30+5 hetes vagyok és a védőnő teljesen kiborított, igaza van?
Tegnap voltam a védőnőnél és megmérte a fundus távot, ami 26 cm, a haskörfogat 94 cm.
Egyből elkezdett pampogni, hogy nem táplálom kellően a kicsit, mert ezek az értékek csak 26-27 hetes terhességnek felelnek meg.
168 cm vagyok és 55 kg-al kezdtem a terhességem, most 65,2 vagyok.
Hétfőn voltam a nőgyógyásznál,aki ezeket az értékeket adta:Bpd:69,4 AC:260mm Femur:52,6 és súlybecslés 1124gr és ő leányzónak látta a babámat. Nem szólt, hogy rosszak lennének ezek az értékek, de a védőnő teljesen rám hozta a frászt.
Nektek milyen értékeitek voltak ilyen idős várandósan? Kicsi a babám, vagy csak a pocakom az?
picivel kisebb a babád, mint az elvárható, de hogy ez csak a táplálás miatt lenne, kétlem!! Nem híztál keveset, szóval ne aggódj!
Szia!
A bdp érték kb. 27-28 hetesnek felel meg, de ez egy átlagos érték. Az én bébim is a félidőtől folyamatosan két hetes lemaradásban volt, illetve most a második is ugyanezt csinálja pár hete, soha nem kaptam érte lecseszést, hogy miért ekkora. Azért mert ekkora és pont.
A súlybecslésre én ezt szoktam használni, illetve elég sokan ezt használjuk:
E szerint a bébid "egészen pontosan" :) 1322,5 g.
Nem is értem, hogy miért kell a kismamákat riogatni.
Előkaptam a lányom papírjait, rosszul mondtam: a kis hamis majdnem 3 héttel volt lemaradva a NAGY KÖNYV szerinti méretektől:
Terhességi kor: 30 hét
A magzat méretei jelenleg 27/2 hetes átlagos fejlődési ütemű magzaténak felelnek meg.
bpd: 70mm
ac: 215 mm
fl: 50 mm
(a link szerint: 1008 g)
Amikor pedig 30 hetes méretek voltak (terhességi kor 33 hét)
bpd: 77 mm
ac: 242 mm
fl: 58 mm
(súly: 1409 g)
Üdv: 20:02
Szia! Nekem már 5 hete 92 cm-s haskörfogatot mér a védőnő, csak a fundus távom növekszik szép lassan. Nálam fordítva volt, én paráztam, hogy biztos nagyon pici a babám, de a védőnő megnyugtatott, hogy nálam majd később lesz látványos a növekedés. Ja, egy kicsit kisebb is a babám a szokottnál, kb 50, max. 100 gramm a különbség, de a doki azt mondta, hogy nem is baj, ha nem 4 kilós gyereket szülünk:)! Amúgy én közben a mozgásán is éreztem, hogy napról napra nő és erősödik odabenn a picim, de centire (körben) nem látszott. Ma viszont megmértem itthon, hát 1 hét alatt 5!!! cm-t nőtt a haskörfogatom, a fundust meg meg sem mértem, úgy örültem neki! Amúgy én 162 cm vagyok, és 5 kg hízás után most vagyok 67 kiló. Úgyhogy én kicsi plusszal kezdtem a terhességet is, de hál' Istennek nem vagyok még annyira nagy darab:) Úgyhogy nyugi, biztosan nálad is lesz egy hirtelenebb megugrás, aztán a védőnő is megnyugszik.
31 hetes pocis
Még egy gondolat, normálisan táplálkozom, vitamint is szedek, tehát nem "éheztetem" sem magam, sem a babámat, egyszerűen én ilyen alkat vagyok.
Köszönöm a válaszokat!
Sokkal nyugodtabb most sem vagyok, de bízom benne, hogy minden rendben van.
Normálisan táplálkozom, folyamatosan szedem a Gravidát és azt mindig is tudtam, hogy vékony alkat vagyok, de a családban mindenki ilyen.
A babóm pedig mindig is aktív volt és most is az.
Kellemes babavárást!
No akkor mondok en is valamit. Egyaltalan nem vagy sovany, mint ahogy azt az egyik valaszolo megallapitotta. Igy latatlanban eleg nehez ezt megitelni.
En 166 cm es 48 kg voltam mikor teherbe estem. Na ez vekony. Erdekes modon soha senki nem piszkalt terhessegem alatt a sulyommal, a haskorfogatot meg nem is mertek (nem Mo-on szultem). Szerintem ezzel csak feleslegesen riogatjak a kismamakat, na mindegy. Szoval, en 60 kg-osan mentem szulni es a fiam 55 cm-rel es 3500 grammal szuletett. Ugyhogy butasag egy sovanyabb kismamara azt mondani hogy nem taplalja megfeleloen a babajat, egyszeruen ilyen alkat vagy es kesz, mint en. Szules utan azonnal lementek a kilok, pedig nem koplaltam, sot. Ez van. :)
A vedonodet meg minositi a hozzaallasa, ne is foglalkozz vele!
Sok sikert!
első vagyok
Nekem haskörfogatot sosem mértek, összesen 12 kg-ot híztam, a lányom pedig 50gr híján 4 kiló lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!