A gyermekágyi segélyt a munkanélkülibe kell elintéznem, ha megszűnt a munkahelyem?
tegnap küldték ki a volt munkahelyemről a kiskönyvemet meg a szükséges papírjaimat.novemberre vagyok kiírva. most járt le a passzív táppénz. 9 hónapos munkaviszonyom van és nem tudom hogy kapok-e erre valamennyi munkanélkülit?legalább míg a babám meg nem születik.A védőnőm azt mondta, ha nem kapok munkanélkülit akkor egy hónappal a szülés előtt igényelni lehet.igaz ez? mikor meglesz a babám akkor meg csak ugye 5 hónap marad hátra belőle.
Valaki tudna ebben segíteni?
Mert mindenki mondd mindent, dehogy mi az igazság azt senki nem tudja.
Szia! Én is valahol itt tartok, de! Jó, ha tudod, van olyan, hogy méltányossági táppénz! 30 nap járhat..és ezzel is növelheted a munkaviszonyod mennyiségét. Az a baj, hogy nagyon hosszadalmas eljárás (nekem 2 hónapja folyik) és addig ugye nem tudsz regisztrálni sem a munkaügyiben, mivel nem tudhatod, hogy megkapod e vagy sem. A munkanélkülibe az orvosodtól kell igazolást vinned a passzív tp. lejáratának időpontjáról és onnantól regisztrálnak, akár visszamenőleg is. Sajnos a többivel én sem vagyok tisztában. Viszont nekem passziválták a taj számom, mivel nem vagyok semmilyen munkaviszonyban, de az ügyeim folyamatban vannak és felhívták a figyelmemet arra, hogy be ne fizessem, a tb-t, mert akkor az a pénz el fog veszni, ha utólag megkapom a méltányossági passzívot, vagy/és a munkanélkülit, mert ugye ők utólag be is fizetik a tb-t. Remélem tudtam valamennyit segíteni, ha valami nem tiszta nyugodtan írj priviben.
Sok sikert és kellemes babavárást!
Üdv.:
30 hetes km.
A volt munkahelyemről megkaptam a kiskönyvemet és benne is van hogy mettől meddig voltam passzivon.
köszönöm a tanácsokat!Amint tudok megyek is a munkanélkülibe.
Szia!
Minél előbb menj be a munkanélküli központba, mert visszamenőleg semmilyen ellátás nem jár.
Mivel írtad, hogy van 9 hónap munkaviszonyod, így biztos, hogy jár neked álláskeresési járadék. Erről bővebben itt:
A szülés előtt 28 nappal igényeld meg a tgyást, úgy, hogy közben szünetelteted az álláskeresési járadékot. Amikor lejár a tgyás, akkor igényeld újra az álláskeresési járadékot, egy pár napra, majd úgy igényelj gyed-et, hogy átfedésben legyen a járadékkal. Ez nagyon fontos, mert csak így fogsz gyed-et kapni, ellenkező esetben csak gyes fog járni.
Ha bármi nem világos, írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!