Kismamak ti mikor veszitek be a vashianyra a gyogyszert?
Figyelt kérdés
Vashianyra kaptam gyogyszert,de a dokim nem mondtta hogy mennyit vegyek be belöle es hogy mikor!De kerdeztem a hogyszertarba es ott azt mondtta a csaj hogy reggeli elött 3 oraval!igy mindig ebresztöt allitok es ugy veszem be!:/Nemetorszagban elünk az elsö terhessegem!Nemtudom hogy tenyleg ennyire fontose lenne hajnalban bevennem a gyogyszert?!Segitsegetket elöre is köszönöm!2012. szept. 17. 19:55
1/8 A kérdező kommentje:
Ja es meg azt is mondtta a csaj,hogy napi egy!
2012. szept. 17. 19:57
2/8 anonim válasza:
Nekem a dokim mondta h napi 1et elég bevennem. Mivel nincs olyan nagy mértékű vashiányom.
Nekem annyit mondtak, és olvastam is a betegtájékoztatón hogy bármikor bevehetem, csak ne vegyem be másik gyógyszerrel. Ja, és ami még fontos h tejtermék fogyasztása után 2-3 órával ne vegyem be, mert a tejtermék gátolja a felszívódását.
37hkm
3/8 anonim válasza:
Nekem nincs vashiányom, a dokim mégis 2x1-et írt elő, és reggeli/vacsora után szoktam bevenni.
4/8 A kérdező kommentje:
Hat en szedek folsvat is meg pezsgötablett iszok!ugy szoktam hogy reggel be veszem a vashianyra,delutan pedig beveszem a folsavat!Remelem igy jo!:/
2012. szept. 17. 21:07
5/8 anonim válasza:
ha szedsz magnéziumot, vagy magnéziumtartalmú multivitamint, akkor azzal együtt nem szabad bevenni mert gátolják egymás felszívódását. Ilyenkor teljen el a két gyógyszer bevétele között legalább két óra.
6/8 anonim válasza:
Amit én szedek, azt egy főétkezés alkalmával kell bevenni.Természetesen, ahogy előttem írták, másik vitamint csak később, tejterméket szintén.Viszont a C vitamin segíti a felszívódást, tehát szerencsés mondjuk narancslével bevenni.
31 hkm
7/8 anonim válasza:
Szia! Én is szedek napi egyet nekem csak annyit mondott az orvos , hogy semmiképp ne szedjem be a terhes vitaminnal együtt. Az egyiket de. a másikat du. veszem be. 24hkm
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszokat!Mondjuken is ugy szoktam hogy reggel beveszem az egyiket es delutan csak a masikat!Nagyon boldog babavarast mindenkinek!:)
2012. szept. 18. 12:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!