Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt valaki aki kicsikéjét...

Van itt valaki aki kicsikéjét szoptatja, és közben babát vár?

Figyelt kérdés

11 hónapos kislányom még mindig cicizik.Nem akarom és nem is hiszen, hogy tudnám leszoktatni a szopizásról.Avval alszik el, napjában rengetegszer igényli, ha álmos,szomjas,éhes, szomorú....

Múlt héten kiderült, hogy 8 hetes babás vagyok.Én nagyon örülök, de a szoptatással kapcsolatban mindenki mást mond.

Árt a magzatnak?

Ti mit tudtok erről a témáról?

2012. szept. 10. 11:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem árt a kicsinek amennyiben nem görcsölsz, keményedsz, semmi problémát nem okoz, akkor nyugodtan szoptasd a kislányod.

Szoptattam én is folyamatosan, sőt amikor a kicsi megszületett akkor mindkettőt tudtam. A tej mindig a kicsinek lesz megfelelő, ha van elég akkor miért ne kaphatna a nagyobbik is.

2012. szept. 10. 11:20
 2/6 Tóth Bernadett2 ***** válasza:

Szia!

4 hónapos terhes voltam amikor a fiamat "leszoktattam" a cicizésről. Addig sem volt semmi gond, meg gondolom utána sem lett volna, de nagyon harapott már a fiam ezért szoktattam le a szoptatásról. Ha nincs panaszod akkor szoptasd nyugodtan!

2012. szept. 10. 12:20
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia! Én is 8 hetes kismama vagyok és még szoptatom a lassan 20 hónapos kislányomat. Én is úgy tudom, hogy amíg nem okoz panaszt, nincs gond. Ettől függetlenül, szeretném lassan elválasztani, mert kezd nagyon érzékeny lenni a mellem és emiatt már kellemetlen számomra, másrészt éjszakai is többx kéri még, ami most különösen fárasztó, így,hogy folyton csak aludnék. Csak fogalmam sincs egyelőre, hogyan is kezdjek neki...
2012. szept. 10. 14:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Mikor ezzel kapcsolatban tettem ki kérdést,én voltam a car anya,mert a terhesség alatt szoptattam.... Örülök,hogy végre találkozok olyan anyukákkal is,akik ezt nem így látják!!

Ahogy előttem írták,ha nincs görcsölés,keménykedés,esetleg vérzés,akkor nem kell félni,nyugodtan folytathatod a szoptatást!

Én kb 10-11 hetes terhességig szoptattam a legkisebbet,(7-8 hónapos korától csak este,hogy könnyebben elaludjon)aki akkor azt hiszem a 10. hónap végén járt. Mivel nappal szépen elaludt egyedül az ágyában,így megkíséreltem este is szopi nélkül. Én azért örülök annak,hogy nincs több szopi,mert ülve szoptattam,ami nagy pocakkal érdekes lett volna,illetve a kórház kilóméterekre van,az esti elalvás igen érdekes lett volna...

Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-)

Üdv: 3 lányos,18hkm

2012. szept. 10. 14:16
 5/6 A kérdező kommentje:

Értem!Akkor a védőnőm nem tudom miről beszél, bár annyira nem is érdekel, nem igazán jövünk ki.

A nőgyógyász szintén hasonlóan nyilatkozott mint ti. Ennek örülök.

Én is folyamatosan aludni tudnék, de a babám mintha érezné, sokszor kelt éjjel...

2012. szept. 10. 15:16
 6/6 anonim ***** válasza:
De jó, hasonló cipőben járók végre :) Az én kisfiam is 11 hónapos és a 9. hétben jároka másodikkal :) És szopizik a manó, és mindenki megkérdezi, hogy miért, és meddig akarom, és miért nem választom le. Ő igényli, nekem nincs belőle gond, a doki sem mondta, hogy nem szabadna (pedig elvileg adott volna utrot, az előzővel is szedtem, de így nem kell). Azért majd lassacskán én is rmélem, hogy elhagyja a szopizást, mert jó lenne kicsi szünet, de nem erőltetem.
2012. szept. 11. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!