Adjak Bencét, vagy ne adjak?
Én kislányt várok, de először azt mondta rá a doki, hogy kisfiú lesz. Mi is a Bence néven dilemmáztunk, és egyedül nekem is az volt a gondolom, hogy nagyon gyakori név. Viszont féltem attól, hogy ha más nevet adnánk neki, akkor nehezen szoknánk meg, és mindig bánnám, hogy nem a megérzésemre hallgattam. Így mire eldöntöttük, hogy akkor Bence lesz, addigra kiderült, hogy kislány :)
A Marcell név is nagyon tetszik nekem :)
Szentesi szerintem nagyon jó vezetéknév, nem olyan nehéz hozzá szép keresztnevet találni.
Hát igen, ez eléggé nehéz téma számomra :D Köszönöm a válaszokat! :) Most ez lehet hogy hülyén hangzik, de úgy tényleg komolyan nemigazán van olyan ember akinek a véleményére adnék leginkább ebben a témában, csak a párom. De ő is dilemmázik. Anyukám biztos segítene, de sajnos 9 éves korom óta fentről figyel, apám meg elintézi annyival, hogy "szarok rá". :D
Szóval ezért is zavar az hogy a környezetem mit mond, mert nekem csak az van, és senki sincs aki azt mondja mint pl ti, hogy halgass a szivedre és kész. Illetve tegnap ezt mondta egy barátnőm (és azóta gondolkozom komolyabban ezen). És azt is mondta, hogy nézzem a jó oldalát, mert legalább lesz egy kreatív beceneve. Ami eddig eszembe sem jutott, de tegnap mindenki elmondta az iskolás tapasztalatait amikor beszélgettünk, és tényleg tök jó nevek születtek azoknak, akikből "több volt" az osztályban. :D Próbálom így felfogni. Csak az is bajom, hogy azt is hallgatom, hogy 2 név hosszú, mástól meg azt hogy imádja hogy két neve van, aztán hogy tönkreteszem szerencsétlen gyereket mert sokat kell írnia egy papírra.. itt is olvastam, megoszlóak a vélemények nagyon. De nekem a Szentesi Bence Marcell egyelőre a kerek. Nagyon nehéz nekem eldönteni hogy egy életen át viseljen egy emberke egy nevet, amire Ő született, valahogy mindig azt éreztem, hogy kevés vagyok mindenhez, mert egyedül voltam, de aztán megerősödtem és a lábamra álltam. Mióta a párommal vagyok abszolút nem érzeztem kétséget semmiben, de ez azért megfogott, és úgy várnék egy "felsőbb sugallatra" :D.
[link] Szerintem nagyon Bencésen fogja a fejét... nem? :D
de cukker! úristen! :D
Igen, olyan Bencés, de nem kisbencés, hanem aféle művészfeeling, ha ránézek! :D
Mikorra várod?
Én vagyok, akinek fiúnak indult a kislány. Hát nálunk is őrült dilemma volt, mert én a lánynevekben vagyok nagyon válogatós. Így az első lányunk Nóra lett (komolyan, nehezebb volt megszülni a nevét mint a babát :)) most pedig Zsófink lesz. Mindkettő tucatnév, de nem érdekel. Mondjuk a mi vezetéknevünk is ritka.
Szentesi Bence Marcell. Nekem nagyon tetszik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!