Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 12. hetes UH-n szerintetek...

12. hetes UH-n szerintetek nagyon rossz az NT: 2.9 mm érték? Nagyon aggódom.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma voltam uh-n, 27 éves vagyok, első baba. Méretei alapján 12 hétes és 2 napos a terhesség. A doki először 2.1-et mért de aztén még nézegette össze-vissza és 2.9 lett. Azt mondta, hogy határeset, beszéljem meg a magán dokival, hogy mit javasol... Most nagyon panikba estem, hogy mi van ha beteg a baba.

A többi érték: CRL: 58,5 mm; BPD: 18,5 mm

Ezen kívül minden ok.

Szerintetek? Mi tévő legyen. 1 hét múlva megyek a dokimhoz...

2012. szept. 19. 10:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
mi lett volna,ha az orvostól kérdezed?jobb inkább variálni,mint megkérdezni,hogy mi nem klappol?
2012. szept. 19. 10:33
 2/14 A kérdező kommentje:

Szerinted nem kérdeztem meg? :)

Megkérdeztem és fent van a válasz....... (kérdezzem meg 1 hét múlva a dokimtól). Csak gondoltam addig is segítséget kérek tőletek...

2012. szept. 19. 10:38
 3/14 anonim ***** válasza:
értem,akkor várj inkább jövő hétig,foglald le magad vmivel,és ne variálj,mert az csak rosszhoz vezet,itt meg nem hinném,hogy gyakorlott nőgyógyászok mászkálnak,a válaszolók meg csak rád ijesztenének
2012. szept. 19. 10:40
 4/14 anonim ***** válasza:

Ilyenkor ált. genetikai centrumba küldik a kismamát. Jobb előbb, mert ha baj van, akkor jobb előbb.......

Illetve vannak a vértesztek, azokat el lehet végeztetni.

Ne várj jövőhétig.

2012. szept. 19. 11:10
 5/14 anonim ***** válasza:
ha jól tudom 3-ig normális! de ha veszélyes lenne az értéked, úgyis tovább küldenek vizsgálatokra! ne pánikolj, az sem tesz jót a babának!!!
2012. szept. 19. 11:35
 6/14 anonim ***** válasza:
most megmondom neked előre h minden rendben lesz a babával!:) de hívd fel a magándokidat h mit mond erre!!!
2012. szept. 19. 12:45
 7/14 anonim ***** válasza:

kombinált tesztet nem csináltattál? vérvétel kockázatra gondolok.

nekem 2,4 volt, a véreredmény 1:1800 hoz, de megcsináltatták velem a corionboholy mintavételt. szerencsére minden rendben. azóta bőven túl vagyok a 20 heti genetikai vizsgálatokon, és a kis szívével is minden rendben. én nem tudom a dokid mikor ér rá, az istenhegyi úton csinálnak mintavételt a 13. hétig. nem olcsó, de két három nap és meg van az eredménye. ez majdnem 100%-osan kizárja a down kórt, és jó pár más genetikai rendellenességet. én nem bánom hogy megcsináltattam, mert végig paráztam volna a terhességem....

szorítok neked. 29 hkm

2012. szept. 19. 13:33
 8/14 anonim ***** válasza:

Egyetértek az utolsó válaszolóval! Nálam is ez volt, van is egy ilyen topikom: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Mindenképpen javasolt a genetikai tanácsadás és én is megcsináltattam a chorionbiopsziát és a magzati szívultrahangon is túl vagyunk. Tökéletes eredményekkel:-)

Ilyenkor a statisztikák szerint kb 8% az esélye h van vmi probléma (vagy kromoszóma vagy szív) de 92% az esélye ekkor tarkóredőnél, h minden OK! koncentrálj a 92%-ra, DE emellett beszélj genetikussal és a javasolt vizsgálatokat csináltasd meg! utána élvezheted a terhességet aggódás nélkül!

2012. szept. 19. 13:42
 9/14 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. még egy dolog: nem érdemes a dokira várnod, hacsak nem genetikus a dokid..én a helyedben már akár holnap elmennék pl a Bajcsy genetikai tanácsadójába (du 1/2 2 től rendelnek, de azért csörögj oda). Rengeteget kell várni, de megéri, profik és kedvesek!
2012. szept. 19. 13:45
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! És a szorítást is! :)

Remélem, hogy minden rendben lesz! Elmegyek dokihoz.

2012. szept. 19. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!