12. hetes UH-n szerintetek nagyon rossz az NT: 2.9 mm érték? Nagyon aggódom.
Sziasztok!
Ma voltam uh-n, 27 éves vagyok, első baba. Méretei alapján 12 hétes és 2 napos a terhesség. A doki először 2.1-et mért de aztén még nézegette össze-vissza és 2.9 lett. Azt mondta, hogy határeset, beszéljem meg a magán dokival, hogy mit javasol... Most nagyon panikba estem, hogy mi van ha beteg a baba.
A többi érték: CRL: 58,5 mm; BPD: 18,5 mm
Ezen kívül minden ok.
Szerintetek? Mi tévő legyen. 1 hét múlva megyek a dokimhoz...
Szerinted nem kérdeztem meg? :)
Megkérdeztem és fent van a válasz....... (kérdezzem meg 1 hét múlva a dokimtól). Csak gondoltam addig is segítséget kérek tőletek...
Ilyenkor ált. genetikai centrumba küldik a kismamát. Jobb előbb, mert ha baj van, akkor jobb előbb.......
Illetve vannak a vértesztek, azokat el lehet végeztetni.
Ne várj jövőhétig.
kombinált tesztet nem csináltattál? vérvétel kockázatra gondolok.
nekem 2,4 volt, a véreredmény 1:1800 hoz, de megcsináltatták velem a corionboholy mintavételt. szerencsére minden rendben. azóta bőven túl vagyok a 20 heti genetikai vizsgálatokon, és a kis szívével is minden rendben. én nem tudom a dokid mikor ér rá, az istenhegyi úton csinálnak mintavételt a 13. hétig. nem olcsó, de két három nap és meg van az eredménye. ez majdnem 100%-osan kizárja a down kórt, és jó pár más genetikai rendellenességet. én nem bánom hogy megcsináltattam, mert végig paráztam volna a terhességem....
szorítok neked. 29 hkm
Egyetértek az utolsó válaszolóval! Nálam is ez volt, van is egy ilyen topikom: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Mindenképpen javasolt a genetikai tanácsadás és én is megcsináltattam a chorionbiopsziát és a magzati szívultrahangon is túl vagyunk. Tökéletes eredményekkel:-)
Ilyenkor a statisztikák szerint kb 8% az esélye h van vmi probléma (vagy kromoszóma vagy szív) de 92% az esélye ekkor tarkóredőnél, h minden OK! koncentrálj a 92%-ra, DE emellett beszélj genetikussal és a javasolt vizsgálatokat csináltasd meg! utána élvezheted a terhességet aggódás nélkül!
Köszi a válaszokat! És a szorítást is! :)
Remélem, hogy minden rendben lesz! Elmegyek dokihoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!