Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Válaszolnátok? Lehetőleg azok...

Válaszolnátok? Lehetőleg azok akik értenek is hozzá!

Figyelt kérdés

25 hetes terhes vagyok!

Az első babám, és sok minden érdekelne.

Elsősorban az hogy 30.hét után milyen vizsgálatok várnak rám? Eddig soha nem vizsgáltak meg alulról, ezentúl fognak?

Milyen sűrűséggel?

Mi az a nyák dugó?

Hogyan zajlik le egy spontán szülés? Ha ezt lehet akkor szeretném hogy ha bővebben megválaszolnátok!

És milyen egy császár? Ezt is bővebben?

Honnan tudtátok hogy jön a baba?

2012. szept. 28. 13:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Szia! Alulról engem még nagyon az elején vizsgáltak, úgyhogy szerintem már nem fognak téged. Esetleg ha túlhordod, akkor fognak amnioscopia-t csinálni (de ez sem biztos, minden kórház más). Alulról egy kacsaszerű fém valamivel szívnak le egy kis magzatvizet, hogy megnézzék, tiszta-e. Elég kellemetlen. A nyákdugót nem tapasztaltam, mert indítással szültem, de állítólag már szülés előtt egy-két nappal is távozhat, szerintem észre fogod venni. A szülés szerintem minden embernél más, én is hallottam ezer verziót de azt tényleg meg kell tapasztalni. Nekem nagyon fájdalmas volt, az indítás miatt nem fokozatosan jöttek a fájások, hanem egyből bumm a közepébe, egészen amíg meg nem szültem. Sokkal jobban viseltem mikor nyomni kellett, mint a fájásokat. Mire vagy még kíváncsi??
2012. szept. 28. 13:13
 2/12 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm! Hát igazából azon gondolkozom hogy császár vagy spontán?

Nem tudom melyik lenne jobb...főleg így hogy hasfal sérvem van és nem szabad erőlködjek.

Nagyon tartok a szüléstől,bár tudom hogy ezen előbb utóbb túl kell essek.

2012. szept. 28. 13:18
 3/12 A kérdező kommentje:

És az amikor levették a magzatvizet az fájt?

És azt hogy mennyire nyitott a méhszájam az sűrün nézegetik?

2012. szept. 28. 13:20
 4/12 anonim ***** válasza:

A 30. hét után a védőnői tanácsadás sűrűbb lesz,2 hetente,majd a 36. hét után hetente.

A 34. héten vár még Rád egy vérvétel.

Orvos válogatja,hogy vizsgál e alul,vagy sem. Engem az elsőnél 1x sem nézett meg alul! A másodiknál 1x a végén,a harmadiknál 1x sem.

Jobb helyeken a 30. hét után 2 hetente kell járni a nőgyógyászhoz, de mindenhol a 36. héttől hetente kell járni- nst-t csinálnak (kis tappancsot tesznek a pocidra,és ezzel figyelik a babád szívét,illetve a méh tevékenységét).

A nyákdugó az,ami a külső és a középső méhszájad közt van,ez védi a babát a fertőzésektől. Ha a méhszáj nyílik,akkor a nyákdugó távozik- ez egy nyálkás,néha enyhén véres,néha sötétebb váladék. Nem kell megijedni ha ezzel találkozol! A nyákdugó a szülés előtti percekben,de akár hetekkel előtte is távozhat!

A szülés megindulhat: fájás,nyákdugó távozás illetve magzatvíz folyással.

A fájás nem keverendő össze a jósló fájással. A jósló fájás bármikor jelentkezhet, rövid ideig tartó,rendszertelen időközönként jelentkező,menstruációs fájdalomra emlékeztető érzés,mely meleg fürdő hatására elmúlik.

A szülés megindulását jelző fájdalom pedig meleg fürdő hatására nem múlik el,nagyjából egy percig tartó fájdalom,mely egyre sűrűbben ismétlődik! A 36. héttől,ha 5 percenként érzed,akkor lehet indulni a kórházba!-kivéve,ha vérzés lépne fel,akkor azonnal!! A 36. hét előtt pedig ha ilyen menstruációs fájdalomra emlékeztetőt érzel 20-15 percenként,akkor azonnal,mert az már koraszülés!!

Az erőssége egyénileg változó! Van akinek nagyon enyhe,és van aki a végén a falat kaparja (Nekem nem volt erős!!).

Egyénileg eltérő a szülés lezajlása. Általában sűrűsödő fájások,magzatvíz elfolyás,majd van akinél van egy kis "pihenő szak" (fájások nélküli szakasz),majd jönnek a toló fájások- ezek székelési ingerhez hasonlítanak,nem tudsz nem nyomni!

Ha mázlid van,akkor elkerülöd a gátmetszést (a gát a hüvely és a végbélnyílás közti terület. Azért szokták megvágni,hogy a baba biztos kiférjen,ne repedjen szét ez a terület. Ha szétreped,akkor nehezebb össze varrni is,és nehezebben gyógyul,mintha vágják).A gátmetszést nem lehet érezni,a varrás előtt szoktak lidokaint adni. Van aki felszívódó varratot kap (ez a rosszabb!),és van aki kiszedőset.

Miután megszületett a baba, elviszik,megnézik minden rendben van e,addig megszületik a méhlepény is. Ez fájdalom nélkül,pici nyomással kint van,miután levált a méh faláról.

