Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak én érzem úgy, hogy minél...

Csak én érzem úgy, hogy minél nagyobb a pocak, annál nagyobb a büszkeség?

Figyelt kérdés

Nézegettem pár fórumot, illetve itt is olvasgatok, illetve néha akaratlanul is hallom a terhesgondozás várójában a beszélgetéseket és kicsit olyan érzés van bennem, hogy minél nagyobb valakinek a pocakja, annál nagyobb a büszkeség, illetve néha ki is cikizik a kisebb pocakosokat.

Nem mindig igaz ez, de úgy érzem, hogy gyakori.

Miért?

Főleg akkor tartom ezt furcsának, amikor egy kifejezetten csinos kismama tölt fel például magáról pocakos képet, a képen egy teljesen arányos és szép, kemény babapocak van, erre kapott rá több kommentet, mi szerint nagyon apró, szinte nincs is, akkora mint egy pici dinnye, egy másik fórumozó szerint neki már a 15. héten nagyobb volt (a feltöltött kép egy 35 hetes babapocakot ábrázolt, tehát a terhességi kornak és a viselőjének megfelelő méretű volt és gömbölyű). Az senkinek sem tűnt fel, hogy az a pocak egy olyan pocak volt egy olyan testen, amilyennek én örülnék, mint majom a farkának, illetve nagyon sok nő még gyerek nélkül sincs olyan formás és mutatós, mint az a kismama volt.

Már érdekességből rákerestem a fórum többi pocakfotójára és megdöbbenve láttam, hogy azon kismamik vannak a nagy pocakjuk miatt agyon dicsérve, akiken van kb 20-30 kg felesleg és látszik, hogy a pocakon van egy vastagabb védőréteg, szóval nem éppen csak a baba miatt olyan hatalmas, hanem legalább annyit tesz a méretre a hájacska is.

Ami nem baj, mert egy kismamának nem modellkednie kell és kalóriát számlálnia, csak igazságtalannak tartom, hogy gyakran a szerencsésebb, vagy magukra odafigyelő, formás, de talán kisebb (ha egyáltalán kisebb) pocakosoknak kellene magukat kényelmetlenül érezni. Mintha rajtunk függne, hogy ki mekkorát növeszt...

Nekem volt kicsi is, nagy is, imádtam így is, úgy is (bár tény, hogy a kisebb kényelmesebb volt).

Azt is furcsának tartom, amikor valaki állítólag már hét hetesen akkora pocakkal büszkélkedik, amekkora a legtöbb nőnek fél idősen sincs és úgy csinál, mintha ez hatalmas érdem lenne, közben meg már a terhesség előtti években is ott volt az a has, csak éppen akkor még takargatta, pár hetes terhesen meg már lehet rá bandázst húzni és a babára fogni és egyből büszkeség.

Ti találkoztatok már ehhez hasonló történetekkel?

Nem tartjátok furcsának?

2009. aug. 2. 11:52
 1/8 anonim ***** válasza:
82%

Igazából én mindig irigykedve néztem,a kismamaként is kecses,formás arányos hölgyeket,mert nekem ez még alapból sem adatott meg.És külön irigykedtem azokra akiken már pici korban látszott az összetéveszthetetlen babapoci,akié meg már igazán nagy és gömbölyű volt,az után sárgállottam...

A fiammal nagyon korán kórházba kerültem és benn is voltam végig,a 28hetes cukorvizsgálaton megkérdezték,miért vagyok ott... A vége felé már nagy pocim lett de tényleg csak a végén.

A második babámmal mikor hazahoztam a kórházból elhűlve néztek,hogy honnan van ez nekem,senki se vette észre hogy terhes vagyok-aki nem tudta.

Szóval van valami abban,hogy a nagy poci irigylésre és büszkeségre méltó,de abban SZERINTEM nincs igazuk,hogy az elhízott 30kilót felszedett kismamik szebbek lennének. SŐT.Persze ők se csúnyák,de az arányos formás,keménypocis anyukák a legszebbek szerintem.Főleg ha mosolyognak.

2009. aug. 2. 12:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát, valahogy úgy van ez szetintem, legalábbis az a tapasztalatom, hogy ha valaki kismama, akkor az a legszembetűnöbb hogy mekkora pocakot visel.Én most vagyok 36 hetes kismama, átlagos pocakkal, bár mondták már hogy nagy, de általában mikor olyannal beszélek akivel már régen, az az első hogy végigmér, és megjegyzésst tesz a pocimra.Engem nem zavar.De ha mondjuk azzal traktálnának mindig hogy túl ilyen, vagy túl olyan, akkor valszínű zavarna.

Mindenki más, és nem a pocakmérettől függ a babaméret.Általában.

Én is büszke vagyok rá, sokat fotózom, de nem szálltam azért el mint mondjuk a Liluka a tvben, mert az meg már undorító hogy ott mutogatja, meg fogdossa, mintha olyan nagy szám lenne hogy terhes.

Én amúgy is kicsit húsososabb hassal rendelkeztem, és én eleinte még takartam is, hogy nehogy azt higyjék hogy az már terhes pocak, miközben csak zsír.Ehhez mondjuk némi önkritika kell.Mindig mondták hogy pl. 14 hetesen már mekkora volt a pocakom, és mindig mondtam nevetve hogy van ott azért hájacska is.

