Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Diéta terhesség idején?

Diéta terhesség idején?

Figyelt kérdés
Ma voltam Uh-n és ott szénhidrát diétát rendeltek el. De nem tudom pontosan hogy miket kell kizárnom az étrendből. Volt valaki hasonló helyzetben? Esetleg tudtok valamilyen recepteket ajánlani.

2012. szept. 26. 15:26
 1/7 anonim ***** válasza:

De mégis milyen diétát kell tartanod?

Nem mindegy, hogy számmal megadták, hogy napi hány gramm szénhidrátot fogyaszthatsz, vagy csak annyit mondtak, hogy vegyél vissza a szénhidrátból?

Amúgy miért?

Esetleg sok volt a magzatvíz?

És hány hetes vagy?

2012. szept. 26. 15:36
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
diéta terhesség idején, nem ajánlott! Teherbeesés elött igen de nem terhesség alatt, nem jó! Szülésznö
2012. szept. 26. 15:38
 3/7 anonim ***** válasza:

kedves második

azért azt tisztázzuk, hogy egy terhességi diabéteszes kismamának, nemhogy ajánlott a diéta, de a magzata és a saját érdekében kötelező is... Ez így nagy marhaság, hogy ne diétázzon várandósan. Nem azt írta a kérdező, hogy fogyókúrázni akar, mert azt persze nem szabad terhesen, de indokolt esetben diétázni szabad, sőt, kell is!

Kérdező! Tudni kéne, hogy mire alapozták, mennyi Ch-t vihetsz be egy nap a szervezetedbe. Ez így kevés infó. Milyen lett a terheléses cukrod? Volt-e már egyáltalán? Mennyi idős kismama vagy? Nézz utána a 160-180 grammos ch diétáknak a neten, abból ki tudsz indulni, de lehet, ohgy Te ehetsz 240 grammot is, ezért kéne tudni, hogy pontosan mit mondtak.

2012. szept. 26. 15:45
 4/7 A kérdező kommentje:
Azt nem mondta hogy hány grammos diétát tartsak csak azt hogy szénhidrátosat kell tartanom mert egy kicsit van plusz kiló rajtam. De hétfőn még vissza kell mennem és akkor meg kérdezem.
2012. szept. 26. 15:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Azért mondta mert a magasságomhoz képest van rajtam felesleg (162cm 78kg kezdtem a terhességet) Most 11+4napossan úgy nézek ki mintha 25-33hetes lennék. De így is alig eszek mert majdnem minden kijön belőlem. Vagy nem kívánok semmit.
2012. szept. 26. 15:55
 6/7 anonim ***** válasza:
feltétlenül mondjon konkrét dolgokat, de akkor itt még nem vérvizsgálaton alapuló eredményekre reagált, csak szubjektíven. Akkor ez annyit jelent, hogy tésztából a durumot részesítsd előnyben, de abból is keveset, kevés krumplit, inkább basmati rizst, lehetőség szerint kerüld az édességeket, ha édességre vágysz, egyél sok gyümölcsöt, és persze sok zöldség. Csoki, süti csak kivételes alkalmakkor, cukros üdítők mellőzése. Szóval általánosságban ennyi, a mennyiségekre is figyelhetsz, nem kell 2 ember helyett enni, egyél inkább naponta többször (öt étkezés) kevesebbet.
2012. szept. 26. 16:07
 7/7 anonim ***** válasza:
70%

Én is végigdiétáztam a terhességemet, mert lisztérzékeny vagyok, igaz, más dolgokat nem ehettem, mint te. A hozzá nem értők közül páran szörnyülködtek, hogy terhesség alatt tilos diétázni. Ez természetesen nem igaz. Én a terhességem alatt nem ettem semmit, ami búza- vagy rozslisztet tartalmaz (kenyér, tésztafélék stb.), és az eredmény egy makkegészséges baba, aki - eddig úgy tűnik - nem lisztérzékeny. :)

Más: a legfőbb szénhidrát-források a gabonafélék és az édességek. Csökkentsd minimálisra a kenyér- tészta - és édességfogyasztásodat, a tésztaételek helyett remek zöldség+hús kombinációkat lehet enni, nassolás címén pedig ehetsz gyümölcsöt. (Némi szénhidrát ebben is van, de sokkal kevesebb, mint a kristálycukrot tartalmazó ételekben.)

Étel ötleteim: grillben sült padlizsán/cukkini/vöröshagyma/krumpli rizibizivel, tepsis krumpli, lecsó rizzsel, gyümölcslevesek, zöldséglevesek tészta nélkül, grillben sült csirke vagy hal... A grill azért jó, mert sem olaj, sem panír nem kell hozzá.

2012. szept. 26. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!