Az normális, hogy 13 hetes terhes vagyok 84 kg-ról indultam és még semmit nem híztam? De a baba szépen nő, minden rendben eddig! (koppp kopp)
Igen, ez így normális. Mert ha jól gondolom, akkor van rajtad súlyfelesleg. Örülj neki, és azért vigyázz a hízással!
Én is 81 kilósan kezdtem az elsőt, 10 kg-ot híztam.
Most a 2-at 69 kg-ról kezdtem, és már 6 kg-ot híztam. Gondolom azért, mert kevesebb súllyal indultam, + jobban odafigyeltem a kajára is.
Egyáltalán nem baj!
Nem írtad, hogy hány kg vagy, de a barátnőm kezdte a terhességét kb 15 kg súlyfelesleggel, neki mondták is, hogy nem igazán kellene híznia, mert van rajta tartalék, amiből a baba táplálkozhat. Magas volt a vérnyomása, rossz a cukra, dietetikushoz küldték, semmit sem hízott szülésig és nála épp ez volt a jó, legalábbis ezért dicsérte a doki. Szüléssel ledobott 8 kg és így került be már az ideális súly tartományba, azóta is nagyon vigyáz arra, hogy ne menjen vissza. A babája 3,5 kg-mal egészségesen született.
Egyébként én a 2. babámat várom, a 12. hétben vagyok és még én sem híztam (nem bánom, állítólag ilyenkor még egyáltalán nem kell). És mindezt úgy, hogy rajtam tartalék nincs, 179 cm-hez vagyok 63 kg és ez is izomban, mert még most is sportolok, amit szabad. Nekem azt mondta a doki, hogy természetesen diétáznom nem kell, de csak amiatt, mert nincs tartalékom nem kell 15 kilónál többet híznom, ha nem vizesedem. (Ha 15-öt híznék vizesedés nélkül, már abból is maradna felesleg, mert az előző babám négy kilósan született és így is összesen 10 kg ment le a szüléssel, szóval ettől több most sem fog lemenni szerintem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!