Szóval büszkének lehet lenni, de csak határok között, és nem szép megszólni más egészségesen pici pocakos kismamákat.

2009. aug. 2. 12:23
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem most 30 hetesen nagyobb a pocakom, mint kolléganőmé volt a végén, de soha semmilyen problámát nem csináltunk ebből.

Rajtam most 5 kiló plusz van és inkább előre álló a hasam.Tehát olyan vagyok, mint aki lenyelt egy dinnyét. Én nem látom nagynak, erre mindenki ki van akadva, hogy jujj mekkora. Meg jönnek a kérdések, hogy ketten vannak? vagy Már szülni készülsz? Mikor mondom, hogy még csak októberben, akkor meg, húúúú hát mekkora hasad lesz...

Hát mit számít kinek mekkora hasa van. Semmit! pici pociból is ugyanolyan egészséges csöppség születhet, mint hatalmasból. Ha valaki ezért megszólja a másikat valószínűleg irigységből teszi.

Én büszke vagyok a pocimra és a kolléganőmére is az voltam(persze Ő is), mert gyönyörű kismama volt, ahogy most gyönyörű anyuka is :D

2009. aug. 2. 13:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is elsőre a Lilu jutott eszembe, hogy ezt Ő már nagyon eltúlozza...

Nekem a 24. hétig nem is látszott a pocakom, most kezdett el a 28. hét után úgy nőni, hogy mások is észrevették. Én inkább arra vagyok büszke, hogy még mindíg képes vagyok kipattanni az ágyból, ha csöngetnek, vagy levágni a körmömet a lábamon, be tudom kötni a cipőmet, amit mások már 24 hetesen nem bírnak én 32 hetesen nevetve megcsinálom ( lásd. Luluka 16 hetesen már a derekát fájlalta, és mindent a férjével csináltat, mert neki megterhelő kifacsarni a grapefruit levét reggelire...). Persze ez mind alkati kérdés! Nekem az a lényeg, hogy a nem hatalmas pocakomban a kisbabám jól fejlődik, éppen ezért nem zavart a 28hetes vérvételen, hogy le 20 heteseztek a többiek.

Sőt én inkább sajnálom azokat a kismákat akiknek nagyon nagy a pocijuk, mert látni, ahogy szenvednek ebben a melegben, alig kapnak szegények levegőt az édes tehertől.

2009. aug. 2. 13:12
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
lehet benne valami, szia. DE én mióta terhes vagyok azóta mintha mindenki az lenne, és van aki arra büszke hogy még alig látszik valami, ( egy előnye tényleg van, nem lessz zebramintás a hasuk, de van akinek még így is az lessz, nekem se túl nagy se túl kicsi, és a harmadik babám, remélem most se leszek csíkos.. bolgod babavárást:) tudja valaki, hogy lilu most hány hetes?, sehol nem tudom megnézni...26 hetes km
2009. aug. 2. 13:59
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

12:23 as vagyok.Hát hogy Lilu mennyi idős terhes nem tudom, de úgy monják hogy őszre várja a babát, de náluk nem mondanak pontosat, Erős Antóniát sem mondták meg pontosan, egyszer csak megszült.Mintha az olyan nagy titok lenne, de hát jól van, ők ilyenek.Ők pl. a két véglet.Az Antónia alig mutatta a hasát, a Liluka meg egyfeszt mutogatja.Az egyik túl tartózkodó, a másik meg túl kihívó.

Hát sajna engem is ki kell már három hete szolgálni, de nem magam miatt, hanem a baba miatt, hogy még bent maradjon, ezért kell feküdnöm.De ha valaki tud parádézni a tvben, akkor egy gyümölcslevet is ki kell tudni csavarni.Na jó, ők ilyenek.

Én egyébként sokára lettem babás, volt két vetélésem, és nagyon irigykedtem a nagy pocakos kismamákra, függetlenül attól hogy milyen volt a hasuk, vagy hogy ők mennyire voltak kigömbölyödve.

2009. aug. 2. 15:26
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én magam nem tudom eldönteni, hogy most melyik kategoriába sorolnak. Németországban élek, ahol kicsinek találják a pocakomat, ha meg Magyarországon járunk akkor meg mindenki szörnyűlködik, hogy mekkora. Tudom 24 hetesen sokaknak még alig látszik valami, de én már 7 hetesen nagyon fel voltam puffadva és bizony nem tudtam belegyömöszölni magam a nadrágaimba. Reggelente sokkal kissebb a pocakom és este meg sokkal nagyobb, de én IMÁDOM :-) úgy ahogy van, mert a mai napig amikor tükörbe nézek, egy 7 éve várt csodát látok magamon és ha nem is a pocim méretére vagyok büszke, de arra nagyon, hogy én is anya leszek végre! Mindenkinek boldog babavárást és babázást!

2009. aug. 2. 19:49
 8/8 anonim válasza:
Jééézusom, képzelem, hogy összeszólalkozik két terhes, és még meg is verik egymást... :O
2010. okt. 24. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!