Hogyan őrizhetem meg fogaim épségét terhesség alatt és után?
Szia!
Személyes tapasztalatom szerint:
Kólát, édességeket próbáld kerülni. Nem azt írom, 1-2 pohár kóla és egyszer- egyszer édesség belefér, de bizonyított tény, h terhesség alatt jobban romlanak a fogak, több okból is (innen is elveszi a baba a kálciumot, hiszen ez neki már eleve "oldott", ill. a hormonok gyengítik a fogínyt.) Plusz érdemes jobb minőségű fogkrémet beszerezni, ami mondjuk segít az érzékeny fogaknak.
Nekem terhességem alatt egy olyan fogam kezdett el kilyukadni, amiben 3 éves nagyon picike bombabiztos tömés volt. Semmi gondom nem volt vele, egyik napról a másikra úgy kilyukadt, h gyökérkezelni kellett, szerintem nem véletlenül....
Moss fogat rendszeresen, reggel, este, használj fogselymet, amikor nem tudsz fogatmosni (pl üzleti ebéd után), és szedj kálciumot, az nem csak a baba csontosodására van jó hatással, hanem a te fogaidat is megőrzi. Nem tudom, hogy várandós vagy-e már, de ha még nem akkor menj el fogorvoshoz, nézesd meg a fogaid, tömjetek, húzzatok, bármi, ami kicsit is rizikós, azt intézzétek el. Aztán ha már sikerült a baba, akkor a tizenikszedik héten is menj majd el egy kontrollra, hogy minden rendben van-e. Végül pedig a huszonikszedik héten (inkább közelebb a harmincadikhoz) megint menj el. Így kordában tudod tartani a dolgokat.
Egyél sok vitamint is, zöldséet, gyümölcsöt, így megelőzheted az ínyvérzést, ínygyulladást és hasonlókat.
Fogorvosi nővér (higénikus) na már itt tudtam h nem lesz ez egész kerek...
Mindegy. Az a lényeg, h aki kismama: ugyanúgy, vagy még jobban ápolja a fogait, szedjen terhesvitamint vagy legalább kálciumot , d -vitamint. Ha lehet szerezzen be egy drágább fogkrémet, érzékeny fognyakra -nagyon jó! (sokszor nem is a fog fáj, hanem maga a fognyak, fogíny). Illetve menjen rendszeresen, legalább 3 havonta ellenőriztetni! Ha nincs rossz foga, még a maszek se akar csak úgy találni, rizikós nekik egy kismama, se röntgen, húzás csak vészhelyzetben...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!