Toxoplazma kérdés. Már voltam egy vérvételen. Negatív lett. De cicákkal élek gyerekkorom óta. Mikor kell megismételi a vérvételt ha meg kell egyáltalán?
Figyelt kérdés
Előző eredményem:
Toxopl. IgG: 0.1 IU/mL <1.6
Toxopl. IgM: 0.060 <0.5
2012. szept. 20. 20:46
2/11 anonim válasza:
Nekem is negatív lett, pedig mióta az eszemet tudom körül voltam véve mindenféle állattal, mindig volt kutyánk, cicánk is.
Engem a védőnőm 4-5 hetente küldött vérvételre.
3/11 anonim válasza:
Ez nem kötelező vizsgálat, csak ajánlott. Nekem egyszer volt 16 héten (azthiszem) azóta, úgy alakult, hogy csak most tudtam a 30-32 héten újra elmenni. (negatív lett) de elég valószínűtlennek tartom, hogy 20 év alatt nem kaptam el, miközbe gyerekként a porba, sárba mászva játszottam. ettem mosatlan gyümölcsöt, macskáztam :) és pont most kapjam el.
4/11 A kérdező kommentje:
köszi a linket és a válaszokat!:)
én már lassan 30 éve vagyok cicákkal..és olyan fura h nem kaptam el még..lehet vki immunis?? de kétszer még tuti h csináltatok tesztet.
2012. szept. 20. 21:35
5/11 anonim válasza:
Nekem is negatív lett, 25 év folyamatos macskák mellett.
1-2. babánál folyamatosan nézték, havonta.
Most a 3. babánál egyáltalán nem volt toxoplazma szűrés. Hm....
6/11 A kérdező kommentje:
nekem is 3. baba!! miért nincsen toxoplazma vizsgálatod 3. babánál?????
2012. szept. 20. 21:48
7/11 anonim válasza:
A toxoplazma szűrés nincs benne a kötelező vizsgálatok közöt, csak akkor végzik el ha indokolt (pl. állatokkal dolgozol) v. ha külön kérd, mert szólsz, hogy van cicád. Nálunk sem volt,mondjuk ott mindenért szólni kell...
8/11 anonim válasza:
Igaz most a 3. babánál nem hívtam fel a doki figyelmét erre, de lehet, hogy úgy van vele, ha emlékszik rám, hogyha eddig nem kaptam a szobacicámtól semmilyen toxoplazmát, akkor most sem fogok. Lehet, hogy ez van benne.... Remélem nem lesz gond.
9/11 A kérdező kommentje:
nem lesz gond..de sztem egy vizsgálatot megér!:)
mert igazából nem csak cicától kaphatjuk el.
én még biztos h kérek 2x. mert nem vagyok nyugodt így.
2012. szept. 20. 22:36
10/11 anonim válasza:
29. hetes leszek már. Szerinted nem késő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!