Párommal szeretnénk még ebben az éveben babát. Milyen járulékok illetnek meg engem mit kap ebben az esetben egy anya. Van munkahelyem bruttó:150. 000ft-ra vagyok bejelentve ilyenkor mennyi jár egy anyának és mennyi idő után?
Belinkelem neked, hogy mikor mit tudsz igénybe venni.
Tehát.
Kapsz egyszeri anyasági támogatást. Először kapod a Terhességi Gyermekágyi Segélyt (TGYÁS), Családi pótlék. Ha a terhességi gyermekágyi lejár, akkor jön a GYED, aztán a GYES.
Mindenről tudsz tájékozódni az államkincstár honlapján, és a szükséges igénylőlapokat is ott le tudod tölteni.
Nem tudom, mennyit segítettem.
Nem járulék, hanem járandóság. Tehát:
- szülési szabadság 168 napig, átlagkereset 70 %-a
- anyasági segély, minimálbér 225 %-a, ikreknél 300 %
- GYED, a szülési szabadság lejártát követően a gyermek 2 éves koráig, átlagkereset 70 %-a
- családi pótlék már a születés hónapjában is, 12.200 Ft/hó
- apát megillető gyermek utáni szabadság 5 munkanap (szüléstől 2 hónapon belül igénybe kell venni)
- munkahelytől szülési segély
Egyelőre ennyi jutott eszembe. Remélem tudtam segíteni.
r
- gyermek utáni adókedvezmény, 10.000 Ft/hó
Első vagyok
Ha a terhességed 7. hónapjában akarsz elmenni pihenni, akkor még táppénzre vesznek. Én a 12. hét óta vagyok itthon táppénzen, mert elég sok gondom volt a terhesség alatt. Ha megszületik a baba, akkor van a terhességi gyermekágyi. Ha lejár, jön a Gyed, aztán a GYES. Ha a GYES-ed is lejár, akkor mész vissza dolgozni, mert a gyermeked 3 éves lesz.
A terhesség kezdetétől nem rúghatnak a ki, mert védett vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!