Családi pótlék igénylése már várandósan? Tényleg létezik ilyen?
Figyelt kérdés
Én úgy tudtam, hogy a gyerek születése után a 3. hónaptól kapom. Ma meg azt mondta nekem 2 ember is, hogy már a várandósság 3. hónapjától lehet igényelni. Ha pl. több is vagyok mint 3 hónapos terhes akkor visszamenőleg is. Hallott már valaki erről vagy engem tájékoztatnak ennyire félre? 19 hkm2012. szept. 26. 20:29
1/6 anonim válasza:
Az nem családi pótlék, hanem családi adókedvezmény a magzat 91 napos korától.
A családi pótlék tudtommal a születés után azonnal jár, nem csak 3 hónapos kortól.
2/6 A kérdező kommentje:
Szó szerint családi pótlékot mondott nekem a hölgy. (Ismerős). Ilyen helyen is dolgozik. Ezért nem is értem. Soha nem hallottam még róla.
2012. szept. 26. 20:34
3/6 anonim válasza:
De, hogy igényelnéd meg ha nem született meg és nincs meg az iratai, elég hülyeség.
4/6 A kérdező kommentje:
Én is erről beszéltem, de azt mondják lehet. :/ :/ Biztos vagyok benne, hogy ilyen nincs. Anyakönyvi kivonat, taj szám minden kell. Ilyenkor meg még semmi nincs...
2012. szept. 26. 20:42
5/6 anonim válasza:
Családi adókedvezmény lehet szülés előtt igényelni a magzat 91 napos korától.
Családi pótlékot a szülés után a baba születésétől kezdve lehet igényelni és ha hó végén születik meg (PL: január 31.-én) akkor is teljes havi családi pótlék jár!
6/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! Akkor csak jól tudtam! :) Bár 2 hónapot így is tévedtem..
2012. szept. 26. 21:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!