Létezik ilyen hogy iker terhességnél gyak az egyik baba megy el?
Figyelt kérdés
barátnőm nemrég elvetélt az ő elmondása szerint 2x ugyértve hogy mikor 7 hetes volt bekerült a korházba mert vetélése volt de nem csináltak vele semmit mert azt mondták neki valószínű egypetéjű ikrek lettek volna és csak az egyik ment el de a másiknak van szívverése egy hét után hazaengedték a kórházból de rá egy hétre azaz 10 hetesen újra elkezdett vérezni és elment neki a másik is utánna csináltak nálla gyógykaparást létezik ilyen hogy csak ez egyik megy el és a másik nem?2012. szept. 25. 09:56
1/6 anonim válasza:
Persze! Unokatestvéremnek az egyiket sikerült kihordani. Az orvosok szerint a gyengébbet elnyomta az erősebb.
2/6 anonim válasza:
Szia!
így van, létezik. Én is ikerterhesnek indultam, de az egyiknél volt szívhang, a másiknál nem...és a doki mondta, h sajnos ez nem élő embrió, fel fog szívódni...
Így is lett, 12. hétre alig láttak már ott vmit, foltocskát. Azzal vigasztaltak engem is, h gyengébb lehetett, és az erősebbnek esélyt adott, h az fejlődhessen...:S
3/6 anonim válasza:
Nálunk pont ez volt ahogy anyám mesélte nekem is lehetett volna egy iker tesóm de az is elment. De szerencsére én megmaradtam :) Kicsit rosszul esett neki de azzal vigasztalta magát, hogy én megmaradtam.
4/6 anonim válasza:
Nekem is így volt.
A 8.hétig ketten fejlődtek aztán az egyiknél nem volt szívhang és szép lassan a petezsák felszívódott:(
Szomorú,de most örülök az a pocaklakómnak és nem próbálok erre gondolni.
Spontán fogantak és kétpetéjűek voltak.
5/6 A kérdező kommentje:
de egypetéjüeknél is lehetséges ez ?
2012. szept. 25. 14:14
6/6 anonim válasza:
Ha két burokban fejlődnek, akkor lehetséges. Mert akkor lehet külön méhlepényük ( kezdetben szikhólyagjuk) is. Ha egy burokban vannak ketten, mindig csak 1 méhlepény ( szikhólyag)lehet. Akkor nemigazán. Amúgy sokszor van úgy, nekem is mesélték, h vkin nagyobb korában valamilyen dudor van, vagy belül diagnoztizálnak nála pl. diónyi méretű daganatot. Mikor kiműtik, akkor meg kimutatják h szövet és csontmaradványok voltak benne. Ergo nem daganat volt, hanem embrió korában "lenyelte" az ikertestvérét és az benne betokosodott, csomó formájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!