
Pre-eklampsia miatt volt sürgősségi császárom, de amúgy is az lett volna, mert ikreket vártam, akik medence-haránt fekvésbe voltak szorulva.
A műtétből addig nem éreztem semmit, míg kiemelték a babákat, de az utómunkálatoknál rosszul lettem, nem tudom miért. Akkor elbódítottak, és csak a végén ébresztettek fel, amikor már toltak kifelé. De nem is ez a borzalmas, hanem ami akkor következik, amikor elmúlik az érzéstelenítés.
Szerintem eü okokból lehet kérni a császárt, de egy jó orvos előtt úgyis nyilvánvaló, hogy szükséges-e a műtét vagy nem. Ha aggályaid vannak, persze hozd fel a dokidnak, hogy ez vagy az a probléma fennállhat nálad.
Azért volt császármetszésem mert elsődleges fájásgyengeségem volt,18óra vajúdás után sem tágultam semmit. Maga a császármetszés egy leányálom volt az oxitocinhoz képest,az borzalmas volt!:(((
Nekem eszem ágában nem volt a császármetszés,egyszer sem gondoltam rá a terhességem alatt,nem is tudtam róla semmit. Így hát nem is kértem,de meg sem kérdeztek hogy akarok e. De mikor mondta a dokim(nem nekem)hogy meg kell császározzanak,nekem már mindegy volt mit csinálnak velem csak legyek rajta túl,annyira kába és fáradt voltam!:( Az osztályvezető főorvosnak is bele kellett egyeznie.
Magából a műtétből semmit nem éreztem,mert deréktól lefelé teljesen béna voltam,annyit éreztem hogy ráz a hideg.
Aztán a kórházban töltött 3nap rémes volt alig bírtam mozogni,vagy csak felülni. A műtét után 6órával már fel kellett kelni. De elég hamar rendbe jöttem,és 1hét után már alig volt bajom,persze nem csináltam felüléseket.:)
Összességében nem volt olyan rémes,én (szerencsére)nem szenvedtem hónapokat,de azért nem szeretnék még egyszer császárt!:)
Szerintem lehet kérni,de nem hiszem hogy te fogod eldönteni! Persze kivételek mindig vannak(sajnos),az orvostól függ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!