Annyira kétségbe vagyok esve, ma kaptam meg az AFP eredményem 0,61. Down kór,21-triszómia 1/20. Volt valakinek ilyen rossz eredménye?
Figyelt kérdés
2012. okt. 1. 19:13
1/17 anonim válasza:
Én csak két hét múlva megyek, szóval még nem tudom. Nem voltál 12. heti kombinált uh-n? Nekem ott jó eredményeim lettek, így még ha rossz is lesz az AFP nem fog érdekelni, mert elég elavult vizsgálati módszer. Barátnőmnek rossz lett az eredmény - nem tudom mennyire - de semmi baja nincs a kislánynak. Egyszerűen rosszkor vették le neki a mintát.
2/17 anonim válasza:
szia!ne aggódj!én is átéltem ezt az alacsony afp históriát!mondjuk nekem nem volt előtte down-kóros,fizetős vizsgálatom!annyi történt,hogy elküldtek genetikai tanácsadásra,ott megultrahangoztak,a babát tüzetesen átnézték!nem találtak semmit,így nem kértek további vizsgálatot!nem szabad aggódni,minden rendben lesz!ez már tényleg egy elavult vizsgálat! 26 hkm
3/17 A kérdező kommentje:
De voltam a 12 hetes kombinált teszten, és ott teljesen jó eredményem lett, de ez a mostani borzasztó, holnap megyek genetikai tanácsadásra, de addig lehet megőrülök. Ha arra gondolok, hogy ilyen beteg lehet az én kicsi babukám,akkor mit tehetnék?
2012. okt. 1. 19:44
4/17 A kérdező kommentje:
Igen tudom, hogy ez egy elavult vizsgálat, de ilyen rossz eredmény akkor is hogyan lehet?
És hogy lehet ezt épp ésszel kibírni, elviselni??
2012. okt. 1. 19:46
5/17 anonim válasza:
Nekem is rossz lett, de a kombinált teljesen jó volt, ezért az orvos nem is foglalkozott vele.Amúgy gondolom már néztek orrcsontot stb. Szerintem rendben lesz minden, ha 2 nappal később veszik le, az Afp már rossz eredményt mutat.
6/17 A kérdező kommentje:
Néztek orrcsontot, meg tarkóredőt is minden jó volt, meg próbálok arra gondolni, hogy a kombinált teszt eredménye is jó volt, csak újra és újra olvasom a mai papíron 1:20-hoz eredményt,és nagyon félek...
2012. okt. 1. 20:12
7/17 anonim válasza:
A rosseb egye meg azt a tetves AFP tesztet, hogy minden kismamát megörjítenek vele!!!
Ha jó a kombinált teszted, jó a tarkó, orrcsont, akkor minden oké!!!
8/17 anonim válasza:
Hát én 1/210-nél is bevállaltam a magzatvíz vizsgálatot.Annyira nem vészes, mint ahogy beharangozzák.
9/17 anonim válasza:
Nekem 0,64 lett az AFP de az arányszám 1:1600. Hány éves vagy? Lehet hogy a korodat kalkulálták bele és amiatt lett 1:20. A lányom amúgy már megszületett és egészséges. Egyébként az 1:20 az azt jelenti hogy 95%-ban semmi baja. A kombinált teszted jó lett akkor miért aggódsz? 2 egymástól független vizsgálat szerint is min. 95% hogy egészséges. Én nem aggódnék.
10/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a biztató szavakat, 38 éves vagyok, tudom, hogy ez is lehúzza az eredményt, de 1:20-hoz akkor is nagyon borzasztó eredmény.
Így már szinte biztos, hogy magzatvíz vizsgálat lesz belőle jövő héten hétfőn... pont ettől rettegtem végig a legjobban, hogy csak arra ne kelljen menni, hát most itt van...
2012. okt. 3. 19:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!