Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen érzések játszódnak le...

Milyen érzések játszódnak le benned, hogy terhes vagy? Első hetek?

Figyelt kérdés
2012. okt. 2. 17:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
59%

Az első hetekben bizonytalanság és aggódás lett rajtam úrrá: biztos hogy terhes babás vagyok?? Annyira nem érzem magam annak... Vajon minden rendben van?? Mikor jön már az uh?

Az 12. heti uh megnyugtatott mindig,de ezután sem éreztem magam terhesnek... Amíg nem éreztem a magzatmozgásokat,kb ugyan ezek jártak a fejemben.Hiába kerekedtem már,utóbb hiába volt szembetűnő pocim a 10. héten,akkor is: vajon minden rendben van? Olyan,mintha nem is lennék terhes...

Persze nem minden perc erről szólt,de sűrűn előfordult,hogy erre gondoltam!

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-)

Üdv:3 lányos,22hkm

2012. okt. 2. 17:49
 2/12 A kérdező kommentje:
:) köszönöm
2012. okt. 2. 17:52
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Épp ma voltam ultrahangon. 5 hetesnek írt az orvos. Amikor először csináltam tesztet, nagyon örültem, már nagyon vágytunk egy babára. Utána elgondolkodtam, hogy vajon kész vagyok-e erre. Aztán, hogy hogy gondolkodhatok ezen, hiszem már egy éve erre vártunk. Aztán most azon jár az agyam, hogy mindene meglesz-e. Közben pedig az uh-n embriót még nem is látott teljes biztonsággal. 2hét múlva megint megyek, addig ezen is agyalhatok. Mindezek mellett pedig próbálok nyugodt maradni.
2012. okt. 2. 17:57
 4/12 A kérdező kommentje:
Én is az 5. hétben vagyok
2012. okt. 2. 18:00
 5/12 anonim ***** válasza:
A párom nagynénje közölte velem a tényt először terhes vagyok nem hittem neki! Csináltam tesztet sírva hívtam a sógornöm hogy hozzon még egy tesztet mert az első pozitív lett! Aztán megerősítette a nőgyógyászom egy percgi nem gondoltam hogy nem tartom meg! Aztán jött egy kis kórház 8hetesen mert menstruálni kezdtem hála istennek semmi baj nem történt! Sokszor felteszem anyámnak a kérdést hogy mi lesz ha meglesz a válasz majd az anyai ösztönök beindulnak és minden rendben lesz! Soha nem voltam meg ilyen boldog és ilyen csodás érzést soha nem éltem még át! 19 hetes kismama
2012. okt. 2. 18:47
 6/12 anonim ***** válasza:
Én nagyon örültem mikor megláttam a pozitív jelet. Már majdnem egy éve vártuk, el se hittem. Aztán nem tudtam mi a teendő, gyorsan elkezdtem netezni, mikor menjek dokihoz stb. Aztán a 12. hétig nagyon aggódtam, az volt a legrosszabb része. Meg a hányinger..stb. De összességében nagyon nagyon boldog voltam! Voltunk :).
2012. okt. 2. 19:48
 7/12 anonim ***** válasza:

elsőnél tervezett baba volt, de amikor pozitív lett a teszt, kicsit megfordult velem a világ, leültem a fürdőben hogy Úristen, eléggé felkészültünk mi erre, képesek leszünk felnevelni, JÓL felnevelni, stbstsb.

Másodiknál már peteérés után éreztem hogy összejött, nem is a puffadás, mellduzzadás miatt, egyszerűen csak éreztem és ujjongtam belül és nagyon vártam hogy teszt is megerősítse. A másodikat nagyobb örömmel és kevesebb parával élem meg:-) Egyébként mindkettő baba mellett vérömleny volt, nagyon kétesélyes volt a 6.-12. hétig hogy megmaradnak-e, azok kegyetlen fekvős hetek voltak, nem sok pozitív gondolatom volt.

2012. okt. 2. 20:38
 8/12 anonim ***** válasza:
Úsztam a boldogságban. Ugyanakkor szinte napi szinten megkérdeztem magamtól, biztos? Az első pozitív teszt után 3 héttel is még teszteltem, tuti-e. :)
2012. okt. 2. 23:03
 9/12 anonim ***** válasza:

Bár nem volt tervezett baba, de szárnyaltam a boldogságtól mikor megtanultam, hasonló izgatott endorfinos-adrenalinos érzésem volt mint mikor egymásba szerettünk a párommal :). Azóta is nagyon várjuk, és lázasan készülünk, bár az első 13 hetet beárnyékolta egy kicsit a reggeltől estig tartó borzasztó émelygés meg hányinger. A parázós rész nálam eddig kimaradt eddig, mondjuk elég szentimentális és pozitív szemléletű ember vagyok. :)

Kellemes babavárást kívánok!

25 hkm

2012. okt. 3. 00:53
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én el se akartam hinni mert oly régóta vártam rá. :) Első hetek nagyon nehezen teltek el és sajnos csak titokban tudtam a párommal beszélni róla mert a többieknek nem mondtuk el akkor. Aug.22. én volt az első UH ahol majdnem elsírtam magam mikor megállapították. Most hétfőn nyugodtam meg a legjobban mikor a 12hetire mentünk. Mindig az járt a fejemben hogy rendesen fejlődik vagy él e még. Nagyon jó volt látni hogy minden rendben van. Még a szívverését is hallottuk :)
2012. okt. 3. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!