Hanyadik héten leszek 3 hónapos? És most mennyi vagyok? Hogy van ez?
Figyelt kérdés
Ma vagyok 9+6 napos terhes.Meg vettem a Szinetár Dóra Várandós naplót abban már 9 héttől 3 hónapot számol.A 13. héttől már a 4. hónap.2012. okt. 2. 14:01
11/13 anonim válasza:
Ja meg úgy lehet ezt értelmezni, hogy az első 4 hét a terhesség 1. hónapja. De 1 hónapos terhes csak a 4. (vagy az 5. ki hogy számolja) héten leszel. Hiszen akkor telik el pontosan 1 hónap. A csecsemőknél sem mondjuk azt, hogy a második hónapban van (mondjuk 5 hetes), hanem azt mondjuk, hogy 1 hónapos.
12/13 anonim válasza:
2 hónapos terhes vagy.12 hetesen leszel 3 hónapos.
Én Anne Deans: A terhesség ABC-je c. könyvet olvastam, most a második babám várom, most is jó lapozgatni. mindenről ír. te tested, baba fejlődése, készülés a szülésre, a baba érkezése, és minden a baba körül. szerintem nagyon jó...
13/13 anonim válasza:
Akkor jól írja a könyv. Az hogy 3 hónapos, meg hogy a 3. hónapban van, az nem ugyanazt jelenti. A 3 hónapos betöltött 3 hónapot jelent, a 3. hónap pedig azt, hogy betöltött 2 és a 3-at tölti.
Amúgy meg persze az életkort illetően nem nagyon szoktuk így használni, inkább csak a betöltött hónapokat, éveket mondjuk, viszont terhesség esetén gyakori ez a kifejezés, hogy hanyadik hónapban jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!