Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A sok pocakkeményedés mi bajt...

A sok pocakkeményedés mi bajt okozhat?

Figyelt kérdés
31 hetes vagyok, és ha egy kicsit megerőltetem magam, akkor bekeményedik a hasam, és nagyon sűrűn előfordul. Nem fáj, de olyankor 1-2 percig kemény. Magne b6-ot szedek, de van olyan,h. elfelejtem bevenni. Mi bajt okozhat a keményedés?
2012. szept. 27. 13:55
 1/10 anonim ***** válasza:
Vízben oldodó magnéziumot igyál, az jobb, a pocakkeményedés nem jó ha sürün elöfordúl!
2012. szept. 27. 13:57
 2/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, h a méhszáj kinyílását okozhatja!
2012. szept. 27. 14:28
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem említsd meg a dokidnak, mert a keményedés miatt nyílhat a méhszáj. A MagneB6 ilyenkor elég gyenge ebben ha jól emlékszem 48mg Mg van, a Magnesii citrici-ben 500...Nekem ebből kellett a 37.hétig 4*1-et szednem a keményedések miatt. És állítólag azért sem jó a keményedés korán, mert ilyenkor az erek is szűkölnek és kevesebb tápanyagot kap a baba.
2012. szept. 27. 14:31
 4/10 anonim ***** válasza:

A pocakkeményedés a méhszáj kinyílását, így koraszülést okozhat, de ha figyel rá az ember, akkor nincs vele gond.

Nekem a 20. héttől keményedett a pocim, akkor 3x2-vel kezdtem el szedni a MagneB6-ot, attól totál elmúlt, később 3x1-gyel szedtem, és figyeltem, hogy ha mondjuk takarítottam, akkor le-leültem közben, szusszanni.

Egyébként a dokim a Magnosolv port ajánlotta, mert annak nagyobb a Mg tartalma, mert való igaz, hogy a Magne B6-ban jóval kevesebb van, de más formában, azt hiszem abban magnéziumoxid van, a másikban meg nem, úgyhogy én attól pont ugyanúgy görcsöltem, mintha semmit sem szedtem volna. Úgyhogy csak a MagneB6 jött be, szerintem ez is emberfüggő, ki kell próbálni, a dokim is ezt mondta, nem mindenkinek használ ugyanaz!

40. héten szültem egyébként, úgyhogy ha figyel rá az ember nem okoz gondot

2012. szept. 27. 15:13
 5/10 anonim ***** válasza:
nekem is volt egy idoszak amikor sokat kemenyedtem de itt (kulfold) nem adnak ra semmit. amig nincs napi 10 addig okes. nekem a 27-31 het kozott volt sok 6-7x naponta, most mar alig van es nem szedtem ra semmit.
2012. szept. 27. 15:16
 6/10 anonim ***** válasza:

Én napi többször is keményedek (nem számolom) már több hete, de szerencsére zárt a méhszájam, ma voltam pont a dokinál.

Ő is azt mondta, hogy napi 8-10 körüli az normális, de mindenképpen egyem a magnéziumot.

30 hetes

2012. szept. 27. 15:37
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom h a sok keményedéstől nyílik a méhszáj.Én már nem szedek magnéziumot mert betöltöttem a 37. hetet.Most 2cm-re vagyok nyitva és naponta rengeteget keményedek.Kb 27-28 hetes lehettem mikor egyre többet keményedtem.A dokim emelte a magnerot adagomat 2×2 vagy 3×2-re.Nekem az bevált.Most már jöhet bármikor.Szerintem ha nagyon sokat keményedsz akkor próbáld meg nem elfelejteni bevenni.:)Ha úgy is sok, akkor érdemes más magnéziumot kipróbálni.
2012. szept. 27. 18:57
 8/10 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Már 24 hetes korom óta nyitva van a külső méhszájam 1 ujjnyira. A betöltött 32. héten kell visszamennem az orvoshoz vizsgálatra, azaz a jövő héten.
2012. szept. 28. 08:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát akkor pláne oda kéne figyelned a keményedésekre és hogy rendesen szedd a Magnéziumot, mert gondolom nem a 33. héten akarsz szülni! Nekem is elkezdett nyílni a 30. hét előtt, de aggódtam is miatta és figyeltem a keményedésekre, szedtem a Magnéziumot rendesen! Nehogy baj legyen...
2012. szept. 28. 12:17
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez akkor mégfurább helyzet.

Ha tudod, hogy nyitva vagy már a 24. héttől, akkor méginkább oda kellene figyelned a magnéziumra.

8 hétre hívott vissza a dokid?? Hm...

Edd a magnéziumot!

2012. szept. 28. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!