Válaszolnátok? Lehetőleg azok akik értenek is hozzá!
25 hetes terhes vagyok!
Az első babám, és sok minden érdekelne.
Elsősorban az hogy 30.hét után milyen vizsgálatok várnak rám? Eddig soha nem vizsgáltak meg alulról, ezentúl fognak?
Milyen sűrűséggel?
Mi az a nyák dugó?
Hogyan zajlik le egy spontán szülés? Ha ezt lehet akkor szeretném hogy ha bővebben megválaszolnátok!
És milyen egy császár? Ezt is bővebben?
Honnan tudtátok hogy jön a baba?
30-32 hét között egy uh, 36. héttől hetente ctg, 36. héten kenetvizsgálat Streptococcusra és egy uh, nekem az orvosom a kórházban a ctg-k után nézte a méhszájamat is (addig csak havonta, bár nálam a keményedések miatti rövidült a méhnyakam emiatt kellett). Túlhordtam, így 40+6-ra indították, az előkészítés után (beöntés) elkezdett folyni a magzatvizem. Az oxitocin nem hatott, 8 órát voltam a szülőszobán anyu és a párom is bent voltak és a fogadott szülésznőm is,egyetlen fájást sem éreztem, tök jó hangulatban telt el ez az idő,nem tágultam, így császár lett. (Előző napi uh-n 3700-ra saccolták a kisfiamat és ezt is szerettem volna inkább, de ez nem kívánságműsor, szerencsém volt.)Szóval én fájdalommentesen szültem.
A nyákdugó ami a méhnyakban van, elzárja a magzatburkot a hüvelytől, ez akkor távozik általában, amikor elkezd nyílni a méhszáj, hetekkel vagy napokkal korábban, én nem találkoztam vele.
Nekem a császárral csupa jó élményem van, bár tény, hogy apa előbb tarthatta a kezében, de ez mellékes. Spinális érzéstelenítést kaptam, folyamatosan kaptam éjjel a fájdalomcsillapítót, úgyhogy annyira nem fájt. Ahogy letoltak a műtőből, már hozták is a Manót, éjjel 2 óránként a nővér cicire tette, mert én még nem tudtam mozogni. 12 óra múlva felkeltem, ez kicsit rossz volt, de délután már szinte szaladtam, egyágyas szobában voltunk végig a Manóval. Ha lenne még Babánk császárral szülnék. Tejcsink a 4. napon lett és azóta is szopis baba.
2,5 hónapos Manó anyukája
8-as vagyok.
Császár után nem vehettem kézbe egyből, de odatartották a kezemhez, hogy legalább megsimogathassam az arcocskáját.
3 óra múlva hozták szoptatáskor, akkor odarakták, mert én ugye nem tudtam még mozogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!