Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A gyermekágyi segélyt a...

A gyermekágyi segélyt a munkanélkülibe kell elintéznem, ha megszűnt a munkahelyem?

Figyelt kérdés

tegnap küldték ki a volt munkahelyemről a kiskönyvemet meg a szükséges papírjaimat.novemberre vagyok kiírva. most járt le a passzív táppénz. 9 hónapos munkaviszonyom van és nem tudom hogy kapok-e erre valamennyi munkanélkülit?legalább míg a babám meg nem születik.A védőnőm azt mondta, ha nem kapok munkanélkülit akkor egy hónappal a szülés előtt igényelni lehet.igaz ez? mikor meglesz a babám akkor meg csak ugye 5 hónap marad hátra belőle.

Valaki tudna ebben segíteni?

Mert mindenki mondd mindent, dehogy mi az igazság azt senki nem tudja.

2009. aug. 1. 21:08
 1/4 anonim ***** válasza:
A munkaügyibe mindenképp menj el és regisztráltasd magad,hogy a biztositot jogviszonyod meglegyen.Ha munkanélküli alatt szülsz akkor ugyanúgy jogosult vagy mindenre mintha bejelentett munkaviszonyod lenne.A munkanélkülibe majd mindent elmondanak.
2009. aug. 1. 23:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia! Én is valahol itt tartok, de! Jó, ha tudod, van olyan, hogy méltányossági táppénz! 30 nap járhat..és ezzel is növelheted a munkaviszonyod mennyiségét. Az a baj, hogy nagyon hosszadalmas eljárás (nekem 2 hónapja folyik) és addig ugye nem tudsz regisztrálni sem a munkaügyiben, mivel nem tudhatod, hogy megkapod e vagy sem. A munkanélkülibe az orvosodtól kell igazolást vinned a passzív tp. lejáratának időpontjáról és onnantól regisztrálnak, akár visszamenőleg is. Sajnos a többivel én sem vagyok tisztában. Viszont nekem passziválták a taj számom, mivel nem vagyok semmilyen munkaviszonyban, de az ügyeim folyamatban vannak és felhívták a figyelmemet arra, hogy be ne fizessem, a tb-t, mert akkor az a pénz el fog veszni, ha utólag megkapom a méltányossági passzívot, vagy/és a munkanélkülit, mert ugye ők utólag be is fizetik a tb-t. Remélem tudtam valamennyit segíteni, ha valami nem tiszta nyugodtan írj priviben.

Sok sikert és kellemes babavárást!

Üdv.:

30 hetes km.

2009. aug. 2. 12:50
 3/4 A kérdező kommentje:

A volt munkahelyemről megkaptam a kiskönyvemet és benne is van hogy mettől meddig voltam passzivon.

köszönöm a tanácsokat!Amint tudok megyek is a munkanélkülibe.

2009. aug. 2. 14:03
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Minél előbb menj be a munkanélküli központba, mert visszamenőleg semmilyen ellátás nem jár.

Mivel írtad, hogy van 9 hónap munkaviszonyod, így biztos, hogy jár neked álláskeresési járadék. Erről bővebben itt:

[link]

A szülés előtt 28 nappal igényeld meg a tgyást, úgy, hogy közben szünetelteted az álláskeresési járadékot. Amikor lejár a tgyás, akkor igényeld újra az álláskeresési járadékot, egy pár napra, majd úgy igényelj gyed-et, hogy átfedésben legyen a járadékkal. Ez nagyon fontos, mert csak így fogsz gyed-et kapni, ellenkező esetben csak gyes fog járni.

Ha bármi nem világos, írj!

2009. aug. 2. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!