Majd jön a két órás megfigyelés.

A császárt majd valaki más leírja,abban nincs tapasztalatom!

Hogy honnan tudni,hogy idő van?? Tudni fogod,hidd el!!

Figyelni kell a fájások rendszerességét,ha elfolyik a magzatvíz,az egyértelmű jel.

Ha idő lesz,és bizonytalan leszel,itt az oldalon szívesen adunk tanácsot!! :-)

Remélem mindent leírtam,amire kíváncsi voltál!!

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-)

Üdv: 3 lányos,21hkm

2012. szept. 28. 13:25
 5/12 anonim ***** válasza:
Úgy tudom 32.-ik héten vesznek kenetet, akkor meg is vizsgálnak, utána már csak ha itt az idő. A nyákdugó olyan állagú nagyjából, mint a folyás de lehet rózsaszín is, ez van a méhszájnál, elvileg óvja a babát a fertőzésektől. Szülés előtt pár nappal távozhat. A szülés nekem sima volt, és onnan tudtam, hogy jön a baba, hogy egyre sűrűbben és erősebben jöttek a fájások, amikor rendszeresen jönnek 10- 5 percenként akkor már általában itt az idő, de VKinek egyszerűen elfolyik a magzatvíz. A szülés nálam úgy zajlott, hogy 2 perces fájásokkal kerültem a szülőszobára ott rám tették a ctg gépet, hogy megnézzék a baba szívhangját, és a fájásaimat. Utána megvizsgált a doki, hogy mennyire tágultam ki. Aztán jöttek az 1 perces fájások, és amikor jött a tolófájás szóltak a dokinak bejött és nyomni kellett. Közben csinált gátmetszést, és két nyomással később kibújt a baba:-) utána már csak a méhlepény jön ki, összevarrnak és ennyi. Remélem érthetően írtam.
2012. szept. 28. 13:28
 6/12 anonim ***** válasza:

A 30ik hét után lesz egy kötelező genetikai UH a 32ik héten, majd egy teljes vérkép a 34ik héten. És utána kb. a 37ik héttől hetente NST vizsgálat.

Elég érdekes, hogy eddig nem vizsgáltak meg alulról, engem minden hónapban mióta terhes vagyok.... egyébként nagy valószínűséggel úgy a 34ik héttől fognak, hogy a méhszájad zárt-e még stb.

Ennyiben tudtam segíteni :)

38+5hkm

2012. szept. 28. 13:28
 7/12 anonim ***** válasza:

szia!

A sérvet jelezted a dokidnak? Lehet így természetesen szülni?

Nyákdugó: Akár szülés előtt 2 héttel is távozhat, van, aki észre sem veszi.

Jön a baba: este 8-kor elfolyt a magzatvizem, irány a kórház.

spontán szülés: erről nem tudok semmit, 6 óra vajúdás után császároztak.

császár: bevittek a műtőbe (hajnali 2-kor), kaptam gerincbe egy érzéstelenítőt, majd csak valami rángatás szerűt éreztem. Mivel a fiamnak csökkent a szívhangja (ezért volt a császár), rögtön el is vitték a csecsemő osztályra. Engem összevarrtak, majd be az őrzőbe. Reggel 9-kor jött a szülésznő, szépen lassan fel kellett állnom, pár lépést sétálni, kivette a katétert, kicsit később kimehettem a mosdóba. Dél volt mire a terheságyi osztályra kerültem, akkor vehettem kézbe a fiam. Ez még a mai napig elszomorít, pedig már 2 éves. A sebem oltárian fájt hetekig, és csúnyán forrt össze (minden sebem nehezen, csúnyán gyógyul). Utána sokáig érzéketlen volt az a terület.

Vizsgálatok: ha jól emlékszem már csak Uh volt + NST. a legvégén 38 és 39. héten is mentem Uh-ra. Alulról csak akkor vizsgálnak, ha nézik a magzatvizet, de ez csak túlhordás esetén.

2012. szept. 28. 13:30
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is császáros lettem sajnos! Nagyon gyorsan történt, nem éreztem semmit belőle, csak már azt láttam, hogy kiemelték a kisfiam, és nagyon sírt :) . Utána vitték vizsgálni, fürdetni, stb...

12 órán keresztül nem kelhettem fel(katétert kaptam), csak egy kis vizet lehetett kortyolni, ment az infúzió!. Azután jött a nővérke, vittek mosdatni, az első felkelés az ágyból szörnyű volt!!! Majdnem összeestem, de pár órával később, már sétáltam, csak a felkelés, lefekvés volt fájdalmas. Napi 3*2 fájdalomcsillapítót adnak.

Van aki felszívódó varratot kap, van aki nem.

4. nap engedtek haza minket, itthon már gyorsabban gyógyultam, kb. 2 hét után már rendbe jöttem.

2012. szept. 28. 14:46
 9/12 A kérdező kommentje:

Első sorban mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Kicsit megrázott, de túl leszek rajta majd így is úgy!

Persze szóltam a dokinak! Nem mondott semmit, szerintem császár lesz. Mert gondolom bár nem tudom erőlködni kell a szülésnél amit én nem tehetek.

2012. szept. 28. 15:03
 10/12 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem vehettétek a kezetekbe a babát császár után?
2012. szept. 28. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!