Diéta terhesség idején?
De mégis milyen diétát kell tartanod?
Nem mindegy, hogy számmal megadták, hogy napi hány gramm szénhidrátot fogyaszthatsz, vagy csak annyit mondtak, hogy vegyél vissza a szénhidrátból?
Amúgy miért?
Esetleg sok volt a magzatvíz?
És hány hetes vagy?
kedves második
azért azt tisztázzuk, hogy egy terhességi diabéteszes kismamának, nemhogy ajánlott a diéta, de a magzata és a saját érdekében kötelező is... Ez így nagy marhaság, hogy ne diétázzon várandósan. Nem azt írta a kérdező, hogy fogyókúrázni akar, mert azt persze nem szabad terhesen, de indokolt esetben diétázni szabad, sőt, kell is!
Kérdező! Tudni kéne, hogy mire alapozták, mennyi Ch-t vihetsz be egy nap a szervezetedbe. Ez így kevés infó. Milyen lett a terheléses cukrod? Volt-e már egyáltalán? Mennyi idős kismama vagy? Nézz utána a 160-180 grammos ch diétáknak a neten, abból ki tudsz indulni, de lehet, ohgy Te ehetsz 240 grammot is, ezért kéne tudni, hogy pontosan mit mondtak.
Én is végigdiétáztam a terhességemet, mert lisztérzékeny vagyok, igaz, más dolgokat nem ehettem, mint te. A hozzá nem értők közül páran szörnyülködtek, hogy terhesség alatt tilos diétázni. Ez természetesen nem igaz. Én a terhességem alatt nem ettem semmit, ami búza- vagy rozslisztet tartalmaz (kenyér, tésztafélék stb.), és az eredmény egy makkegészséges baba, aki - eddig úgy tűnik - nem lisztérzékeny. :)
Más: a legfőbb szénhidrát-források a gabonafélék és az édességek. Csökkentsd minimálisra a kenyér- tészta - és édességfogyasztásodat, a tésztaételek helyett remek zöldség+hús kombinációkat lehet enni, nassolás címén pedig ehetsz gyümölcsöt. (Némi szénhidrát ebben is van, de sokkal kevesebb, mint a kristálycukrot tartalmazó ételekben.)
Étel ötleteim: grillben sült padlizsán/cukkini/vöröshagyma/krumpli rizibizivel, tepsis krumpli, lecsó rizzsel, gyümölcslevesek, zöldséglevesek tészta nélkül, grillben sült csirke vagy hal... A grill azért jó, mert sem olaj, sem panír nem kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!